Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nudna praca w marketingu

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Od 4 lat pracuję w marketingu. Już cholernie nudzi mnie ta praca. Czas najwyższy chyba to zmienić. Ale chyba w każdej pracy tak jest, że dochodzi się do takiego momentu, że praca staje się nudna. W pracy mam do cholery na głowie ale już się chyba wypaliłem przez to, bo pensja kiepska (2300 netto) a obowiązków w diabły.

Gość ja też pracuję w marketingu
ale za 1800 :O Co robisz?

Gość gość
Lat mam dużo - 32. Co robię. Więc ja pracuje w firmie co robie konstrukcje metalowe. Mam klientów głównie z Europy Zachodniej (holandia, Francja, Belgia, też Wlk. Brytania). No i oni wdrażają cały czas jakies projekty a ja z nimi konsultuje, rozmawiam, przyjmuje zamówienia, itp. itd. No to jest jeszcze ta ciekawsza część moich zadań. Ale ostatnio mam kierownik mi ładuje jakieś głupawe zadania papierkowe, etc. których nienawidzę. Poza pracą interensuje mnie grafika 3d i majsterokowanie (robie w garażu takie małe projekty metalowe :). Jakbym mógł jakoś połączyć chociaż to jedno zainteresowanie (3d) z pracą to zawsze byłoby to jakieś urozmaicenie, a tak to lipa...

Aha. A ja łączę pasję z pracą, ale wkurzają mnie zarobki. Jedną z moich pasji jest też grafika, no i za te 1800zł rozmawiam z klientami, badam rynek, piszę artykuły do gazet, robię z siebie pajaca na forach, zajmuję się też grafiką (zrobiłam 3 strony firmowe - bo firma ma filie, do diabła i trochę katalogów, zawsze robię zdjęcia na imprezach) Praca jest ciekawa, ale kasa PODŁA

Gość gość
A to jak stronki trzaskasz to fajnie. Masz jakieś wykształcenie w tym kierunku czy sama się uczyłaś? Ja wcześniej zajmowałem się całkiem innymi rzeczami, głównie technicznymi - produkcja i informatyka. Jestem inżynierem z wykształcenia...

Jestem samoukiem :D a żeby było śmieszniej moja firma z podobnej branży

Gość gość
Odnoszę wrażenie że niezależnie jaki zawód to w Polsce firmy płacą kiepściznę...Chyba trzeba rypać na 2 etaty aby się czegokolwiek dorobić...Jedna praca - OK, niech będzie ciekawa i rozwojowa, a z drugiej trzeba czerpać korzyści finansowe....

Nie każda. Mam znajomych po zawodówce, stolarz, tokarz, elektryk. Niektórzy nie mają matury. Pracy poniżej 3k na rękę nie wezmą.

Gość gość
No racja. Zarobią ze 3 klocki może. Chociaz nie wszędzie...Ja pracowałem też na produkcji (operator cnc). Spawać też umiem (chociaż nie mam oficjalnego doświadczenia). I za operatorkę u mnie stawki kiepskie...a praca jest odpowiedzialna i wymaga myślenia...a niby trąbią w gazetach jak to operatorzy zarabiają...to samo spawacze. Skończył się bum na spawaczy, o pracę cholernie ciężko. Nawet ci starzy wyjadacze, co to mają duże doświadczenie i umiejętności też ciężko im znaleźć lepszą pracę....

Nie chcesz wyjechać? JA czuję że w tym kraju da się tylko garba dorobić

Gość gość
Chcę. Tylko do jakiejkolwiek pracy jechać nie chcę. Byłem 2 razy w UK. Ostatnio nawet dobrą pracę miałem, ale kryzys mnie zwolnił i wróciłem tutaj. Chciałbym pojechać ale ciężko wbić na jakąś fajną robotę (mówię o anglii). W Niemczech jest robota ale ja słabo szprecham...

No ja mam barierę, boję się mówić, ale wolę pracować w fabryce niz pracować w marketingu za grosze

Gość gość
No tak...tylko co dalej...Rozumiem, jechać zarobić na jakiś cel, etc. Ale pracować dłużej w fabryce to mi się ni widzi. Przerabiałem już to...Żeby jeszcze za konkretną kasę to tak....A tak to po krótkim czasie wypalisz się i będziesz miał dość takiej pracy. No chyba że jedzie się w konkretnym celu - np. zarobić na samochód/wesele/mieszkanie, etc...

na własną firmę

Gość EWKA

Zmien firme!! Ja pracuję w Arta tech i fakt, obowiązków jest sporo, ale dobrze płacą i mam fajny zespół. Działaj!!!

Gość ja też pracuję w marketing

1 godzinę temu, Gość EWKA napisał:

Zmien firme!! Ja pracuję w Arta tech i fakt, obowiązków jest sporo, ale dobrze płacą i mam fajny zespół. Działaj!!!

Zmieniałam jakieś 10 x Ty mega ciole. 
Jak szukasz kogoś do Arta tech to napisz kogo konkretnie szukają i co dają, jak dla Pracuj.pl, to jestem tam zalogowana.
Chyba czas otworzyć coś swojego.