Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

okres

Polecane posty

Gość gość

hej jak u was wygląda okres? ile trwa? i jak intensywnie?

Gość gość
czerwony, 4-5 dni, pierwszy dzień-skąpo, 2 i 3 średnio, 4 skąpo, 5(jak jest) bardzo skąpo

Gość gość
u mnie 6-8 dni. pierwszy dzien jestem zombi obolala wsciekla niedotykalska, po 2 dniach w miare do zycia. ogolnie do dupy z tym okresem.

Gość gość
a czemu ja mam pierwszego i drugiego dnia skrzepy takie małe wątróbki..;/

Gość gość
ja tez właśnie pierwszy dzień to masakra ból i leci bardzo drugiego tez źle się czuje, trzeciegi leci mniej dużo mniej a czwartego znowu więcej i piąty i 6 to już malutko a potem jeszcze plamienie i podczas podcieranie jakieś 2-3 dni po całym okresie , najgorzej nie pokoją mnie te skrzepy 1 i 2 dnia :(

Gość gość
"Obecność skrzepów krwi we krwi miesiączkowej jest objawem bardzo obfitych krwawień miesiączkowych, zwykle towarzyszą im bóle brzucha. Obfite krwawienia miesiączkowe, zwłaszcza jeśli występują od pewnego czasu, wymagają przeprowadzenia podstawowych badań diagnostycznych mających na celu wyjaśnienie przyczyn i ustalenie czy i jak leczyć" http://www.poradnikzdrowie.pl/eksperci/pytania/skrzepy-we-krwi-miesiaczkowej/26188/1/

Gość gość
ale co oznaczają te skrzpey, lekarz mi powiedział ze taka moja nautra i to większe kawałki czegoś tam i ze genetalnie jest ok

Gość gość
kawałki błony śluzowej , która się złuszcza

Gość gość
czyli wszystko jest ok? czemu ona się złuszcza?

Gość gość
błona śluzowa wyścielająca macicę przygotowuje się do przyjęcia zapłodnionej komórki, robi się "grubsza" , kiedy komórka jajowa nie zostanie zapłodniona i się nie zagnieździ w macicy hormony powodują ,że błona się złuszcza, macica się oczyszcza po przez krwawienie miesięczne, a po okresie znów następuje przygotowanie macicy na przyjęcie zarodka i tak w kółko, do menopauzy. Chyba warto poczytać i dowiedzieć się jak działa nasz organizm .http://poland.your-life.com/scripts/public/02_your_body/03_periods.php

Gość gość
czyli nie doszło do zapłodnienia tak?