Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaparcia

Polecane posty

Gość gość

witam od 2 tygodni nie oddałam stolca, tylko jak piję zioła liść senesu co 3 - 4 dzień mogę się wypróżnić, stosuję dietę bez mięsną, wypróbowałam wlewy dobytnicze na początku z 1 litra i mydła, nic sama woda, nie wiem co robić proszę o pomoc

Gość gość
A brałaś czopki? Ja ostatnio też mam ten problem i co drugi dzień rano wkładam sobie czopek przeczyszczający w pupę i to mi jakoś pomaga...

Zaparcia to faktycznie trudna sprawa. Spróbuj może Jelitonu?? W jej skład wchodzi łupina nasienna babki jajowatej, a działanie ma łagodzące na jelita. Tyle z ulotki "Wzmaga perystaltykę jelit, usuwa uczucie pełności, wspomaga odchudzanie, ułatwia wypróżnianie nie powodując biegunki, nie podrażnia jelit, reguluje pracę jelit, łagodzi objawy biegunki, stosowanie preparatu nie powoduje uzależnienia."

Gość gość
idz do lekarza lepiej. nie radze zbyt czesto stosowac senesu bo on rozleniwia jelita bardzo. a tutaj jest to jakis powazniejszy problem. koniecznie idz do lekarza.

Gość Bashmi
Jak już wykluczysz sprawy chorobowe, to kup sobie książkę dr Górnickiej (Empik), znajdziesz tam bardzo dobrą metodę oczyszczenia jelita i przywrócenia jego prawidłowej perystaltyki. Z senesem też radziłabym ostrożnie. Można go stosować tylko doraźnie.

Gość gość
Kup sobie gorczyce biała, wieczorem polkinj kilkanascie kulek, poij woda i rano powinno byc wypróznienie, jesli nie nstapi to powatarzaj zabieg do pozadanego efektu.

Gość gość
ale musze dodać ze pierwszym czynnkiem który sprzyja zaparciom jest nieprawdiłowa dieta, wiec warto przyjrzec sie naszmeu menu. Szczerze polecam tez lewatywy ale poparte tylko i wyłacznie odpowiednia dieta.

Gość charlotteeeeeeeeeee
lewatywa rozleniwia jelita, nie można jej stosować na zaparcie takie, które trwają dłużej, tak jak na przykład u mnie teraz, w ciąży :/ W takim wypadku najlepiej sprawdza się błonnik, można go na dłużej włączyć do diety i naprawdę pomaga. Ja akurat kupuję jeliton, bo do wielu potraw mogę go dodać, no i jest w 100% naturalny, więc i bezpieczny w ciąży.