Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

cien siostry

Polecane posty

Gość gość

ja tak mam i mnie to wku... poszlam na ten sam kierunek studiow co 3 lata starsza siostra kocham ja i dogadujemy sie ale wkurza mnie jej i mojej mamy podejscie do mnie. od razu chcialy zebym pracowala tam gdzie siostra (DARMOWE praktyki) itd, wrecz mi kazaly. to samo bylo z wynajeciem mieszkania itd ciagle sie mnie czepiaja ze ona pracowala w moim wieku juz w zawodzie. ale to sa studia dzienne, czasami mam na 8 a zdarza sie ze na 12 i do 19 i mi akurat plan sie nie ulozyl. czesto siedze po nocach bo sie nie wyrabiam. poza tym jeszcze nie jestem pewna czy z tym wiaze swoja przyszlosc, byc moze pojde w zawod pokrewny. zaczelam teraz 3 rok wiec tak naprawde mam jeszcze czas. jak ja mam do nich przemowic ze nie musze byc taka jak siostra ;l

Gość gość
Zwyczajnie powiedzieć mamie, że nie jesteś nią. Jesteś zupełnie inną osobą, możesz mieć inne plany, marzenia. Że chcesz żyć swoim życiem, a nie życiem TAKIM JAK Twoja siostra. A siostrze powiedz, że bardzo ją kochasz, ale ona już miała szansę na ułożenie sobie życia. Ty też chcesz mieć taką szansę i decyzje chcesz podejmować SAMA