Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 28 lat i nigdy nie bylam zagranicą

Polecane posty

Gość gość

a teraz jestem w ciazy i predko sie nigdzie nie wybiorę:( kase mamy, ale zawsze bylo szkoda nam na podroze, a teraz żałuję... pewnie przez jakies 3 lata nie mam mowy o wyjeździe zagranicznym, bo z dzieckiem <3 lata to żaden wypoczynek jak dla mnie

Gość gość
tu zadna mamuska nie byla wiec nie przezywaj no chyba ze do pracy z*********ć w De czy Uk:D

Gość gość
ja do 30-stki nigdzie nie byłam z w 3 lata 7 krajow zaliczyłam

Gość gość
To wybierz się gdzieś.

Gość gość
teraz w ciazy to nie, mam trudna ciazę

Gość gość
Z dzieckiem tez mozna podrozowac,dziecko do 2 roku zycia ma zazwyczaj darmowe loty, znizki, darmowe miejsca w hotelach itd, loty do Europy sa jeszcze dosc tanie i krotkie, zorganizowane wczasy tak samo, z niemowlakiem karmionym piersia (mniej wiecej takim do 3 m-cy )jest latwo bo wszedzie nakarmisz i male glownie spi, wiec problem nie jest az tak duzy, wystarcza szczere checi i troche pieniedzy ;)

Gość gość
nie chodzi czy darmowe loty, tylko dla mnie to zaden odpoczynek

Gość gość
wiesz,,,, ja chce pozwiedzac nie plazowac wiec to jednak jest problem:)

Gość gość
Jak nie wypoczynek to siedź w chałupie i nie truj d**y. Temat do zamkniecia 🖐️

Gość gość
Wiesz co ci powiem jako matka trojki dzieci i podrozujaca, o wiele latwiej podrozowac z niemowlakiem niz z kilkulatkiem ktory szybko sie nudzi i potrzebuje rozrywek. Ale jak dla ciebie dziecko to problem to poczekaj tak z 10 lat, 10-latek juz ci w miare bedzie akompaniowal w wycieczkach i podrozach. I jak ktos wyzej wspomnial nie truj d**y, bo dla chcacego nic trudnego.

Gość a swistak siedzi i w sreberka
hehe widzisz autorko bo mamuski z kafe to tepaki, ktore jad tylko d**e wygrzewać:D one sie potem chwala gdzie byly:D ALE NIEWAZNE ZE NIC NIE WIDZIALY, jak ja to nazywam tępe turystki:D jasne,ze jak chcesz pozwiedzac to z malym dzieckiem odpada, no szkoda,ze wzcseniej nie popodrozowaliście, teraz na kilka latek tez trzeba odłozyc:)

Gość gość
Dziecko w wozek i jedziesz na wycieczke. Kilkulatek bedzie sie meczyl i nudzil. Co robilas przez ostatnie lata zanim zaszlas w ciaze? Teraz sie obudzilas i nagle dziecko to problem w podrozowaniu? To siedz w domu!

Gość gość
moja sprawa co robilam, ale cos dzieki czemu mam spokojne zycie i pieniądze;)

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Dziecko w wozek i jedziesz na wycieczke x x x no pełna ignorancja, weź wózek z dzieckiem na pustynie, ponurkuj a wózek zostaw obcej babie niech looknie popłyn gondola z wóżkiem:D idz na wieże Eiffla z wozkiem:D

Gość gość
A wiec nie placz ze w wieku 28 lat nic nie widzialas poza swoja miescina :D

Gość ffbbbbbbbb
tylko co to za wypoczynek z małym dzieckiem u boku?

Gość gość
ale ja nie placzę, tylko z perspektywy czasu trochę załujemy, bo kasa była tylko inne cele wczesniej;)

Gość co  w tym dziwnego ze ktos wyd
wiekszosc moich znajomych, ktora ma male dzieci albo jedzie bez nich jak chce pozwiedzac, albo tylko basen i plaza

Gość gość
tez uwazam,ze z małym dzieckiem to zaden wypoczynek, chyba ze ktos ma anemiczne dziecko

Gość gość
ja z 3 parami znajomych (kiedy nasze dzieci mialy 2-5 lat, wszyscy zostawili z rodzicami czy teściami) zrobiliśmy sobie wypad do Hiszpanii, zabawa, plażowanie, zwiedzanie...pełen luz po kilku latach nadal to wspominamy:) ale teraz juz mamy dzieci (6-11)i z nimi wyjeżdzmy całą paczka

Gość gość
ja mam 33 lata i nigdy nie bylam zagranicą, pienadze mamy, tylko,ze sami z mezem prowadzimy biznes i nie ma kiedy , , czlowieka czasami szlag trafia,ze kase ma a nie ma kiedy jej wydac!!!!

Gość gość
Co kto lubi. Ja od urodzenia dzieci podrozuje tylko z nimi, byly z nami w wielu miejscach i od niemowlectwa, nawet pod namiotami, dzieki temu nasza rodzina sie umacnia jako jednostka i mamy niezapomniane wspomnienia. Czasem jest lepiej czasem gorzej ale nie wyobrazam sobie jechac gdzies bez dzieci czy tez w ogole siedziec w domu przez caly rok. No ale co kto lubi ;)

Gość gość K
Ja od 15 lat co roku wyjeżdżam za granice, chociażby na kilka dni. Rodzice chcieli, abym się dobrze bawiła i rozwijała, więc wysyłali mnie gdzie mogli, za co im jestem bardzo wdzięczna. Nie byłaś ciekawa innych kultur, miejsc, kuchni i ludzi, nie chciałaś zwiedzać niczego? Dziwne.

Gość gość
1. jesli ktos przez 28 lat nie mial parcia na podroze to przez kolejne 3 raczej charakteru nie zmieni, wiec nie ma czego zalowac 2. W wielu egzotycznych miejscach ziemi widzialam kobiety czy malzenswta z malymi dziecmi ( w roznego typu nosidlach), turystki z USa, Niemiec, Szwecji - jak sie bardzo chce to mozna 3. wszedzie na swiecie zyja ludzie i maja dzieci, wiec nie przesadzajcie ,ze wyjazdy z nimi to takie kuriozum\ 4. co za problem wsiasc do gondoli z dzickiem - gondolierowi wszytko jedno, kogo wiezie. Na Eiffla sa windy - jak ktos sie uprze. 5.. dramat - ze ktos nie pojedzie z niemowlakiem na pustynie- tak jakby kafetarianki co dzien po myciu zebow jechaly na pustynie lub zdobywaly Mont Everest i nagle im te moliwosc odebrano na 3 lata - no tylko sie powiesic:)

Gość gość
ale ja nie siedze w domu cały rok:D wy odrazu w skrajosci uderzacie, oczywiscie,ze wyjezdzamy ale w Polsce, w gorach bylismy kilka razy, nad morzem, na weekend do spa takze, ale nigdy zagranica

Gość gość
. co za problem wsiasc do gondoli z dzickiem - gondolierowi wszytko jedno, kogo wiezie. Na Eiffla sa windy - jak ktos sie uprze. x x haha, nikogo nie widzialam z dzieckiem na ręku na gondoli ani z wozkiem na wiezy Eiffela, winda-owszem, ale taki ścisk,ze dziecko by ci zgnietli uwielbiam jak ktos pisze o czym nie ma zielonego pojęcia:D:D

Gość gość K
Z dziećmi tez się da, jak się je od małego przyzwyczaja. Ja widywałam mnóstwo dzieciaków na zawodach w Garmisch-Partenkirchen, czy wyścigach Porshe SuperCup i F1, na mrozie w sylwestra w Wiedniu czy Berlinie. Po Wenecji czy Paryżu to całymi rodzinami z wózkami ''wędrują'', wiec chyba jednak można. Dzieci są wytrwałe i wytrzymałe jak się je odpowiednio wkręci w temat. Nawet zwykły wypad na kilka godzinna zakupy do Czech czy Niemiec można łatwo zorganizować, gdy się mieszka niedaleko granic.

Gość gość K
Ja widziałam jak gondolier odmówił parce z bardzo małym dzieckiem, bo miał do tego prawo, wcale mu się nie dziwię.

Gość gość
spokojnie, jeszcze bedziesz, moi rodzice cale zycie nigdzie nie byli, bo zbierali kasę, dzieki temu mam ja i brat nowe mieszkanie bez kredytu, nas wysylali na kolonie, zagranicze wycieczki, ale sami dopiero od 4 lat wyjeżdzają, są na emeryturze i co roku 3-4 kraje odwiedzają wszystko przed Tobą

Gość gość
ja w Twoim wieku tez, dzis mam 33 lata i bylismy w 4 krajach, po 1 na kazdym kontynencie:)