Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sesja zdjeciowa powazna oferta czy wyludzenie zdjec

Polecane posty

Gość gość

Witam Zamieściłam ogłoszenie o pracę na jednym z portali, dostałam kilka propozycji a w tym równiez udzial w sesji zdjeciowych ( w ogloszeniu widnieje moja twarz )..ktos zaproponowal mi udzial w sesji bielizny znanych marek .. proponują 1300 zl brutto za 6 h pracy. Temat sesji ma byc wlasnie sesja zdjeciowa w bieliznie jednej z marek. Mam przeslac swoje wymiary, 3 zdjecia w bieliznie, 2 w stroju kapielowym i jedno w halce , koszuli nocnej... stad moje pytanie... czy to nie próba wyłudzenia zdjec ? czy powazne oferty moga byc skladane przez iterent i powaznym agencjom wysyla sie zdjec ? rzekomo gdyby menager zadecydowal o zakwalifikowaniu sie to od raz zotalalbym poinformowana. Podano mi tez ulice, na ktorej ma odbywac sie sesja...wymienilam z ta osoba kilka maili, mowiac o moich watpliwosciach etc.. osoba ta wydaje sie bardzo kompetentna, ale to przeciez moze byc dla zmylki... firma ta poszukuje wlasnie amatorow do takich sesji , poniewaz modelki z wlasnym portfolio szukane sa na stronach z modelkami a na kolekcje jesien / zima szukaja osob , ktore dopiero zaczynaja przygode z modelingiem.. nitkt mi nic nie obiecywal, prosza o zdjecia i pozniej jest decyzja... proponuja umowe o dzielo.. sama nie wiem co o tym myslec.....

Gość gość
prosze o odpowiedzi od osob, ktore rzeczywiscie moga cos wiedziec w tym temacie, znaja sie, maja pojecie o tej branzy, a nie tak jak ja są w tym zielone i beda tylko snuc domysly...

Gość gość
to pokaż im zdjęcia osobiście. Nie zostawiaj

Gość gość
No wlasnie i to samo mu napisalam, ze przeciez modelki przychodza na casting, a nie wysylaja zdjec w internecie...ale teraz jak patrze na ogloszenia sesji zdjeciowych roznych powaznych agencji to wiele jest przypadkow gdzie wlasnie prosza o zdjecia....oferta, która mi wyslal wyglada tak : Dobry wieczór. Zajmujemy się rekrutacją osób, które chciałby promować znane marki w całej Europie. Obecnie poszukujemy osób chętnych na stanowisko hostessy znanej marki STOCK która w piątki i soboty w godzinach 18-24 będzie promować w.w firmę. Bardzo prosimy osoby chętne (rozważamy tylko poważne kandydatury) do przesyłania zdjęć swojej sylwetki, oraz (potrzebne do obecnej akcji) zdjęcie w legginsach oraz krótkich szortach - taki strój będzie obowiązywał. Prosimy o informacje zwrotne, Nawiązujemy współpracę w oparciu umowy o dzieło - jest to stawka 28 zł/h netto albo kontrakty półroczne - wtedy stawka wynosi 32 zł/h. Mamy możliwość również dodatkowych sesji fotograficznych dla folderów Intimissimi oraz Triumph - lecz jest to odrębna dziedzina typu fotomodeling i warunki. Jeżeli taka praca bardziej interesuje proszę i informację. wiele informacji uzysykalam w nastepnych mailach

Gość gość
kurcze i nie mam gdzie zasięgnąć informacji ..

Gość gość
..podbijam, bo mozna znajdzie sie jedna kompetentna osoba//

Gość gość
buduj sobie bazę prostytutek i pokazują foty facetom że maja taki wybór , jak jakiś zaproponuje dużo kasy im jako pośrednikowi to będa cię nagabywać że jakieś spotkanie masz pójść itp

Gość gość
myslisz, ze to zawsze tak dziala ? bo w sumie ja szary czlowieczek mialabym byc w gazetach na cala Europe ??. . . ze wystarczy tylko wyslac zdjecia i sie zakwalifikować do sesji ?? nie wiem, zawsze odrzucalam takie propozycje, ale wydawala mi sie ona dosc sensowna..

Gość gość
bielizna będzie przezroczysta to raz potem nie będzie bielizny to dwa będzie też sprawdzał, czy jesteś uległa względem poleceń, więc jednym z pierwszych będzie "zrób mi loda" to trzy no i to 1300 brutto to śmieszna kwota za puszczenie się i danie się uwiecznić wszystkim koniobijcom do trzepania :)

Gość gość
Rozmawiajać z ta osoba powiedzialam, ze nie interesuje mnie sesja wulgarna, a w oparciu o te marki mam taka gwarancje, bo wiem, ze te sesje sa co najwyzej zmyslowe... Powiedzial rowniez, ze w grudniu podpisuja kontrakt z firma Cubus i zarobki sa 40%mniejsze..oraz, ze przy sesji pracuja same kobiety, aby zdjecia byly realistyczne i aby nie bylo stresu

Gość gość
jak moe byc sesja za tak śmieszne pieniądze ? :O z góry wiadomo że nie jesteś porządną modelką tylko zwykła dziołcha która dostanie kilka setek za udostpnianie swojego wizerunku i wykorzystywanie za takie śmieszne pieniądze to bym sobie stopy nie dała sfotografować , desperacja , bieda i upodlenie :O

Gość gość
tak mi odpisal: Witam, Pani przesłała linka nie dotyczącego rekrutacji mającej miejsce w Polsce. Proszę wejść sobie na stronę maxmodels.pl gdzie są nasze ogłoszenia z wcześniejszych sesji. Raz jeszcze zaznaczyły, że nie namawiamy do niczego, wysłaliśmy jedynie zapytanie ofertowe ,jeżeli ma Pani jakiekolwiek obawy proszę zatem zdjeć nie wysyłać. Szczerze mówiąc mamy już tylko jeden wolny wakat, dlatego też jezeli teraz się Pani nie zdecyduje ,zapraszamy w przyszłości poprzez stronę maxmodels. Pozdrawiamy

Gość gość
wali sciema na km :P

Gość gość
Te zasady sobie zakoduj: 1. do tego rodzaju ogłoszeń z b. dużą rezerwą - w żadnym razie nie wysyłasz zdjęć od razu) 2. pytanie zadajesz o dane rejestracyjne przedsiębiorcy (nip,regon,adres siedziby, witryna www lub oficjalny adres @) 3. zdjęcia przedstawisz w formie portfolio na spotkaniu na którym omówicie temat 4. informujesz że na spotkaniu będziesz w asyście swojego chłopaka/narzeczonego/kolegi - jeśli z tym jest problem nie idź 5. nie zgadzaj się na żadne zdjęcia itp PRZED podpisaniem umowy, którą ROZUMIESZ