Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto z Was brał kredyt studencki

Polecane posty

Gość gość

po dwóch latach od skończenia studiów trzeba oddać , W czasie studiowania co miesiąc ma być 600 zł. Zastanawiam się czy nie skorzystać dlatego proszę o opine

Gość gość nr 137
Ja brałam, fajna sprawa.

Gość gość
a może jakieś konkrety opisujące tę fajną sprawę

Gość gość nr 137
Nie wiem, jak jest teraz, ale jest wiele plusów, choćby bardzo niskie oprocentowanie. A o konkretach możesz poczytać w broszurach i na stronach internetowych - jest ich multum.

Gość gosc 100
ja bralam na 2 lata po 2 latach od skonczenia studiow musialam splacac przez 4. nie mialam z tym problemu bo wyjechalam za granice wiec miala z czego splacac...ale kuzynka brala na cale 5 lat studiow teraz 10 lat bedzie splacac..uwiazana jest niestety z tym.

Gość gość
a ja kombinuję wziąć i od razu wpłacać i nie wydawać, po 5 latach byłoby tego ponad 40 tyś zł + procent , potem oddać redyt a procenty byłyby moim "zarobkiem" bo wyższe od tych z zaciągnętego kredytu. Nie wiem czy dobrze wymyśliłam. Co Wy na taką opcję? i jeszcze jedno pytanie: w jakich kwotach miesięcznie później nalezy spłaać ten kredyt? dzięki za odpowiedzi

Gość gosc 100
ja dostawalam 600zl....a splaty bylo 300 iles nie pamietam dokladnie bo to bylo dobre pare lat temu...

Gość gość
ogólnie większość chwali sobie możliwość skorzystania z kredytu studenckiego o ile potem ma z czego spłacać

Gość gość
ja biore, dostaje 600zl miesiecznie, 10 razy w roku. oprocentowanie jest bardzo niskie, do tego jeszcze prowizja orzy wyplacaniu ae ogolnie bardzo niska ale zastanow sie czy na pewno te pieniadze Ci sa potrzebne, bo jesli masz to wydac na imprezy to wiesz.. ja 400zl wydaje a 200 odkladam miesiecznie. moja sasiadka nie potrzebowala kredytu ale rodzie ja namowili i wziela i wygladalo to w ten sposob, ze 90% tej kasy odkladala na koncie oszczednosciowym i jak skonczyla studia miala prawie 30 tys. normalnie by takiej kasy nie zaoszczedzila, prawda?;) a splaca sie 300zl miesiecznie wiec to nie jest jakies wielkie obciazenie :) w kazdym razie jesli umiesz gospodarowac pieniedzmi to polecam :)

Gość gość
ja tez odkladam, super pomysl o ile masz silna wole:) najlepiej postawic sobie jakis cel np. ze za 4 lata kupisz sobie auto za ta kase

Gość gość
Bralam przez rok, czyli 6 tys. Bylam jednym z najlepszych studentow to czesc kredytu zostala umozona, po roku od skonczenia szkoly spalacilam calos ponad 4 tys w jednej transzy.