Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyliście że jest już mleko w jednorazowych saszetkach

Polecane posty

Gość gość

? Dobry pomysł! Wreszcie nie trzeba będzie topić pieniędzy jak się będzie testowało nowe mleko, tylko będzie można kupić kilka saszetek na próbę i w ten sposób nic się nie zmarnuje. Dobre też jak ktoś jest poza domem. Są jak te jednorazowe kawy i czekolady w saszetkach. Nie wiem czy robią je różne firmy, bo widziałam dopiero Bebilon, ale znając życie pewnie zaraz będą robili je wszyscy, bo konkurencja nie śpi. :) To dobrze. To jest lepsza alternatywa do drogich jednorazowych porcji w płynie sprzedawanych w słoiczkach, bo po co przepłacać, skoro wodę można dostać dziś w każdej knajpie jak się jest poza domem, w przychodniach (prywatnych) jest za free w dystrybutorach (gorąca i zimna), a u znajomych albo rodziny to w ogóle noł problem.

Gość gość
Fajny pomysl, u mnie sa jednorazowe ale juz gotowe do podania, takie w kartonikach jak soczki dla dzieci. Wystarczy przelac do butelki :)

Gość gość
No u nas są teże te w płynie, ale w szklanych słoiczkach, tylko że drogie i się nie opłacają. A saszety tańsze, no i dobrze, bo o wodę wcale nie tak trudno w dzisiejszych czasach w miastach, jak ktoś nie nosi całego dziecięcego majdanu w torbie.

Gość gość
Testowalam juz to 2 lata temu :) Dla mnie zadna nowosc, ale mimo wszystko uwazam ze to swietna sprawa.

Gość gość
a ja nawet nie wiedziałam że są już w kartonikach czy słoiczkach takie gotowe porcje, fajna sprawa :)

Gość gość
jaka firma?

Gość gość
Sa w kartonikach,ale to widzialam dla juniorow. Dla mlodszych sa gotowe kaszki,po 4 miesiacu juz. Plynne,tylko przelac do butelki.

Gość gość
uważacie, że jest to coś dobrego? Taka gotowa kaszka musi mieć środki konserwujące, żeby być dobra do spożycia przez kilka miesięcy czy więcej. Co za czasy nastały się nie chce matką zalać proszku wodą i zamieszać.

Gość gość
matkom - tyle razy poprawiam a teraz sama byka strzeliłam

Gość gość
Nie,nie uwazam by bylo to cos dobrego. Napisalam,ze tylko jest.uwazam,ze to karmienie dziecko od samego poczatku przetworzona zywnoscia. Tyczy sie to wszystkiego, kaszek slodkich ulepkow,sloiczkow itp. Fastfood od urodzenia. Mleko to jeszcze mleko,czyms dziecko trzeba nakarmic. Ale potem mozna siegac po to co zdrowe a nie to co co szybkie.

Gość gość
Nie widziałam nic takiego, ale gdzieś coś słyszałam kiedyś że chyba bebiko się nad tym zastanawiało, ale podkreślam nic nie wiem i nic nie widziałam jeszcze w sklepach.

Gość gość
Tak, zauważyłam. Termin przdatności do spożycia 2 lata :D Wnioski??? Kolejny biały syf z myślą o noworodkach, tyle, że tym razem wcześniej zmieszany z wodą w fabryce.