Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama1aniolka

napis na nagrobek dla coreczki propozycje

Polecane posty

Gość mama1aniolka

Witam. Przeszło pół roku temu, moja niespełna 17letnia córka odebrała sobie życie. W związku z nadchodzącym świętem zmarłych i jej 17 urodzinami w grudniu chciałabym postawić Aniołkowi nagrobek. Szukam pięknego napisu na nagrobek, jakiegoś cytatu, który być może trafi w to co czuję, bo sama nie umiem tego opisać.

Gość mama1aniolka
Proszę o coś naprawdę pięknego, trafiającego w serce. Nie chcę nic w stylu ,, Jezu, ufam Tobie'' czy ,, Śpij Aniołku''

Gość gość
kochamy....tęsknimy...pamiętamy....Wybaczamy

Gość gość
odebrala sobie zycie....

Gość gość
moim zdaniem "wybaczamy" jest jak najbardziej trafne, mloda osoba popelnia samobójstwo ccac nie chcąc nikt nie zna tematu Dlaczego... a wiec kochamy - bo to osoba jest w "naszej" pamięci, tęsknimy- bo chcielibyśmy żeby nadal była... znowu pamieć... a na końcu wybaczamy - ten czyn

Gość gość
ja się mimo wszystko będę upierać przy słowie Wybaczamy.... taki temat jest naprawdę ciężki - a prawda taka jest, że ten osoby już nie ma a my mimo wszystko bez słowa Wybaczamy tłumilibyśmy to w sobie ( w zależności o co poszło historii nie znamy...) ja mimo wszystko umieściłabym słowo Wybaczamy poprzez nie myślenie - życie ( po czasie) musi dla nas toczyć się dalej.....

Gość lalalalalalaj
Smutny temat, ale chętnie pomogę. Oto moje propozycje : ,, To nie był czas, to nie była pora.. " ,,Jest taki ból o którym lepiej nie mówić, bowiem najlepiej wyraża go milczenie.'' ,, Są chwile i ludzie, których się nie zapomina. '' ,, Tu spoczywa śliczny kwiat, ledwo rozkwitł, zaraz spadł.. " ,, Kto Cię poznał, kochał. Kto Cię kochał, opłakuje. '' ,, Jak trudno żegnać na zawsze kogoś, kto jeszcze mógł być z nami.. '' ,, „Wszystko co miałam w tym grobie się mieści, Śmierć radość zabrała, nie wzięła boleści.” „Ty żyjesz, choć martwe Twe powieki, bo w sercach naszych trwać będziesz na wieki.” „Odeszłaś cicho i bez pożegnania, jak ta co nie chce swym odejściem smucić, jak ta co wierzy w chwili rozstania, że niebawem ... wróci.” ,, Bardziej niż my ukochał Bóg jedyną naszą córeczkę i zabrał ją do Siebie w siedemnastej wiośnie życia. '' ,,Stoję nad Tobą w głębokiej zadumie i wyobraźnią juz Cię nie ogarnę, Ty jesteś tam gdzie jest święty spokój, a ja się zmagam z tym życiem marnym '' ,, Żal ze się za mało kochało, ze się myślało o sobie... Choćby się łzy wypłakało to teraz wszystko za mało... Odszedłeś cicho i bez pożegnania, jak ten co nie chce swym odejściem smucić, jak ten co wierzy w chwili rozstania, że niebawem ... wróci.” ,, Kwiateczkiem byłaś, kwiateczki lubiłaś. Kwiateczek zerwany, przez Boga zabrany. '' ,, Za wcześnie odeszłaś od nas Z Tobą marzenia, sny Dla Ciebie miłość i kwiaty, Dla nas Tęsknota i łzy. '' ,, Pozostał miłości cień. '' ,,Odszedłeś tak nagle, że ani uwierzyć, ani się pogodzić. '' ,, Zaszło słońce jej, choć był dzień jeszcze.'' ,, Czas przemija, a miłość jest wieczna. '' aż mi łezki poleciały, jak czytałam te cytaty. Bardzo Pani współczuje !

Gość gość
To "wybaczamy" to w ogole jakos dziwnie brzmi Tak jakby sie wczesniej kogos winilo. .No ale co tam nie moja sprawa...

Gość gość
do lalalalalalaj niektóre trafiają w sedno ale one nie są od siebie......

Gość gość
Wybaczamy - chodzi mi o to, że ta osoba sama za siebie zadecydowała nie konsultując Wybaczenie chodzi mi tak jakby o pogodzenie się, że ta jakaś kowalsa to zrobiła.. nie rozpamiętywanie o nie wracanie co jakies osoby zrobily źle, że doszło do samobójstwa

Gość gość
ona i tak jest już w piekle

Gość gość
a dokladnie o osoby, które zostały i "muszą" z tą myślą żyć

Gość mama1aniolka
Proszę o nie ubliżanie i nie ocenianie czynu mojego dziecka oraz mnie i mojej rodziny. Jak można oceniać nas nie znając i nie wiedząc co się działo i dlaczego tak się skończyło. Nie zrozumie nikt. Nie będe się tłumaczyć, użalać nad tym co sie wydarzylo. Bardzo kochaliśmy nasze dziecko i moglo liczyc na nasza pomoc, zreszta byla ona udzielana, lecz nie dalo to nic. Wciaz obwiniam sie i bede obwiniac zawsze i cierpiec. przyszedl dzien w ktorym musialam choc udawac, bo mam 2 letniego synka i 19letnia córke i dla nich sie usmiecham choc w środku płacze i rozklejam. To chyba nic złego, że chcę postawić córce nagrobek. Żadne pokazanie ,, czegoś'' , nie rozumiem czego ? Zwykły, prosty, przede wszystkim taki który przetrwa niż drewniane deseczki, które póki co są. I tak Aniołek, dla mnie zawsze bedzie aniołkiem moim kochanym . :)

Gość mama1aniolka
do lalalalalalaj dziękuje, niektore cytaty trafiają ,, Tu spoczywa śliczny kwiat, ledwo rozkwitł, zaraz spadł.. " ten bardzo pasuje

Gość gość
mama1aniolka - dlatego tak intensywnie piszę walczę o swoje słowa....

Gość HERBATKA Z POKRZYWY
Odszedłeś nam z oczu lecz serc naszych nigdy... tak jest napisane na pomniku mojego kuzyna

Gość gość
ślicznie herbatka - pieękne słowa...

Gość do dlaczego ludzie
ciekawe gdzie ty byś był/-a ?? głupim człowiekiem ewidentnie jesteś ty , w dodatku głupim i PROSTYM głupie by było, gdyby kobieta napisala ,, tydzien temu moja corka ... '', ale mialo to miejsce juz jakis czas temu nie wiesz jak to jest stracic dziecko , w wyniku samobojstwa na pewno jeszcze gorzej bo przeciez mozna bylo tego uniknac w dodatku najwidoczniej jestes na tyle ograniczona osoba ze nawet nie potrafisz postawic sie w takim polozeniu pomysl jakbys poczul sie , jakby sugerowano ci ze nie udzielales pomocy swemu dziecku gdy ono jej potrzebowalo nie znam przyczyny smierci tej dziewczynki , ale nie mozna tak z gory ocenic jej rodzicow i stopnia w jakim przylozyli sie do jej decyzji o zakonczeniu swojego zycia czasem opieka rodzicielska nie zda sie na wiele, w dodatku dziecko w wieku 17 lat ma też inne życie, drugie TO ktorego rodzice nie ksztaltuja , czesto nie wiedzac nic a dziecko jak dziecko pogubi sie i moze juz nie odnajdzie

Gość gość
idź do kościoła nie czekaj aż cie zaniosą w trumnie

Gość HERBATKA Z POKRZYWY
ROBERT

Gość gość
ludzie co Wy wypisujecie jaka gówniara.... nie monza na to patrzec w ten sposób... czas pogodzić się z tym co się stało... poprostu- c*****e ale nadchodzi czas by się z tym pogodzić by dalej żyć

Gość mama1aniolka
chamstwo i brak kultury prosze zachowac dla siebie , nie zycze Ci bys musial tak napisac na grobie swojego dziecka niedojrzała osobo bez serca zycze ci abys nie spotkal sie nigdy w zyciu z takim problemem zycze ci aby twoja ,, gowniara '' patrzyla na ten swiat i napatrzec sie nie mogla

Gość Kon30xs
to po ch piszesz na forum o samoboju dzieciaka.. nie musimy nic wiedziec, zeby winic Cie za jej smierc, sama tego chcesz piszac p*****ly tutaj ona nie zyje, TY s********j