Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ardox

Kobiety to hipokrytki

Polecane posty

Być może jest to tylko moje "złudzenie", ale z każdym kolejnym dniem utwierdzam się w przekonaniu, że kobiety to hipokrytki! Odnoszę wrażenie, że większość kobiet ma jakąś genetycznie zaszczepioną hipokryzję. Zapytane co najbardziej ceną u facetów będą mówić o szacunku, zaufaniu, miłości, czy wierności, trosce, bezpieczeństwie a jak przychodzi, co, do czego to te cechy wydają się nudne i wybierają facetów rzucających tandetną "bajerą", czy królów dyskotek - jednak jak pierwsze zauroczenie mija, to jest płaczi zgrzytanie zębów, bo facet okazał się draniem. W dodatku strasznie irytują mnie te ich "zachwianki emocjonalne", ja rozumiem, że okres, zespół napięcia przedmiesiączkowego itd. (summa summarum w ciągu całego miesiąca jest tylko kilka dni "spokoju"). Zanim kobiety zaczną "pluć jadem" napiszę coś o sobie. Nie - nie jestem brzydki (wręcz przeciwnie - kobiety mówią na mnie "ciacho" bez względu na wiek nastolatki jak i te 30+), głupi też nie jestem, chodzę na imprezy nie siedzę w domu, jestem duszą towarzystwa, w potyczkach słownych kobiety ze mną nie wygrają bo potrafię zachować zimną krew i walić konkretnymi argumentami. Miałem już kilka związków za sobą i do tej pory nie mogłem trafić na odpowiednią kobietę. Stary nie jestem - mam 20 lat. Z jedną nie dało się rozmawiać (tak, nie, nie wiem - tyle potrafiła z siebie wydusić), druga okazała się puszczalską szm*tą, trzecia próbowała bawić się moimi uczuciami - nie udało się jej, zerwałem z nią. Dla każdej liczą się tylko pieniądze, auto za co najmniej 100.000 PLN i willa z basenem. A nawet gdy będą już miały wszystko to i tak zdradzą cię ze Staszkiem z monopolowego, czy z łysym dresem.

Masz 20 lat, miałeś kilka związków i opisałeś panienki z imprez na które chodzisz. Oczywiście, weźmiemy cię na poważnie :D

Gość gość
jak mnie rozwalają takie tematy zakładane przez ledwo od ziemi odrośniętych goowniarzy :D

Gość gość
A gdzie tu jest napisane, że poznał je na imprezie? :O Kobiety nie posiadając argumentów zaraz zaczynają wyśmiewać mężczyzn (albo "grać" emocjami) wtedy gdy nie ma się konkretnych argumentów. A bo to za młody, a to za stary, a to biedny lub brzydki. Bywa to nawet zabawne. Czy wiek jest wyznacznikiem inteligencji? Czy człowiek ma wpływa na to czy jest brzydki, czy przystojny? To się nazywa hipokryzja właśnie, drogie Panie! Rozumiem Cię chłopie, też tak mam! Na pewno znajdziesz tą jedyną, nie ma co się śpieszyć. :)

Dzieciak opisał panienki z imprez - "wybierają facetów rzucających tandetną "bajerą", czy królów dyskotek". Ile "związków" mógł mieć w wieku 20lat? Ile z nich mogło być poważnych? No właśnie.

Gość gość
No są różne laski. Tak jak różni są faceci. I na przykład ja nigdy nie godzilam się na związek z np damskim bokserem czy nałogowym hazardzistą. Tak samo autor nie musiał godzić się na związki z dziewczynami, które opisał, więc o co chodzi?

No właśnie, autorze masz dopiero 20 lat. A Twoje ex dziewczyny też pewnie nie więcej, więc w sumie nie dziwne.Młody jesteś jeszcze ;) I zastanów się co takiego jest w Tobie że przyciągasz takie a nie inne kobiety. Porównaj je do siebie. Jakie mają cechy wspólne? Jakie schematy się powtarzają w tych relacjach? Wina leży zazwyczaj po obu stronach.

Gość gość
One nawet nie wiedzą co to jest hipokryzja, więc nie mogą nawet spróbować nimi nie być, nie rozumieją o co ci chodzi z wiernością, lojalnością, troską, czułością w stosunku do faceta, są po prostu bezdennie głupie, jak robaki, pasożyty, myślą tylko o sobie, nażryć się dobrze, wysrać, otaczać błyskotkami, im więcej i im droższe tym lepiej, ciebie traktują jak żywiciela :D

Gość gość
P******y? Jak mają się zachowywać skoro tak są od zawsze traktowane np. Masz kobiety za gorsze to takie spotykasz i tak cię traktują, proste.

Gość tęczowaaa
Tak,jest to tylko twoje złudzenie. Bierze sie to stąd,że wszystkie kobiety wrzuciłeś do jednego wora.Jedne kobiety szukają faceta dobrego i o tym mówią,a drugie zadają się z bajerantami z dyskotek.I to nie oznacza że kobiety są hipokrytkami - bo to że jedna szuka kogoś porządnego nie oznacza że ta druga jest hipokrytką bo wybrała dresiarza.Ona wcale nie musiała deklarować wszem i wobec,że zależy jej na kimś ogarniętym. Ja naprawde szukam faceta porządnego i nie życze sobie żeby ktoś mi wmawiał że jestem hipokrytką i na pewno i tak będe z byle kim. Też mam 20 lat i jak dotąd nie miałam faceta nigdy - bo jakoś "ten jedyny" jeszcze sie nie znalazł. Bo dużo tych właśnie bajerantów -a to już jest nudne. A facet porządny,szukający miłości zada sie z materialistką "puszczalską" czy inną taką,ale i tak hipokryzję będzie zarzucał kobietom. A może często jest tak,że pozory mylą? I ten "król z dyskoteki" to tak naprawde spoko koleś.Albo z innej strony - Ty sam uległeś pozorom i zaufałeś niewłaściwym kobietom - a kobiety którym zarzucasz hipokryzję po prostu tak samo się pomyliły w ocenie faceta,były ślepe na to,że tak naprawde jest draniem.Bo on maskował się i udawał porządnego. A nawet jeśli na swojej drodze spotkałeś tylko jeden rodzaj kobiet - co statystycznie jest mało prawdopodobne - to Twoje doświadczenia nie przesądzają o tym,jak zachowują się wszystkie kobiety. Może źle szukasz,zwracasz uwagę nie na te kobiety co trzeba. Ja np jestem inna,ale mało kto mnie dostrzega,bo jestem za spokojna,nawet nie byłam nigdy na takiej prawdziwej imprezie Co nie znaczy że jestem sztywną nudziarą ;) Widzisz jesteś duszą towarzystwa jak sam mówisz..a tacy z reguły ignorują dziewczyny takie jak ja.

Gość gość
Co się rzucasz, przecież was bronię, usprawiedliwiam tą waszą hipokryzję :D Co do uważania za gorsze, co mam powiedzieć, jesteście przecież głupie bezdennie, chwalić mam was jeszcze za to? ;-)

Gość tęczowaaa
nie wiem jak dobierasz sobie te dziewczyny,skoro dla każdej liczą się tylko pieniądze i wszystkie zdradzają..naprawde jest aż tak źle?? W swoim otoczeniu tego nie widzę,sama też taka nie jestem.A ja wiem najlepiej,jaka jestem. ..A może po prostu wiele mnie omija jak nie chodze na te całe imprezy albo urwałam sie z choinki ;)

Gość gość
Głupie bo nie chcą się poniżać i brać gołodupców :D ? Są takie zarozumiałe panienki bez większego powodu, idealna partia dla ciebie.

Gość gość
Oczywiście, że nie wszystkie takie są, ale tak to jest jak patrzy się tylko na cycki i d**ę, czy laska podoba się wszystkim kolegom itp., to kwestia wierności gdzieś umyka.

Gość gość
Idź do pracy i sobie zarób a nie szukaj niegołodupca, bo sama w tej sytuacji jesteś takim gołodupcem, żeby nie powiedzieć d****ą :D

Gość gość
...potwierdzasz tylko słuszność zarzutów autora :D

Akurat dyskoteki to najgorsze miejsce na szukanie dziewczyny bądź chłopaka na poważnie. A prawie wszystkie inne miejsca są ok. A dlaczego? sami sobie odpowiedzcie ;) Tak w ogóle my kobiety też powinnyśmy mówić: faceci to gnoje, myślą tylko o jednym, wszyscy tacy sami. a jednak tak nie jest.... więc nie generalizujmy ;)

Gość tęczowaaa
Gdybym ja miała już teraz się załamywać i wkurzać,jacy ci faceci są okropni,to bym zgorzkniała za młodu. Wierzę,że znajdę w końcu "Swojego". Przyznaję się tylko do jednego - do tych ''zachwianek emocjonalnych''. Ale no cóż,nikt nie jest idealny ;)

Gość gość
Facet gołod***ec a ty królewna w jednej koszuli która wymaga bo jej się należy, zasługuje... tylko czym? :D

Gość gość
Mam pracę i sobie znalazłam niegołodupca :) normalne kobiety cię wyczuwają, nie chcą chama.

Gość gość
No to szkoda że cię ten twój niegołod***ec nie wyczuł, ale to akurat jest do naprawienia :D

Gość gość
Dużo koszul mam :) a ty masz coś? Czym zasluguję? Właśnie, dlatego poznajesz same hipokrytki zadając takie pytania. Na pewno nie byłabym z takim, który uważa mnie za głupią. Poszukaj sobie taką, która lubi być poniżana.

Gość gość
Właśnie w tym problem, autor pisze o normalnych kobietach, te naprawdę wartościowe nie są normalne tylko są wyjątkami niestety :D

Gość gość
Raczej nie jest do naprawienia, nie jest chamem.

Gość gość
Dyskutujemy o problemie a nie o tobie konkretnie, nie dopominaj się żebym pisał że jesteś mądruśka bo nie jesteś, twój facet jeżeli ci pociska takie pierdy to zwyczajnie kłamie :D

Gość gość
Co się składa na wartość kobiety? Autor źle się wypowiada o swoich byłych a sam sobie takie wybierał.

Gość gość
Autor nie żali się na nie konkretnie tylko na kobiety w ogóle, ma rację że dzisiejsza "normalna" kobieta jest taka jak to opisał, no bo rzeczywiście takie jesteście :D

Gość tęczowaaa
no ja na pewno normalna nie jestem :D Ale czy wartościowa tego nie wiem. Nie sądze,żeby takie kobiety były wyjątkami..na pewno jest ich i tak więcej od wyjątkowych mężczyzn. Facetom tylko sie wydaje że są taacy wyjątkowy. Pójdzie sobie jeden z drugim "z******ć" do klubu bo to taka świetna zabawa a potem biadoli,że nie może natrafić na żadną porządną,co to sie szanuje i "nie daje" byle komu. A która porządna spojrzałaby na takiego hipokrytę?? Bo to akurat jest faktycznie hipokryta.

Gość gość
One nie są złe.....one są po prostu głupie.

Gość gość
Faktycznie normalna nie jesteś, ale zwróć uwagę że jedyna argumentujesz z sensem, a nie normalnie czyli nie odzywaj się do mnie chamie, co podważa twierdzenie że to żadne wyjątki w przyrodzie :D