Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pomocy borelioza

Polecane posty

Gość gość

witam wczoraj odebralam wynik na borelioze Okazalo sie ze wyszlo powyzej >90 BBU/ml klasa IGg normy badania : <9 BBU/ml - ujemny 9-11 - watpliwy 11-30 - niskododatni >30 - wysokododatni czy te wyniki swiadcza o tym ze choruje na borelioze? rozchorowałam sie 2 lata temu zaczelo sie od zwykłej infekcji podobnej do grypy tylko ze wystapily jeszcze krwioplucia. po 2 tygodniach od infekcji pojawilo sie pieczenie wrecz palenie w klatce peirsiowej i plecach, mrowienie, dretwienie palcow u rak,strasznie obfite pocenie w nocy, lodowate stopy ktorych nie mozna bylo rozgrzac, bole miesni, problemy schodzeniem, zmeczenie. Lekarze podejrzewali rozne choroby skupili sie na krwopluciach, chociaz i tak wtedy postanowilam pojsc do neurologa ze wzgledu na swoje odczucia. Neurolog zlecil zrobie wowczas badania na borelioze w klasie Igg i Img wyniki wyszly ujemne, wiec nie bralam tej choroby pod uwage. Choc minely juz 2 lata objawy nie znikly, nadal sie mecze, sama na wlasna reke postanowilam zrobic to badanie a tknelo mnie to ze kiedys obejzalam program na TLC gdzie dziewczyna rozchorowala sie na borelioze wowoczas jeszcze nie wiedziala lekarze faszerowali ja 26 tabletkami dziennie nie wiedzili co jej jest, zrobioli jej badanie na borelioze ale nie wyszlo dopiero po 6 miesiach od pierwszych objawow badanie pokazalo ze choruje na borelioze, otrzymala odpowiedni leki i wyzdrowila( przypadek z USA). Czy moge byc pewna ze wynik sie nie myli? czytalam ze ta metoda moze pokazywac falszywie dodatni wynik, ale podobno jesli wychodzi wysoko dodatni wynik to jest malo prawdopodbne ze wynik jest falszywy, a u mnie jest powyzej normy do jakiej okreslaja w laboratorium. Co mam teraz zrobic? do jakiego lekarza isc? jestem w UK i nie wiem co dalej robic:(

Gość gość
poszukaj lekarza Ilads.Na Facebook jest grupa - Borelioza ABC