Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wynajem mieszkania matce

Polecane posty

Gość gość

Witam Mam taka nietypowa sprawe. Otoz moja mama rozstala sie ze swoim 2 mezem i nie ma gdzie mieszkac. My z mezem mamy mieszkanie ktore wynajmujemy. Mamy z tego 1500 zl dochodu. Moja mama chcialaby tam zamieszkac. Postanowilam zaproponowac jej wynajem za 1000 zł. Z jednej strony mysle ze to paskudne brac od matki pieniadze za wynajem mieszkania ale z drugiej strony jej dochod na siebie sama jest wyzszy nic dochod mojego meza na nasza rodzine 4 osobowa. Pieniadze z wynajmu pozwalaja nam miec komfort zycia nie od 1go do 1 go. Mamy wtedy za co zaplacic np za wizyte lekarska, dentyste, wakacje itp. Natomiast moja mama zyje bardzo rozrzutnie, my musimy oszczedzac. Myslicie ze moge jej cos takiego zaproponowac? Nie chce byc wredna corka ale z drugiej strony nie mozemy sobie pozwolic na strate dochodu z wynajmu mieszkania.

Gość gość
hm... to zalezy. jesli macie wlasne mieszkanie, na was - ja bym tak zrobila. nie macie obowiazku jej pomagac, ja bym utrzymala stawke 1500 zl. jak jej nie pasuje, niech wynajmie gdzie indziej. zwlaszcza jesli faktycznie rozrzutnie zyje. to taki sam lokator, mimo ze matka. mieszkanie sie samo nie utrzyma - chyba ze dostaliscie je od niej... to zmniejszyc stawke.

Gość gość
to ze to jest rodzina, nie znaczy ze ona ma tam mieszkac za darmo - nie mozecie sie tez dac wykorzystywac i wejdc sobie na glowe.

Gość gość
Jak jej dochód jest wyższy niż wasz na całą rodzinę, to stać ją na wynajem mieszkania i nie musisz tracić 500 zł miesięcznie przez nią.

Gość gość
nie, to mieszkanie kupione przeze mnie i meza po wyjezdzie zagranicznym, po latach ciezkiej pracy i wyrzeczen natomiast stwierdzilismy ze wolimy jej opuscic 500 zł bo po pierwsze to matka a po drugie wiem ze bedzie dbac o to mieszkanie i na pewno jego jakosc sie nie pogorszy

Gość gość
hmm.... a tam obok zakladane topiki o malzenstwach ktore wprowadzaja sie do jednych z rodzicow i musza dolozyc sie tylko(tylko) do rachunkow i juz lament ze rodzice "zdzieraja" z nich;)

Gość gość
coz, ja jestem zdania ze dzieci zarabiajace powinny od początku dokladac sie do rachunkow jak na chlodno o tym mysle to wydaje sie oczywiste ze moja matka powinna nam placic za wynajem ale ciagle mam opory bo to jest osoba, ktora mnie utrzymywala przez 21 lat zycia

Gość gość
To ona chciała mieć dziecko i jej obowiązkiem było cię utrzymywać.