Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oto lista rzeczy niezbędnych do szpitala dla dziecka

Polecane posty

Gość gość

i nie koniecznie rozumiem po co koszulki? i jakie te koszulki? kaftaniki? Wyposażenie dla noworodka:  5 pieluch tetrowych  1 paczka pieluszek jednorazowych  10 opakowań gazików jałowych 5x5 cm  1 kocyk lub rożek  3 koszulki  3 pary śpiochów lub pajacyków  3 czapeczki  3 pary skarpetek  2 ręczniki frotte  chusteczki nawilżające  krem pielęgnacyjny na pośladki

Gość gość
Kobieto wszystko zalezy od szpitala!!! U mnie np kaza przyniesc swoje przescieradelko i kocyk do lozeczka a gdy rodzilam wczesniej w innym to tego nie wymagali. Nie maja sensu te listy bo dziewczyny niepotrzebnie napakuja rzeczy a potem sie okazuje ze cos jest zapewnione w szpitalu. Trzeba sie popytac u siebie!!!

Gość cztery z plusem
ale to lista z twojego szpitala czy taka z internetu? koszulki to były dawniej (z 15 lat temu) takie batystowe kaftaniki (chyba tak sie ten material nazywa- cieniuśki i mnący się wymagający prasowania) wiązane na sznureczki z boku ubranka. Teraz się to zastępuje Body. Weź body zamiast tych koszulek.

Gość gość
No ale to jest lista szpitalna :-o Te rzeczy mam spakować i zabrać do szpitala.

Gość gość
2 reczniki???(swoja droga z jakiego innego materialu moze byc zrobiony recznik jesli nie z frotte?:O)chusteczki nawilzane?? Krem do pupy?? U mnie tego wogole nie kaza przynosic! Platki kosmetyczne i 1 reczniczek. Woda jest zapewniona ;)

Gość gość
Acha. Czyli tak jak myślałam, jak spakuje body to będzie dobrze? W takim razie dzięki serdeczne :D 🖐️

Gość gość
Taką mam listę, nie zamierzam jej podważać ani oceniać jej logiki tylko zabrać rzeczy, które na niej widnieją. Chodziło mi o te koszulki, ale już wiem.

Gość cztery z plusem
Pakujesz już torbę? W którym tygodniu ciąży jesteś? Moze też powinnam wstać i spakowac, echh ale nie, nie chce mi się :D

Gość gość
Mam już spakowaną, ale też dopiero od niedawna. Termin na 30.10 :-o Zastanawiałam się tylko nad tymi ubrankami. Zresztą dopiero na końcu chce je spakować.

Gość cztery z plusem
woo to już!!!! No to zdecydowanie czas na pakowanie ubranek i wszystkich innych :D Nie zapomnij o ciuszkach na wyjście- dla dziecka i dla siebie.

Gość gość
No właśnie tak się zastanawiam czy je spakować do torby czy prosić męża, żeby przywiózł jak będą mnie wypisywać. Tak to już i teraz dopiero jestem przerażona. To moja pierworodna, więc wszystko jest nowością.

Gość cztery z plusem
spakuj do osobnej reklamówki i włóż do fotelika i maż Ci przywiezie jak bedzie po was jechał. W szpitalnych salach zazwyczaj dużo miejsca nie ma :)

Gość gość
I tak właśnie uczynię :)