Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazdrośnica wielka

Zazdroszczę kuzynce

Polecane posty

Gość zazdrośnica wielka

tego, że im się powodzi świetnie, że mają pieniądze, ze ona jest wypoczęta, że mają nianię i gosposię, że mąż poza nią świata nie widzi, że poznają świat, ze nie jest dla nich problemem większy zakup, że jest ciągle radosna i cieszy się życiem. Wiem, ze to nieładnie, ale mnie trafia, jak się z nią widuję. My ledwie wiążemy koniec z końcem, nigdzie nie jeździmy, ciągle jesteśmy zmęczeni i wkurzeni, musimy we wszystkim "kombinować", by starczyło kasy, itp. Wiem, ze mogłam sobie to wszystko inaczej ulożyć, uczyć się, ale teraz juz nic nie zmienią. Wiem, ze byłam głupia. A teraz na święta oni znów przyjadą i będę miała jej ochotę powiedzieć wprost, by sie nie odzywała, bo jej jest łatwo. A najśmieszniejsze, ze oni sie niczym nie chwalę, nie epatują swym powodzeniem i szczęsciem. Ale ja i tak wiem, że im dobrze. A ja klepię biedę . Beznadzieja. :((((

Gość zazdrośnica wielka
Nawet dziecko jej się świetnie uczy - ma 6 lat i dobrze czyta i liczy. Moja ma 7 i ledwo składa literki :((((((((((((((((((((((

Gość gość
Lepiej mają. Dziecko musi być po kimś zdolne.

Gość Piotr B
Gratulacje, właśnie przeszłaś test na polaczkowatość. Sandały i skarpety możesz odebrać na Wiejskiej.

Gość gość
Test na polaczkowatość :D

Gość gość
nie przejmuj się. wielu ludzi tak ma.

Gość gość
hehe wiele ludzi to ma wlasnie dobrze w zyciu np, ja, ale sobie na to zapracowalam, uczac sie, odbywajac staże ZA DARMO!!!, odwalajac najgorsza robotę, za ktora ktos zgarnial tysiace... kazdy jest kowalem swojego losu ale oplacalo sie, dzięki temu zyje podobnie jak Twoja kuzynka

Gość gość
Przynajmniej jedna napisała szczerze ze zazdrości

Gość gość
a czy mąż doprowadza ją do orgazmu? bo może musi się wspomagać wibratorkiem i wcale nie jest szczęśliwa? A Ciebie małżonek penetruje analnie i masz odjazdy z******te!

Gość gość
Może nie uwierzycie, ale ja nigdy nikomu niczego nie zazdroszczę.Więcej, jestem taka, że jak coś mi się u kogoś podoba, powiem to, kiedy ładnie wygląda, tez...

Gość gość
Jasne. Zadna tutaj nie jest zazrosna/zawistna. Tylko jak poczytac kafe to wypowiedzi ociekają jadem :)

Gość gość
Zazdrość straszna rzecz ! :D Ja zawsze mówię że najlepiej patrzeć na swój koniec kija bo każdy ma dwa końce a od czyjegoś rzycia wara bo to czyjaś ścieżka, nie nasza. Jak się komuś dobrze układa to znaczy że taki miał być los konkretnych osób , zresztą pewnie pracowali na to i szczęście im sprzyjało . Nie wolno zatruwać się zazdrością bo wtedy będzie się wszystko walić i będzie jeszcze gorzej. Trzeba patrzeć tylko na siebie, na swoją pracę nad swoim życiem. Jeszcze nigdy nikt kto żył czyimś życiem, nie przeszedł dobrze i prawdziwie swojego.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] gość Może nie uwierzycie, ale ja nigdy nikomu niczego nie zazdroszczę.Więcej, jestem taka, że jak coś mi się u kogoś podoba, powiem to, kiedy ładnie wygląda, tez x x xja akurat Ci wierzę, bo jestem taka sama, nigdy nikomu niczego nie zazdroscilam, moze dlatego,ze to mi można zazdroscic???, bo w zyciu mi sie super ułożyło;)

Gość gość
sorrki , miało być ŻYCIA

Gość gość
Wiecie co..ale to wcale nie jest takie zabawne. Ja np. nie mogę się niczym pochwalić, bo od razu moi znajomi się ode mnie odwracają. A gdy np. chcę im jakoś pomóc (nie mówię, że finansowo akurat), to kiedyś usłyszałam tekst 'Syty głodnego nie zrozumie'. No wiecie co. Tragedia. Nie uważam jednak by tylko wyuczeni ludzie mieli dobrze. Choć ja sama mam wyższe wykształcenie i do tego jeszcze studia podyplomowe, jakieś tam kursy, certyfikaty itp., to mam kilkoro znajomych, którym powiodło się w życiu z wykształceniem średnim bądź zawodowym.

Gość gość
A ja często zazdroszczę- ale w taki pozytywny sposób- nie na zasadzie-"oby ci się noga powinęła" a bardziej "oby udało mi się ciebie kiedyś doścignąć".

Gość gość
gość [zgłoś do usunięcia] gość Może nie uwierzycie, ale ja nigdy nikomu niczego nie zazdroszczę.Więcej, jestem taka, że jak coś mi się u kogoś podoba, powiem to, kiedy ładnie wygląda, tez x x xja akurat Ci wierzę, bo jestem taka sama, nigdy nikomu niczego nie zazdroscilam, mo Ja również nie narzekam, choć inni maja lepiej, ale niczego nie zazdroszczę, taka mam naturę...zazdrośnice nie wierzą, bo to nie do pomyślenia, ale ten , kto mnie zna, wie , ze tak jest jak piszę.

Gość gość
Jasne, łatwo powiedzieć, że trzeba patzrec tylko na swoje życie i siebie. Jak się starasz i nie bardzo ci wychodzi to wybacz, ale zazdrościsz tym, którym jest lepiej. I to jest mechanizm stary jak świat. Ja jestem w stanie zrozumieć autora - nie chwale postawy, ale wiem, ze często się tak zdarza. Tylko ludzie sie tą zawiścią nie chwalą. Wolą mamrotac w duchu, zeby tamtym lepiej usytuowanym podwinęła się noga choć troche. Sory, ale taka prawda.

Gość gość
Pytanie do zazdrośnic... Czy to , że zazdrościcie ,łączy się z tym, że życzycie tym osobom , jak najgorzej?

Gość gość
A kim jest z zawodu? Bo napisałaś, że trzeba było się uczyć... Z ciekawości pytam.

Gość gość
wstyd się przyznac, ale mnie się zdarzyło zyczyc, by trochę się pogorszyło. Można by bylo wtedy "dos..ć", że skonczyły sie dobre czasy i maja jak inni. Ale nigdy się do tego w realu nie przyznam.

Gość gość
Cześć kuzynka, wiedziałam :)

Gość gość
moja szwagierka jest taka zazdrosnica, tylko ze po niej to akurat widac. bo az czerwienieje kiedy widzi u nas cos nowego, nawet o moja druga ciaze, czego akurat po niej sie niespodziewalam, bo maja juz synka, po naszej wiadomosci od razu zaczeli sie starac, ale to chyba ludzka natura;)

Gość zazdrośnica wielka
Kuzynka jest architektem, jej mąż urzędnikiem wyższego szczebla (prawnikiem).

Gość gość
Takie zycie ,ale powiem Ci ze sa ludzie którzy maja kase itp. a wcale nie sa szczęśliwi .Trzeba się cieszyc z drobnych rzeczy.Podam ci na swoim przykładzie powodzi nam się tak sobie ale starcza na zakupy ,opłaty ,ciuchy dom wyremontowany ,samochod 2 letni ,mamy fajne dzieciaczki i ogolnie uważam ze jest ok ,ale mój maz wiecznie nie zadowolony bo ci maja to a ci tamto....mowie mu popatrz sąsiedzi maja kasy ,ale chore dziecko ,to on na to a co mie to obchodzi .....a mój brat z bratowa mieszkanie na kredyt ,pracują po 10-12 h dziennie (brat)samochod 10 letni a sa naprawdę szczęśliwi bo potrafią się cieszyc tym co maja ,sobą ,dzieciaczkiem i ja im tego zazdroszczę podejścia do zycia ,sa dla siebie podpora w zyciu a mój maz to mnie wiecznie doluje

Gość zazdrośnica wielka
Ja się chyba też bardziej na siebie złoszczę niż zazdroszczę. Że źle kiedyś wybrałam itp.

Gość zazdrośnica wielka
Oni są szczęśliwi :(

Gość gość
Życzyć komuś żeby się noga podwinęła czy żeby im się pospoliciej żyło tylko dlatego że ja tego nie mam? I ktoś tu jeszcze twierdzi że to mechanizm stary jak świat? Nie , nie wszyscy są tak podli i zawistni :D. Mam siostrę z której jestem dumna bo posiada cechy charakteru których mi brakuje, mają też stabilną, świetną sytuację finansową a ja nie i zawsze bylam z niej dumna ale wydaje mi się że ktoś zatruty nienawiścią tego nie pojmie ani w to nie uwierzy. Dlaczego niby wszyscy mieliby mieć tak samo?