Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nadia0023

Kiedy wg was ostatni moment na dziecko

Polecane posty

Gość nadia0023

Prosze o wypowiedzi madre , nie malolatow co powily dzicie i mysla ze cudu dokonalyw wieku kilkunastu lat.

Gość ja mam 37 i meza  bez kasy
ja uwazam za 45

Gość gość
Ja mam 26 lat,mąż 31 i jestem w ciąży.ale uważam że spokojnie do 30 albo i lepiej można poczekać

Gość mmmm25
ja mam co prawda dopiero 25 lat ale mam kilka kuzynek w rodzinie które zdecydowały się na pierwsze dziecko grubo po trzydziestce i każda miała spory problem z zajściem i utrzymaniem ciąży. ale znów każdy ma inny organizm nie wiem czy można to jakoś jednoznacznie określić, ale lekarze mówią że do trzydziestki jest najlepszy czas na pierwszą ciąże bo kobieta ma najzdrowszy organizm...

Gość gość
Ostatni dzwonek jak dla mnie to wiek 39lat dla kobiety, dla faceta nawet i 50

Gość gość
Ostatni moment na dziecko? Wg mnie na pierwsze ostatni dzwonek to 25lat a na drugie góra 29. Młodsza matka ma więcej energii na wychowywanie dzieci, jest mniej przewrażliwiona (i to akurat fakt niepodważalny). W dodatku jest bardziej na topie i nie da sobie wciskać różnych kitów, a starszej nowe pokolenia to się w głowie nie mieści ;P No i nie wspomnę o kwestii że jakby każda kobieta miała rodzić po 30 to prawie nikt nie miałby sprawnej typowej fajnej babci ;)

Gość gość
ja jestem troche, moze i grubo po 30 i w 2 ciąży, dwie ciąże - zajście bez problemu, ciąża 1 idealna, druga narazie połowa, ale też jak narazie idealna chyba jestem kosmitką, bo takie słabowite podobno po 30 jesteśmy

Gość gość
MAX 40 dla kobiety i mężczyzny. Znam parę gdzie ona miałam 43 a on 46 i jest masakra. Zdrowie i nerwy już nie te.

Gość halinkaoliwka
wtedy kiedy jest kasa i praca i mieszkanie to mozna pozwolic sobie na taki gadzet

Gość gość
ja mam 34 lata i dziecko 10 miesieczne,żałuje ze nie jestem 10 lat młodsza,energia i zapał juz nie te,uważam im wczesniej dziecko tym lepiej

Gość fallkka45
zapal a ja mysle ze po 30 lepeij bo masz ulozone zycie i kase i nie w glowie ci balety poprostu n i nie zalujesz z e siedzisz w domu zamiast latac po imprezach

Gość gość
ogólnie zapał do zycia w tym zajmowania się dzieckiem,a nie do imprez

Gość gość
mieszkam w Niemczech, znam rodziców w wieku On 53 lata, Ona 45 ( jak sie im syn urodzil 3 lata temu). Wspaniała rodzina, mozna im wszytskie pozazdroscić. Madrzy, spokojni, cierpliwi rodzice. Wiec moim zdaniem wiek nie ma nic do znaczenia

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość mieszkam w Niemczech, znam rodziców w wieku On 53 lata, Ona 45 ( jak sie im syn urodzil 3 lata temu). Wspaniała rodzina, mozna im wszytskie pozazdroscić. Madrzy, spokojni, cierpliwi rodzice. Wiec moim zdaniem wiek nie ma nic do znaczenia X Taaa super rodzinka :o w tym wieku to dziadków można mieć! Przeciez oni mogą przedwcześnie osierocić to dziecko! Będzie miało 25 lat i zamiast zakładac rodzinę to w najlepszym wypadku będzie musiało się opiekować staruszkami zamiast liczyć na ich pomoc przy swoich dzieciach, które nie będą mieli normalnych dziadków! REWELACJA!

Gość gość
Ja jakbym miała starych rodziców to bym myślała tylko o tym że szybko mnie osierocą

Gość gość
Moim zdanie do 35r życia spokojnie można czekać, chyba że jest się w związku ma się możliwość to lepiej nie odkładac tego na ostatni dzwonek.

Gość gość
No ja miałam starych rodziców (43 lata jak ja się urodziłam)... bardzo ich kochałam, ALE zawsze się ich wstydziłam :o każdy myślał, ze to moi dziadkowie. Byli bardziej staroświeccy niz inni rodzice. Miałam starsze siostry (jedna 19 lat ode mnie starsza) i dla nich byli normalnymi rodzicami. Wychowali mnie dobrze, byłam z nimi bardzo zżyta. Został tylko tata, mama zmarła jak byłam w ciąży :( Został żal i wielki ból, bo mam 25 lat a nie mam już mamy :( Całe życie bałam się, że niedługo umrą, bo są starzy- cały czas, całe dzieciństwo, cały okres dojrzewania. W życiu bym dziecka nie zaplanowała w późnym wieku! W ŻYCIU!!! Za duża krzywda dla dziecka.

Gość gość
Dla mnie ostatni moment na dziecko to 36 lat

Gość poorchavva
40 lat,ale jeszcze lepiej tak 35.

Gość gość
nie zdecydowałabym się na dziecko po 35 r.ż. ze względu na większe prawdopodobieństwo wystąpienia u dziecka wad genetycznych

Gość gość takaona
Wg mnie ostatni moment na dziecko dla kobiety to 39 lat.

Gość gość
Do 40stki, ew 40-kilka. Sama mam 31 i jestem w pierwszej ciąży, wcześniej niż 28-29 bym się absolutnie na dziecko nie zdecydowała.

Gość gość
Wydaje mi sie ze ostatni moment to 35 lat w prawdzie mam dopiero 26lat i poltoraroczne dziecko,ale nie zaluje swojej decyzji mam duzo energi i cierpliwosci. A znam mamy po 30 ktore ciagle narzekaja "m dosc" "brak mi sil" wiec moje drogie nie czekajcie do 30:):) powodzenia

Gość gość
na zachodzie nikt poza emigrantkami nie rodzi przed 30stka, ale oczywiscie w polskim ciemnogrodzie ciezarna po 30stce to juz staruszka

Gość Mężatka1980rok
Do 45 lat .