Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dokarmianie w nocy dla wygody

Polecane posty

Gość gość

Czy są tu matki, które dokarmiają swoje dzieciaczki w nocy, żeby przesypiały noce? Czym dokarmiacie i ile tego podajecie?

Gość gość
rób tak dalej a szybko pokarm Ci zaniknie

Gość gość
O to mi właśnie chodzi.

Gość gość
jeżeli dokarmiasz w nocy to znaczy, że dziecko nie przesypia nocy. O przespanej nocy mówi się wtedy, kiedy dziecko nie je tylko śpi. a pokarm wcale nie zaniknie, bo jest gro dzieci przesypiających noce (np moje dwie córki po miesiącu spały całe noce) i normalnie matki je karmią

Gość gość
O 22 podawałam 150ml mm i przesypiała noc. W ciągu dnia też dostała butlę, a tak to na piersi i pokarm wcale nie zanikł. A ja byłam szczęśliwa, bo mogłam i przespać noc - powiedzmy - i w ciągu dnia jak była najedzona, a nie wisiała na cycku na non stopie mogłam wykonać kilka prac domowych.

Gość gość
JA zaczęłam dawać butelkę na noc, ale żadnego efekty nie było. Dziecko budziło się o tych samych porach i dalej chciało jeść. TYdzień tak robiłam i dała sobie spokój. Została pierś i syn zaczął przesypiać noce jak skończył 10 tygodni.

Gość gość
dla wygody?heheh a po co zrobilas sobie dzieciaka?

Gość gość
Mój skonczyl dziś piec miesięcy i jeszcze nie przesypia całej nocy.

Gość gość
mi wygodniej wstać i dac cyca niż robic mm, dlatego na wieczór daje mm , a wnocy jak się budzi to cyc:))

Gość gość
dziwne to wasze karmienie.po co mieszac kn z mm .bezsensu.

Gość gość
Moja ma 8 miesiecy I tez nie przesypia nocy. Dla " wygody " nie zapycham jej na noc.

Gość gość
Dokarmiałam mm po to, żeby być szczęśliwą matką, a nie umęczoną matką polką. Jak ktoś nie ma rozumu to proszę bardzo może wstawać co 10 minut w nocy.

Gość gość
Ja też wychodzę z założenia, że męczyć się nie mam zamiaru, bo i cierpię na tym ja i dziecko, a po co? bo tak trzeba?

Gość gość
A jak zaczna zeby wychodzic I nie bedziesz pezesypiac nocy to co dla wygody swojej zrobisz zeby sie nie umeczyc? Jak ci dziecko wstaje co 10 min. To daj smoczek. Dzieci nie jedza w tak malych odstepach czasu.

Gość gość
I tu brak rozumu czy jego obecnosc nie ma nic do rzeczy. Jak napisalas : wygodnictwo u egoizm.

Gość gość
Dla mnie to Twoje dziecko może i wisieć 24h na dobę na Twojej wyciągniętej piersi, ale wara od karmienia mieszanego jak Cię to nie dotyczy, a Twoja zdolność oceny jest na poziomie zerowym, więc nie robisz na mnie ani Ty ani Twoje puste frazesy wrażenia :) Niech będzie, że jestem egoistką na miarę XXI wieku czyli chciwa i bez empatii. Będę postępowała tak aby i mi i dziecku żyło się dobrze.

Gość gość
Moje dziecko nie wisi na piersi bo jest na mm :) ja nigdzie nie pisalam, ze jestem przeciwna karmieniu mieszanemu. Jestem przeciwna zapychaniu maluchow dla wygody matki! Raz sie obudzisz to sie za przeproszeniem nie zesrasz.

Gość gość
A kto tu w ogóle wspomina o jednorazowym "zapychaniu" ? Chyba normalnym jest, że mowa w temacie o karmieniu mieszanym ewentualnie dokarmianiu w nocy, które i tak nie zawsze ma sens, bo dziecię i tak się budzi i tak się budzi.

Gość gość
Jezeli karmisz piersia a na nac podajesz mm to jest to takie samo zapychanie jak podawanie dziecku na mm kaszki na noc. Mnie nie chodzi o sam fakt " zapychania " tylko o powod. WYGODA.Bardzo uwiera to w oczy w kontekscie opieki matki nad dzieckiem.

Gość gość
Wcale nic NIE UWIERA W OCZY. Wyobraź sobie że nie dla wszystkich sensem życia jest poświęcanie się dziecku 24 h na dobę.Matka jest kobietą i ma również swoje potrzeby!! matko polko od siedmiu boleści

Gość gość
Jezeli karmisz piersia a na nac podajesz mm to jest to takie samo zapychanie jak podawanie dziecku na mm kaszki na noc. Mnie nie chodzi o sam fakt " zapychania " tylko o powod. WYGODA.Bardzo uwiera to w oczy w kontekscie opieki matki nad dzieckiem. ******************************* A co w tym złego, że matka dziecka chce być "wygodna" i chce się wyspać...?

Gość gość
wpadacie w skrajnosci w skrajnosc i tyle.to ,ze raz wstane do dziecka w nocy nie czyni mnie zmeczona,niewyspana i nieszczesliwa no ale jezeli dla ciebie to jest problem to chyba minelas sie z powolaniem.nie mowimy tu o wstawaniu co godzina czy dwie tylko o podawaniu dziecku na noc czegos co mu "zapcha" zoladek .w d****h chyba wam juz sie poprzestawialo!!!paniusie wielkie jak nie pospi 8 godzin ciagiem to nie ma sily na nic. trzeba bylo zostac singlem jak tak bardzo chcialas byc wygodna kobieta. znajdz tez znaczenie slowa matka polka bo z tego niewyspania chyba zaczynasz bredzic.

Gość gość
Hahaha i co w związku z tym, że zapycha brzuszek? Co maluch jest przez to mniej szczęśliwy? Skrzywdzony? Porzucony? Cóż za idiotyzm.