Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anonimanonim

mam raka wesprzyjcie

Polecane posty

Gość anonimanonim

Dziś się dowiedziałam. Kilka msc temu uznalam, że szwankuje mi gosp hormonalna. W końcu wyszło, ze coś jest na korze nadnerczy. Wczoraj jeszcze byłam pewną, że to jakiś gruczolak albo inna lagodna zmiana. Dziś jednak diagnoza jest jednoznaczna. Pocieszcie, nawet nie mam w tej chwili z kim pogadać.

Gość gość
a dokladnie jakie badania mialas robione i po czym dokladnie to poznalas co sie takiego dzialo w twoim organizmie?

Gość gość
wspolczuje :( a co bylo nie tak z twoimi hormonami, jakies objawy ?

Gość gość
Ja bym proponowal szukac dobrego lekarza

Gość Kon30xs
zastanawialem sie kiedys, co bym zrobil albo co zrobie kiedy sie dowiem, ze ja mam.. z*****a sprawa co masz zamiar Ty zrobic ?

Gość anonimanonim
K***a mac, mam 28 lat, ten typ nowotworu występuje w 2 przypadkach na milion na milion w roku i to w dodatku ok 40 rz bądź u małych dzieci...grunt to mieć farta :-(

Gość detektyw Kolombo
raka mozna wyleczyć i to na kilka sposobów, zamiast panikować zainteresuj się tematem 🖐️

Gość Wenezółela
rozumiem że choroba jest w jakims wczesnym stadium? co mówią lekarze?

Gość gość
Objawy były dość subtelne, wydłużony cykl, brak owulacji, nadciśnienie w sytuacjach stresowych itp. Nic konkretnego tak naprawdę, ale uznalam, że dobrze będzie się zbadać. Miałam mnóstwo badań hormonalnych plus rezonans, tomografię i scyntygrafie, biopsji nie robi się w tym przypadku. Słuchajcie, niech to będzie przestrogą dla każdego.u mnie naprawde objawy nie zwiastowały tego, wyglądam naprawdę zdrowo, czułam się do wczoraj nieźle, żyję intensywnie, dużo pracuję...

Gość gość
powiedz cos wiecej o objawach? jakie badania mialas robione?

Gość gość
wydłuzony cykl to znaczy co ile? a jakie leczenie juz cos wiesz a cytologia?

Gość gość
Jutro na spokojnie rozpuszcze wici nt dobrego onkologa, póki co leczę się w Damianie, u nich wizytę u onkologa mam w środę. To jest bardzo wczesne stadium, jedyne moje szczęście, dziś dr wykonująca scyntygrafie powiedziała, że nigdy tak małej zmiany nie widziała

Gość gość
Dokładnie tak rób dobrego onkologa i przegnac gada!

Gość anonimanonim
Miałam robione wszystkie męskie i żeńskie hormony, prolaktyne,dheas,kortyzol po podaniu czegoś tam,mnóstwo tego miałam...

Gość anonimanonim
Cykl ok 35 dni. A tak naprawdę to najbardziej w tamtym czasie zmartwły mnie cykle bezowulacyjne i brak jakiejkolwiek ochoty na sex.

Gość gość
Na Dum Spiro forum onkologicznym udzielają rozsadnych odpowiedzi tam zapytaj o najlepszy osrodek i lekarzy.

Gość gość
mi kiedys lekarz poiedzial ze mam czerniaka, zalamalam sie bo miałam małe dziecko i sama mysl była dla mnie koszmarem. Jak poszłam rejestrowa się do onkologa to musiałam conajmniej pól roku na wizytę. Dobrze, ze ciotka pracowała w szpitalu jako pielęgniarka to miałam wizyte w ciągu 2 dni. Powiedziano mi, że raczej to nie rak ale i tak miałam biopsje najgorsze bylo to czekanie az 3 tygodnie. Później wynik, ze owszem jestem na cos chora ale to nie rak. Jednak pamiętam jak sie wtedy czułam(miałam 24 lata i 3 letnie dziecko) nawet nie myslałam o sobie tylko o nim. Dlatego pytam o dokladne objawy bo jestem już wyczulona na tego typu rzeczy i na co powinnam zwrócic uwagę. Ostatnio zauważyłam, że mam nie regularne cykle(choc do tej pory mi się to nie zdarzało) powiedz na przykładzie jak ci sie te cykle zmieniły?

Gość gość
biopse na czerniaka?Przeciez nie wolno robić!

Gość anonimanonim
Dziękuje za namiar, jutro sprawdze, dziś piję. K****, chyba czas na przewartosciowanie życia, nagle to, co było mega problemem, staje sięsmiesznostka

Gość gość
anonimanonim szukaj dobrego osrodka bo to podstawa tu chodzi o Twoje zdrowie!Ogólnie Gliwice sa polecane ale nie wiem czy przy tym rodzaju raka.Poooooooooooowodzenia w walce z chorobą!!!!!!!

Gość gość
oczywiście, że można bo miałam robioną. a jak niby lekarz mial potwierdzic czy to napewno czerniak. Nie wykłócajcie sie bo miałam robione takie badanie. Nie wolno wykonywać biopsji cienkoigłowej lub biopsji wycinającej poniewaz nalezy wyciąc wszystko. Jeżeli jest takie podejzenie.

Gość anonimanonim
Gościu z 0.19- czyli wiesz, co czuję ,tylko ją nie mam dziecka, choć idąc do lekarza chodziło mi właśnie o to,żeby być plodna :-) z 31 dni wydłużyła się do 35-37 . Do tego właśnie nadciśnienie, problem z utrzymaniem wagi, zalanie wodą . Jedno jest pewne- jeśli dzieje się u Ciebie cokolwiek niepokojącego, to idź do llekarza. Wiem, że to nic fajnego , ale widzisz na moim pr:-)ykladzie , jak niewinne objawy mogą być groźne.

Gość gość
Bez urazy bez badania histopatologicznego zaden lekarz nie mógł powiedziec ze to czerniak!Jest to jedyna podstawa diagnozy.Pozatym przy podejrzeniu czerniak jest usuwane a potem badane.nie mozna robic biopsji bo moze podraznic.

Gość gość
a jak mozna poznac, ze nie miałas owulacji/

Gość anonimanonim
Najpierw się zorientowalam , że w okresie kiedy miałam mieć dnia plodna zero ochoty, to był pierwszy sygnał. A potem testy owulacyjne, takie apteczny i termometr owulacyjny

Gość gość
oczywiscie się z tobą zgadzam ale ja bylam w innej sytuacji. Ponieważ poszłam któregos dnia do lekarza ginekologa. Ten zobaczył u mnie jakieś czarne plamy i powiedział, ze wydaje mu się, ze mam czerniaka, troche mnie to zdziwiło ze w takim miejscu ale na moje pytanie o to odpowiedział, że czerniaki umiejscawiają się w różnym miejscu. Jak wczesniej pisałam dzięki znajomości ciotki wizyte miałam szybko i ona równiez powiedziała, że żaden lekarz bez badan nie powinien mi tego mówic!!!!! Jak sama stwierdziła bło to bardzo nieprofesjonalne zagranie z jego strony a jak juz miałam wizyte u onkologa to już szereg badań również (robili ze mna dosłownie wszysko...)na wszystko się zgadzałam nawet nie chciałm wyjasnien co mi robia tylko poprostu kazałam im działac tak by było dobrze. Najlepsze było to, ze zawsze chodzilam do tego lekarza 2 rzy do roku na NFZ i wszsytko było ok a jak poszłam na prywatnie pare miesięcy pózniej zapłaiłam to wtedy wykrył u mnie niby tego czerniaka. To było prawie 2 lata temu i od tamtej pory do tego konowała nie chodze i jestem pod opieką innego lekarza aczkolwiek co jakiś czas będe miała pobierane wycinki i sprawdzane co i jak.

Gość gość
i nie wiem dokladnie co nalezy robic aczego nie ale dokladnie pamietam co ze mna robili, zreszta okazało sie, że to nie czerniak wiec staram się zapomniec o tym bo pamietam, że przez prawie miesiąc byłam wrakiem

Gość anonimanonim
Czerniak też jest chyba podobnie złośliwy jak ten mój. Całe życie człowiekowi ptzelatuje przed oczami...a dużo go za sobą nie mam i chciałabym do cholery TYLKO żyć, nic więcej

Gość gość
tak jeden z najgorszych nowotworów! ja w ogóle nie martwiłam sie o siebie tylko o dziecko co z nim bedzie i kto go wychowa, że nie bede widziała jak dorasta co to byly za chwile chyba najgorsze a dokladnie co to za nazwa tego nowotworu?jakie rokowania