Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tarczyca a wzrost włosów

Polecane posty

Gość gość

niestety mam niedoczynność tarczycy- Hashimoto i chyba z tego powodu bardzo ale to bardzo wolno rosną mi włosy, a praktycznie wcale. Mimo że są super zadbane, nie wypadają nadmiernie, są gęste itp. Czy ktoś ma podobny problem?

Gość gość
Tak, mam podobny problem, też choruje z autoagresji i włosy rosną mi znikomo. Nie wypadają, ale są rzadkie i cienkie, dosłownie widać prześwity. I ciągle ktoś pyta, czy znowu je podcinałam chociaż od dawna próbuję je zapuścić :O Podobnie jest u mnie z owłosieniem na nogach, pod pachami i łonowym. Potrzeba 2 tygodni żeby cokolwiek odrosło, a około miesiąca, żeby włosy były jako tako widoczne dla innych.

Gość gość
u mnie natomiast na nogach itp dość szybko odrastają, niestety. Szkoda że na głowie stoją w miejscu...

Gość gość
To ciekawe co piszecie, bo ja tez mam hashimoto i włosy na długość rosną mi normalnie, za to strasznie wypadaja, w ciagu ostatniego roku straciłam z polowe wlosow :( a dawniej mialam geste i grube wlosy :( Co robic? wyprobowalam juz rozne szampony, odzywki, tabletki itp....