Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Które imię dla córki wybrać

Polecane posty

Gość gość

Za 3 m-ce rodzę, niby jeszcze trochę czasu, ale trzeba już myśleć nad imieniem dla naszej córeczki. Zastanawiamy się z mężem nad imionami słowiańskimi: Dąbrówka, Gosława, Samboja lub Żywia. Jak myślicie, które z nich wybrać?

Gość gość
jajca se robisz dąbrówka to taka miejscowość

Gość gość
ło jezu... dajże jej normalne imię Magda , Zosia, Kasia, Ewa mATYLDA lENA.... A NIE JAKIEŚ GOŚCISŁAWY........... Chcesz unieszczęśliwić dziecko????????

Gość gość
doczeka taka bidulka wśród wyzwisk i smiechu do 18-nastki i zmieni imię na Annę np......

Gość gość
Tekla albo Genowefa albo Alfreda albo Leokadia

Gość gość
Chcemy, żeby to było wyjątkowe, rzadko spotykane imię. Kasia, Magda itp są strasznie oklepane, co druga dziewczynka tak się nazywa. A u nas w rodzinie imiona słowiańskie to niemal tradycja.

Gość xsiontzFe
pryszcza se na ryju usuń, krowo

Gość gość
one nie są wyjątkowe. jesli juz musialabym wybrac najlepiej chyba brzmi Gosława, choć dziwne toto jak nie wiem.

Gość gość
A może Gaja?Nie jest typowo słowiańskie,ale rzadkie.Ładne jest też imie Miłka.

Gość gość
Włada ! Żeńskie imiona słowiańskie B Bądzsława Biedziesława Biezdziadka Bogdała Bogdana Bogna Boguchwała (imię) Bogudać Bogudarz Bogumiła Bogusława Boguwłość Boguwola Bolemira Bolesława Borzysława Bożeciecha Bożena Bratumiła Bronimira Bronisława Budzisława C Chwalimira Chwalisława Ciechosława Ciecirada Ciesława Cieszysława Cirzpisława Czcibora Czesława Czębira Częstobrona Częstowojna D Dadzboga Dalebora Dalewuja Damroka Darosława Dąbrówka (imię) Dobiegniewa Dobiesława Dobosława Dobrawa Dobrogniewa Dobromiła Dobromira Dobroniega Dobrosława Dobrosułka Dobrowieść Dobrowoja Dobrożyźń Domaczaja Domasława Drogomira Drogosława Dziadumiła Dziesława Dzirżysława F Falisława G Gniewosądka Godzimira Godzisława Gosława G cd. Gościrada Gościsława Grodzisława Grzymisława I Imisława Izbygniewa J Janczysława Jarmiła Jarogniewa Jaromira Jarosława K Kazimiera Krzesisława L Lechosława Lesława Libusza (imię) Lubomiła Lubomira Lubosława Ludomiła Ludomira Lutosława Ł Łękomira M Małomira Mieczysława Milena (imię) Miłochna Miłorada Miłosława Mira (imię) Mirogniewa Mironiega Mirosława Modliboga Mojmira Morzysława Mszczuja Mścigniewa Mścisława Myślibora N Naczęsława Nasława Nawoja Niedomira Niegosława Nieluba Niemiła Nieradka Niesiebądka Niestanka P Pakosława Pęcisława Pękosława Pężyrka Przeborka Przedsława Przemysława Przezprawa Przybycześć Przybyrada Przybysława R Racisława Radochna Radomiła Radomira Radosława Radzisława R cd. Rasława Rosława Rościsława S Samboja Sędzisława Sieciesława Sięgniewa Sirosława Sjęgniewa Skarbimira Sława (imię) Sławobora Sławomiła Sławomira Smysława Sobiesława Stanisława Stojsława Stronisława Strzeżysława Suligniewa Sulisława Szczęsna Ś Świetlana Świętomira Świętosława Świętożyźń T Tolisława Tomiła Tomira Tomisława Trzebiesława Tworzysława U Ubysława Uniesława W Wacława Wanda (imię) Wielisława Wieńczysława Wiesława Więcesława Wirzchosława Wisława Witosława Władysława Włodzimira Włodzisława Włościsława Wojciecha Wojsława Wolisława Wrocsława Wszebora Wszemiła Wyszeniega Wyszesława Z Zbygniewa Zbysława Zdzisława Zwnisława Ż Żelisława Żyrborka Żyrosława Żywia (imię) Żywisława

Gość gość
Biedna ta coreczka Wasza bedzie.... juz to widze ...ŻYwia Postułka , albo ŻYwia Koza.... no pasuje!!!!!!!! ....;-0

Gość gość
Analia, Fekalia, Genitalia, Orgia, G***osława, Spermosława, Ciposława

Gość gość
Lepsze takie niż np. Jessica albo Nikola. Te imiona to dopiero porażka :)

Gość Lycka0510
wybierz oryginalne, ale w miarę "nowoczesne" imię moje propozycje: Kasandra, Ludmiła, Łucja, Celina, Jowita, Julita, Hanna, Kornelia, Tamara, Apolonia jak chcesz BARDZO oryginalne to: Kunegunda, Brunhilda, Hermenegilda, Pelagia,

Gość gość
MSZCZUJA!!!! tO MI SIE NAJBARDZIEJ PODOBA!!!!!!!!!! no nie... żartowałam......ale wydziwiacie... mi sie podoba Marcelina, Lena Jagoda, Jagna.

Gość gość
Pelagia jest fajne... znałam Pelę dawno temu i pamiętam że miała anielska wręcz cierpliwośc do dzieci... zaś kundzia.. NIE!!! Wredna małpa.... a może Konstancja??? Aurelia???

Gość gość
Ja wiem!!!Ja wiem!!! STANISŁAWA!!!!!!! Bardzo ładne imię i kobiety z tym imionem sa fajne... i bardzo pracowite.

Gość gość
mnie sie podoba Melisa. dziecko jeszcze nie planuje ale to piękne imie, choć pewnie bedzie uznane jako imie z patologii :o

Gość gość
Po co szukac imienia dla dziecka skoro i tak do konca nie donosi bo poroni:(

Gość zielona herbatka to ja
Nie będę miała dzieci ale ładne imiona to : Matylda, Nel, Liwia, Malwina no i Anna

Gość gość
A mi sie podoba Tabea... co myslisz o tym imieniu ,byl kiedys taki fajny stary polski film o mlodyym malzenstwie i wlasnie nazwali swoja corke Tabea.

Gość gość
Julita :)

Gość gość
Szkoda, ze nie napisalas jakie imie w koncu wybralas. Mi najbardziej podobaly sie Dąbrówka i Samboja wiec mam nadzieje, ze jedno z nich. Gratuluje takich propozycji i mam nadzieje, ze nie pozwoliliscie sie szaraczkom zagluszyc.

Gość Gość

Samboja.  Fajne propozycje, nietypowe.

Gość Jancio- wodnik

Tylko nie wybieraj takich psich imion ,tylko normalne bo widze po twoich upodobaniach że wyżej srasz niż oczy masz. Toć ty z jakiejś elity albo z innej planety.Swoim debiloskim wyborem imiona to przejrzuj na ślipy jaką robisz krzywdę dziecku do pełnoletności .Bo jak będzie pełnoletnia i mądrzejsza od ciebie ,to za 50 zł w sądzie i bez twojej zakichanej zgody zmieni imię na normalne i ludzkie .Nie może być nic gorszego ,świadczącego o twoim debilizmie jak wybierzesz jakieś psie imię dla twego kochanego dziecka i  sąsiedzi będą  tak samo wołać jakiegoś burka czy ciapka .Jeżeli wybierasz imię z tej półki to zgadnę jak ci na imię 1.Kunegunda  2. Ksantypa  3. Chryzantema .  Pisząc ten komentarz dziecko ma już ok. 5 latek i nim pójdzie do szkoły śpiesz się dziecku zmienić imię na takie ludzkie i normalne , by do twego dziecka nie wołali jak do kundla .XXI wiek wróć babo do normalności i pozwól ojcu dziecka na wybór imienia napewno będzie mądrzejszy wybór.

Gość gosc
Dnia 27.12.2018 o 14:31, Gość Jancio- wodnik napisał:

Tylko nie wybieraj takich psich imion ,tylko normalne bo widze po twoich upodobaniach że wyżej srasz niż oczy masz. Toć ty z jakiejś elity albo z innej planety.Swoim ...oskim wyborem imiona to przejrzuj na ślipy jaką robisz krzywdę dziecku do pełnoletności .Bo jak będzie pełnoletnia i mądrzejsza od ciebie ,to za 50 zł w sądzie i bez twojej zakichanej zgody zmieni imię na normalne i ludzkie .Nie może być nic gorszego ,świadczącego o twoim ...izmie jak wybierzesz jakieś psie imię dla twego kochanego dziecka i  sąsiedzi będą  tak samo wołać jakiegoś burka czy ciapka .Jeżeli wybierasz imię z tej półki to zgadnę jak ci na imię 1.Kunegunda  2. Ksantypa  3. Chryzantema .  Pisząc ten komentarz dziecko ma już ok. 5 latek i nim pójdzie do szkoły śpiesz się dziecku zmienić imię na takie ludzkie i normalne , by do twego dziecka nie wołali jak do kundla .XXI wiek wróć babo do normalności i pozwól ojcu dziecka na wybór imienia napewno będzie mądrzejszy wybór.

Na nauke juz pewnie za pozno to moze jakies zajecia w przystosowaniu do zycia w spoleczenstwie pomoga?  Klasy rodzicielstwa, zeby swoich dzieci nie skrzywdzic twoimi nietolerancyjnymi opiniami/

Gość Bezgrzeszna

Ludzie to ich dziecko więc mogą je nazwać jak tylko chcą. Co wam do tego? Wydaje mi się, że z tych imion Samboja i Żywia najładniejsze 🙂