Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscinka

Nieprzyjemny zapach z ust

Polecane posty

Gość goscinka

Moj partner ma nieprzyjemny zapach z ust. Szczegolnie rano, po przebudzeniu albio w ciągu dnia jak choc na chwile przyśnie. I totalnie nie wiem czym to jest spowodowane Dba o higienę, myje zeby...2 razy dziennie, nie pije alkoholu, nie pali... A zawsze rano tak nieładnie pachnie ze nawet sie buziaków odechciewa.. :( I jeszcze chce zaznaczyć ze to nie ma wpływu na to, co je. Nic z cebuli itd, poprostu... Czy ktos mial podobny problem? 2ga sprawa jest taka ze to jednak dość krępujący temat, narazie z nim o tym nie rozmawiałam i szczerze, to nie mam pojecia jak zacząc taka rozmowe...

Gość gość
To może być od wątroby. Sprawdź czy ma żółtawy nalot na języku, albo czy przechodził kiedyś żółtaczkę. Drugim powodem może być zakwaszenie organizmu, albo brak niektórych enzymów trawiennych. Mój mężczyzna ma podobnie. Zęby ma w idealnym stanie, wszystkie zęby na swoim miejscu, konieczna była tylko jedna plomba, a dobiega 40-stki. Ale przeszedł żółtaczkę w dzieciństwie. Teraz jest dużo lepiej niż 15 lat temu.

Gość goscinka
hm, no wg mnie najlepiej byloby go przebadac pod wzgledem ukl. pokarmowego. Ale spotykamy sie hm, od niedawna w sumie wiec .. nie moge mu powiedziec: idz sie przebadaj bo nieładnie pachniesz.... A z języczkiem ok wszystko...

Gość gość
mój facet ma jednego zęba i strasznie o niego dba i nigdy mu z niego nie śmierdziało NIGDY ani z buzi też żadnych nalotów nie , wysypia się 12 godzin bo nigdzie nie pracuje

Gość gość
Hmm... to może być faktycznie problem z trawieniem. Wiesz ja jestem ze swoim te 15 lat i bezczelnie sobie mówimy nawzajem że coś jest nie tak. Właściwie w każdej kwestii. Twojego wziąć sposobem. Istnieją enzymy trawienne w tabletkach. Ja bym zrobiła tak. Kupiła sobie, zaczęła brać, tak żeby widział, a potem zachwalała, że się lepiej czuję, nie mam trampka w ustach, lżej na brzuchu itd i mu to podetknęła, żeby też brał. Dlaczego on nie ma się czuć tak rewelacyjnie jak ja? Jak ci się uda, a po dwóch, trzech tygodniach nie będzie efektu to niestety, ale on musi się zbadać pod kątem całego układu trawiennego. Aaa i jeszcze sprawdź czy on nie ma czasem częstszych problemów z zatokami. Jeśli tak, to musi je dobrze wyczyścić, bo ten gronkowiec, który wywołuje zapalenia zatok i anginy on często jest tylko w uśpieniu przez długie lata, z przerwami na infekcje i ma wyrąbane na antybiotyki. Zdarza się, że osobom mocno czuć z ust cały czas.

Gość gość
pppuuu