Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dodatek do rodzinnego

Polecane posty

Gość gość

Hej, mam pytanie czy nalezy mi sie ten drugi tysiac, dodatek do rodzinnego z tytulu urodzenia dziecka jezeli ojciec dziecka zostawil nas w 6 miesiacu ciazy ja nie pracuje wiec nie mam zadnego zrodla dochodu, ojciec uznal dziecko i ma ono jego nazwisko, alimentow nie mam zasądzonych gdyz ojciec placi dobrowolnie. Nalezy mi sie w tej sytuacji. Wypisalam te papiery podajac tylko mnie i dziecko, uwzglednilam ze nie pracuje. Zastanawiam sie tylko czy musze miec alimenty ustanowione w tej sytuacji czy nie?

Gość gość
Rusz dupe do roboty albo niech ten co mu dupy Salas płaci na dziecko a nie juz kombinuje jakby państwo okraść. Gowno ci sie nalezy masz dwie rece dalas dupy facet jedt pelnosprawny??? To won do roboty i pracowac na dzieci a nie sepic. Nikomu nic sie nie nalezy za to ze sie dwoje doroslych ludzi bzyka i robia dzieci

Gość gość
przestan p*******c jak potłuczona należy się i chooj!!!

Gość gość
Jesli twoje dochody w tamtym roku nie przekroczyly to nalezy sie

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Rusz d**e do roboty albo niech ten co mu d**y Salas płaci na dziecko a nie juz kombinuje jakby państwo okraść. Gowno ci sie nalezy masz dwie rece dalas d**y facet jedt pelnosprawny??? To won do roboty i pracowac na dzieci a nie sepic. Nikomu nic sie nie nalezy za to ze sie dwoje doroslych ludzi bzyka i robia dzie x x xjakas bezplodna szmata sie rozpisala:D

Gość gość
jeżeli nie masz żadnych dochodów, jezlei dochody na Ciebie i dziecko nie rpzekraczają chyba 540 zł na osobe to Ci się nalezy drugi tysiąc. Bedziesz tylko musiała w opsie łożyć zaswiadczenie o dochodach za 2011 i 2012 r tak samo zaswiadczenia z zus o wysokości składek na ubezpieczenie zdrowotne. Pewnie jeszcze dostaniesz dodatkowe 77 zł skoro nie masz dochodu. Takie 77 zł możesz dostawac co miesiąc. niby nic wielkiego ale na trochę pieluch będzie

Gość gość
"xjakas bezplodna szmata sie rozpisala" dokąłdnie. W inncyh krajach z tytułu urodzenia dziecka dostaje się "normalne" pieniądze a u nas marny 1000 zł i jeszcze nie możesz miec zbyt dużych dochodów...a becikowe powinny się należec każdemu nawet temu co ma 10 tys miesięcznie

Gość gość
Nie mialam zadnych dochodow ani w 2011 ani w 2012 bo w zeszlym roku skonczylam technikum. Potem wyjechalam z moim do Berlina zaszlam w ciaze i nie kazal mi isc do pracy tylkozwjmowac sie soba i domem. A teraz jestem w polsce sama z dzieckiem bez srodkow do zycia. Dziekuje za odpowiedz.

Gość gość
A jak dziecko ma jego nazwisko i nie mam ustanowionych alimentow to tez mi sie nalezy?