Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tragedia

Polecane posty

Gość gość

cześć , dziewczyny mam pewien problem.. Nie współżyje od 3 miesięcy od tego czasu miałam 3 okresy normalne ze skrzepami bolesne trwające 7 dni. Wykonałam kilka testów ciążowych w różnych odstępach czasu, kilku firm każdy wynik negatywny. Nie mam żadnych objawów ciążowych , nic , zero. Bolały mnie wcześniej piersi, kręgosłup ale wraz z nadejściem okresu objawy minęły był to zapewne zespół napięcia przedmiesiączkowego. Również zauważyłam zmianę śluzu z niepłodnego na płody i na odwrót do tego jeszcze występował ból owulacyjny w tym czasie kiedy śluzu było dużo.Nie wiem co jest ale ok paru dni widzę linię która biegnie od łona w górę z tym że nie dobiega do pępka, nie wiem czy była na tam zawsze czy po prostu odciskają mi się tam leginsy w których chodzą na co dzień , nie wiem, mam jasną karnację

Gość gość
jesteś w ciąży, poród w kwietniu. Gratuluję :)

Gość gość
dokladnie jak kolezanka wyzej napisala, a ta linia to odzwierciedlenie pepowiny

Gość gość
dlaczego każdy ma polewkę ze mnie?

Gość gość
czyli jak nie do pępka to ok?

Gość gość
Owa linia to linea nigra ( ciemniejsza i bardziej wyrazista u kobiet ciemniejszej karnacji skóry,lub linea alba-mniej widoczna u kobiet z jasną karnacją skóry. Nie oznacza że jests w ciąży. Niektóre kobiety ją mają bez powodu, inne mają podczas ciąży, Linia zniknie po czasie lub pozostanie (mało widoczna). Linea nigra jest spowodowana wzrostem hormonu stymulujący melanocyty (komórki barwikowe) , które również powodują melasmę (plamy na twarzy) i zaciemnione sutki. Zrobiłaś testy,wyszły negatywnie więc śpij spokoinie :-)

Gość gość
Nie wiem czy ona była zawsze tylko nie zwracałam uwagi czy teraz, ale przecież normalnie miesiączkuje, testy negatywne, nie słyszałam żeby pierwszym objawem była taka linia

Gość gość
Może i była ale nie zauwyżyłaś, a może nie było i "wyszła" teraz.Co to mado rzeczy? Jedne mają, inne nie mają.

Gość gość
bo ta linia biegnie od pępka tak?