Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamila23kiik

Czy dostane rozwod koscielny

Polecane posty

Gość kamila23kiik

Czy dostane rozwod koscielny ,jesli moj maz tez tego chce ?

Gość gość
nie ma rozwodu, jest unieważnienie małżeństwa. Nie, nie dostaniesz

Gość gość
powyzej, nie klam podle. dostaniesz uniewaznienie, ale poszukajcie dobrego adwokata koscielnego. trzeba bedzie troche zaplacic.

Gość gość
małżeństwo może zostać nieważnie zawarte z powodu jakieś przeszkody zrywającej kanony 1083 – 1094 Kodeksu Kanonicznego. wiek młodociany (14 lat dla kobiety i 16 dla mężczyzny), niezdolność płciowa (impotencja), istniejący węzeł małżeński ( małżeństwo z inną osobą), różność religii (ślub z osobą nieochrzczoną), święcenia, śluby lub profesja zakonna, uprowadzenie, przeszkoda występku (małżonkobójstwa), pokrewieństwo (w linii prostej i do 4 stopnia linii bocznej), powinowactwo (w linii prostej), przyzwoitości publicznej, pokrewieństwa prawnego (powstałego z adopcji) Spełniacie jakiś warunek?

Gość kamila23kiik
Po roku malzenstwa stwierdzilismy z mezem ze jednak nie pasujemy do siebie , wczesniej nie mieszkalismy razem . Poprostu to nie milosc , jestesmy jeszcze mlodzi mamy po 22 lata wiec chcemy jeszcze ulozyc sobie zycie i dlatego potrzebujemy to uniewaznienie malzenstwa

Gość gość
Kumpela dostała unieważnienie, po 6 latach :D Ale to dlatego, bo jej facet okazał się gejem

Gość gość
nie masz szans, zawsze tylko jedna strona jest poszkodowana - np gdy ty nie chcesz miec dzieci maz moze dostac rozwod,ty nie, gdyby maz cie bil zdradzal itp - ty mozesz starac sie o rozwod,on nie dostanie, wiem bo w mojej rodzienie byla taka sytuacja

Gość gość
jestescie w czarnej d***e, jak jestescie dorosli to trzeba byla myslec wczesniej, na rozwod koscielny nie ma szans, mozecie zyc w innych zwiazkach bez slubu - ale to b.ciezki grzech i do konca zycia nie bedziecie mogli przyjmowwac komunii sw bo nie dostaniecie rozgrzeszenia

Gość kamila23kiik
To moze moj maz bedzie udawal ze mnie bil , albo jest gejem ? On tak samo chce tego rozwodu jak ja nawet nasza rodzina o tym wie

Gość gość
kamila, znajdz adwokata koscielnego. serio mowie, on ci pomoze. opcja z udawaniem geja jest dobra, ale musi byc perfekcyjnie odegrana- sad koscielny jest cholernie upierdliwy i dociekliwy

Gość gość
Opcja z gejem jest dobra, tylko potrzeba kilku świadków, no i kumpela dostała to unieważnienie i może wziąć ślub kościelny, ale facet już nie, bo jest gejem :D

Gość gość
jak to zataicie to wpisza do ksiegi i juz slubu z kobieta nigdy nie dostanie, poza tym to bedzie tylko na pokaz ludziom, bo tam u gory wiedza co jest prawda i nie bedzie to wazne. jak pojdziesz do spowiedzi musisz sie z tego wyspowiadac i raczej nie dostaniesz rozgrzeszenia nigdy

Gość gość
u gory wiedza? a kto niby wie? zielone stworki? :D jestescie niedorzeczni

Gość gość
jak nie wierzy to po co jej rozwod koscielny? albo jak ma zamiar zatajac fakty?

Gość gość
no jak po co? żeby znów zrobić szopkę z welonem i białą suknią. I żeby ludzie nie gadali, chociaż już na jej jednym kościelnym byli :D

Gość gość
a po to, zeby mozna bylo jeszcze raz urzadzic fajna uroczystosc koscielna dla rodziny i znajomych. slub koscielny jest przede wszystkim bardziej estetyczny, niz ten w urzedzie.

Gość kamila23kiik
To moze powiem, albo moj maz powie ze nie chce miec dzieci ? To tez jest chyba powod ?A jesli chodzi o to co Bóg wie, to mysle ze woli zeby ludzie ktorzy sa razem kochali sie , a my sie nie kochamy

Gość gość
hahaha estetyczny? To już na pewno nie dostaniesz unieważnienia :D

Gość gość
skoro nie wierzycie, że cos jest u góry to po cholere te śluby kościelne?

Gość gość
ale na tym drugim slubie komuni nie moze przyjac poza tym bedzie niewazny, to tylko dla szopki

Gość gość
akurat ja je dostalam i za 8 miesiecy biore kolejny slub, estetyczny, w kosciele, z piekna oprawa i wspanialym facetem :)

Gość gość
pamiętaj, że jest opcja, że jedna ze stron nie będzie mogła już wziąć ślubu kościelnego. No i sorry, po co wychodziłaś za kogoś kogo nie kochasz?

Gość gość
to się nazywa hipokryzja

Gość gość
kamila ilez mozna tej twojej mozgownicy tlumaczyc ze tylko jedna strona moze dostac rozwod-ty albo on, w kazdym badz razie jak pojdziesz do psychiatry i zobacza ze jestes niepoczytalna to dostaniecie ten rozwod

Gość kamila23kiik
Wiem , to nasz blad bylismy za mlodzi i myslelismy ze to milosc

Gość gość
akurat ja je dostalam i za 8 miesiecy biore kolejny slub, estetyczny, w kosciele, z piekna oprawa i wspanialym facetem - z jakiego powodu dostalas rozwod i czy powod byl prawdziwy?

Gość gość
nie. hipokryzja byloby, gdybym twierdzila, ze slub koscielny jest na wieki wiekow, laczy duszyczki w niebie itp. ja twierdze, ze slub koscielny jest zhgodny z tradycja, atrakcyjny dla zaproszonych, ma sie znacznie wieksze pole do popisu w kwestii oprawy, stylistyki- dlatego wole taki slub od cywilnego. juz zrozumialas?

Gość slubZa8Mc
ok, dalam nick, zeby bylo wiadomo, ze to ja. uniewaznienie trwalo prawie 2 lata, zaangazowanych bylo 2 adwokatow od prawa kanonicznego. powod byl sfingowany- bezplodnosc obydwu stron. wujek jest lekarzem, wiec udalo sie zdobyc poswiadczenia i wyniki. obydwoje chcielismy uniewaznienia i w ten sposob rozwiazalismy kwestie jednostronnosci w orzeczaniu uniewaznienia :P

Gość kamila23kiik
Moj maz kiedys mowil ze dla niego wystarczy slub cywilny...wogole slub nie jest dla niego tak wazny , mi bardziej zalezy na rozwodzie. Jak dla niego to on moglby odejsc i zyc z inna prawnie bedac moim mezem. Wiec chyba najlepiej bedzie jesli on bedzie cos tam udawal ze jest gejem itp. Musze z nim porozmawiac