Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelinaaaaaaaaaa

co podac gosciom do jedzenia 1 listopada

Polecane posty

Gość ggerrrom
booosz, zamiast nastawić sie na odwiedzanie grobów zmarłych to planują wielką wyżere :/ z***biista polska tradycja...

Gość gość
Jeśli Twoi goście są chrześcijanami, to najlepiej coś bezmięsnego, bo to piątek

Gość gość
A może w ramach zupy zrób dla gości krem z dyni? Danie jest mocno na czasie, rozgrzewające, i łatwe do zrobienia. Możesz zrobić sobie nawet dzień wcześniej. A jak przyjdziecie z cmentarza tylko sobie go odgrzejesz :) Gdybyś chciała mogę podać Ci przepis, bardzo prosty.

Mnie się takie Święta też kojarzą z uroczystym obiadem... W moim domu rodzinnym - zawsze rosół z domowym makaronem - przygotowanym przez Mamę albo Babcię... i ze świeżą natką pietruszki... Na drugie klasycznie, akurat u nas ziemniaki z wody, schabowe i surówka. Później ciasto i kawa. Myślę, że niezależnie od upodobań bardzo indywidualnych, rosół warto przygotować... A na drugie już wedle gustu, smaku, preferencji żywieniowych... Powodzenia! :) Przygotowane z miłością i podane z uśmiechem na pewno będzie smakowało :)

Gość gość
Zupa cebulowa z grzankami i żółtym serem,zrazy wołowe z kaszą gryczaną,surówka z kiszonej kapusty i druga z buraczków.Kawa ,ciasto.Na kolację mam bigos,sałatkę jarzynową,pieczone udka,upieczony schab,szynkę,sałatke z rukolą,pomidory,itp

Gość gość
leczo na 1 listopada,buahah,dobre

Gość gość
hej również mam pełna chatę gości jutro ( cała rodzina) i podam ( zrobię prawie wszystko dzisiaj wieczorem) I danie rosół z kury ( kupiłam prawdziwą na targu ) z makaronem II danie- pieczeń z dzika, szynka w kawałkach z dzika, mielone z dzika, sos pieczeniowy pyzy drożdżowe na parze . dodatki ( z mojej piwnicy) buraczki, sałatka z ogórków, papryka konserwowa, kompot z gruszek

Gość gość
a ja Wam zazdroszczę tych spotkań rodzinhych. ja rodzinę jutro odwiedzić ...na cmentarzu..