Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Obniżona macica rok po 1 porodzie

Polecane posty

Gość gość

Diagnoza: obniżona macica plus torbiel na jajniku. Jak to sie ma do zajscia i utrzymania drugiej ciąży. Przeszła któraś z Was prze to czy moje obawy są podstawne czy panikuje?

Gość gość
A dlaczego pytasz tu a nie zapytałaś lekarza będąc na wizycie?Dla mnie to śmieszna.Wyjść od lekarza i pytać na forum o diagnozę.

Gość gość
Niestety nie pomogę, co ginekolog na to? A możesz powiedzieć czy masz jakieś objawy obniżonej macicy?

Gość gość
Oczywiscie ze zadalam tompytanie lekarzowi, ale on mnie zbył. Niestety nasza slużba zdrowia powala na kolana. Czekam na wizyte w iinej orzychodni. Pytam tu, bo mialam madzieje, ze ktos osobiscie prze cos podobnego przeszedl, ale widze, ze to byl blad... Co ty myslisz, ze lekarz mimpowiedzial ze cos mi jest a ja podziekowalam i wyszlam ... Smieszna jestes. Odpowiadal jakby nie wiedzial, ze jest ginekologiem aaaa porażka

Gość gość
Wyczywam ja przy myciu, bol podbrzusza jakbym miala ciagle miesiaczke do tego przynwysilkunjakby mialo mimcos wypasc.

Gość gość
Wyczywam ja przy myciu, bol podbrzusza jakbym miala ciagle miesiaczke do tego przynwysilkunjakby mialo mimcos wypasc.

Gość gość
Miałam tak po pierwszej ciąży i bardzo ciężkim porodzie. Druga ciąża przebiegała dobrze, powiększająca się macica w czasie ciąży jakby stabilizowała się na właściwym miejscu, czyli jakby cofnęło się obnizenie na czas ciąży. Ale po drugim porodzie obniżenie się pogłębiło, i wszystkie niedogodności z tym związane pojawiły się na nowo, szczególnie seks był uciążliwy w tym stanie a o pozycji na jeźdźca nawet mowy nie było, jedynie pozycje klasyczne i cofające obniżenie wchodziły w grę. Naprawdę można się zniechęcic do seksu jak są uszkodzenia poporodowe., które zresztą ma się chęć ukrywać zwłaszcza przed mężem, bo to przykre i kastrujące dolegliwości. Po urodzeniu drugiego dziecka, poddałam się operacji plastycznej i rekonstrukcji obniżenia, krocza i pochwy, i znacznie sie poprawiło. Oczywiście negatywne skutki też są jak to po operacji zawsze bywa, bo poprzecinane nerwy obniżają zdolność odczuwania i są problemy z osiąganiem satysfakcji..........ale mimo wszystko lepiej jest po operacji plastycznej, pozbyłam sie kompleksów i niedogodności. fizycznych. Lepiej nie będzie, więc cieszę się z tego co jest.

Gość gość
O seksie nawet nie mysle. Wszystkiego mi sie odechciewa! Ale pocieszylas mnie, ze jest swiatelko w temacie drugiej ciazy. Wilekie dzieki za pocieszenie. Mam andzieje, ze nie bedzie problemu z zjasciem po terapi tabletkami antykoncepcyjnymi na torbiel.

Gość gość
Współczuję ale :O O seksie nawet nie myślisz, ale chcesz zajść w drugą ciąże. Fajnie. Współczuję również mężowi.

Gość gość
O mamo nie lapcie tak za slowka. Tyle co sie dowiedzialam, ze mam problem wiec tak na razie nie mam ochoty na seks. Mysle jednak, ze w koncu to sie zmieni. A ciaza ...mprzeciez nie pisze, ze juz hop bo mam zachcianke. Poprostu chcialabym miec jeszcze jedno dziecko w przyszlosci. Poprostu balam sie, ze bedaie to niemozliwe.

Gość gość
Takie rzeczy to po ciąży czy w skutek porodu?

Gość gość
Problemy pojawiły sie dopiero po roku od porodu. W ciąży wszystko pięknie było.

Gość gość
u mnie pisze w notatkach ciazowych ( mieszkam w UK) ze mam obnizona macice i nie torbiel a miesniaka, a dowiedzialam sie o tym wlasnie w obecnej ciazy, przy pierwszym usg w 12 tyg. teraz jestem w 16 tyg. 0 problemow jak na razie.. odpukac,

Gość gość
"... Miałam tak po pierwszej ciąży i bardzo ciężkim porodzie. Druga ciąża ..." ale te baby wytrzymałe, jak miałam ciężki poród, to drugi raz, żeby miał mąż mnie zostawi to się nie zdecyduje, już wystarczy jak raz cierpialam

Gość gość
Takie uroki porodu ''naturalnego'', a potem najwięcej krzyczą przeciw cc.

Gość gość
Pewnie, ze wytrzymale. Mam takiego cudownego syna, ze bardzo chetnie sprawie mu rodzenstwo ;) o ile Bog pozwoli.

Gość gość
O jakie jestescie wredne malpy hahaha Ja akurat ... autorka watku bardzo balam sie porodu. Powiedzilam, ze jak nie dam rady to cc. Mialam taka mozliwosc, bo rodzilam w klinice, gdzie cc na zadanie to nie problem. Wiec nie wiem gdzie wyczytalas, ze jestem przeciwńiczka cc.

Gość gość
Wredna a nie wredne!