Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grzybica pochwy a zapalenie pęcherza

Polecane posty

Gość gość

Mam taki problem biorę teraz leki na grzybicę pochwy a zaczął mnie boleć pęcherz czy mogę wziąść furagin czy lepiej witamine C plus jakis sok z zurawiny ?

Gość gość
Furalgina to antybiotyk, na tyle silny, że wytrąca antykoncepcję. Odradzałabym brać przy grzybicy, bo sobie stan pogorszysz. W aptece kupisz urosept. Dość tanie i skuteczne. Do tego herbata z żurawiny i odstaw cukier na czas leczenia grzybicy pochwy. Aha pij dużo. Tak żebyś w sumie z herbatą żurawinową i wodą miała 2,5 l płynu.

Gość gość
mam to wiecznie... furagin z witaminą c. i to ja połykam tonami.. piwo se walnij dla lepszego efektu bo ci się oczyści pęcherz. lekarz mi to polecił. i cytryne z cherbatą pije i to duzo. i wracam do zrowia na jakiś czas. grzybice jak juz załapiesz bedziesz miala i mila jak jej dobrze nie wyleczyszl.

Gość gość
gość powyżej, chyba cię p******o z tym piwem. A jeśli lekarz ci to poradził to zmień lekarza. Wypij w ciągu godziny pół litra zielonej herbaty, będziesz mieć lepszy efekt w lataniu do kibelka. Taaak, wal se tonami ten antybiotyk, jak widać nieźle rozwaliłaś sobie odp***ość, że cię ciągle infekcje łapią.

Gość gość
no piwa przy antybiotykach pić na pewno nie będe. Patrzyłam ten urosept ale pisze na internecie że nie można stosować przy grzybicy pochwy. Biorę aktualnie metronidazol 2x 1 tabl flumycon 1x dziennie gynofemidazol 1 globulka co 2 dzień trivagin 1 tabl dziennie i clotrimazolum a pecherz zaczął mi dziś dolegać mam duże parcie na mocz. Nie wiem co bezpiecznie mogę wziąść( dodam że to tez nawracajacy problem) .

Gość gość
p******o tego co twierdzi ze furagina to antybiotyk ! po co pytasz na forum idiotów prawików i moherów o zdrowie ?

Gość gość
myslycie ze furagin nie zaszkodzi??

Gość olgussia
Nie słyszałam o tym, trudno mi coś podadzic. Nie możesz skonsutować tego ze specjalistą? Wystarczy sama grzybica, która powoduje straszny dyskomfort, a do tego jeszcze zapalenie pęcherza… ja brałam trioxal na grzyba i teraz jest dobrze. Życzę powrotu do zrowia :)

Gość gość
spróbuj brać provag, to doustny probiotyk ginekologiczny, na pewno świetnie uzupełni florę bakteryjna w pochwie, chroni tez układ moczowy, zapytaj w aptece o urosept albo coś w tym stylu bez recepty, powinno pomóc, do tego sok z żurawiny, najlepiej taki 100% w buteleczce, można kupić w sklepach ekologicznych i czasami w chłodniach w marketach.

Gość gosiaaa85
lepiej furaginę, bo szybciej zadziała, często miewałam infekcję pochwy i dróg moczowych jednocześnie, wynikało to z zakażenia bakteryjnego, cały czas bierz też leki na grzybicę pochwy, możesz też kupić provag żel, bo doskonale łagodzi świąd, podrażnienia, otarcia