Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy moje dziecko moze miec autyzm

Polecane posty

Gość gość

Syn ma 14 miesiecy, nie pokazuje nic palcem. Czasem cala dlonia, ale palcem nigdy. Jest raczej kontaktowy i towarzyski, chociaz wstydzi sie obcych. Lubi sie przytulac, bawi sie na niby, w karmienie pluszakow, etc. Czasem macha raczkami i sie kiwa na boki, ale nie mam pojecia czy to tak z radosci czy to jakies fiksacje. Rozumie i wykonuje polecenia, wszystko nasladuje, nawiazuje kontakt wzrokowy. Obawiam sie tego braku wstakzywania. Czy jest jakas mama ktorej dziecko w tym wieku tego nie robilo a jest zdrowe?

Gość gość
Patrzy gdy cos mu pokazuje, ma wspolne pole uwagi. Mowi kilka slow - papa, am am, bam, tik, ema, tata. Chodzi samodzielnie, na calej stopie.

Gość gość
Niektórym matkom powinni neta odciąć. MOze by bzdur nie wymyślały.

Gość gość
Na pewno nie ma autyzmu.

Gość gość
Za dużo na necie siedzisz i bzdury czytasz. Wyłącz kompa i zajmij się swoim 100% zdrowym dobrze rozwijającym się dzieckiem. Amen

Gość gość
Ja lekarzem nie jestem, ale ....zgodzę się z powyższymi wypowiedziami. Szczególnie o odcięciu netu. Znam taką jedną co czyta i czyta i dziecko 3 letnie już miało tyle badań, usg, pobierania krwi i moczu co niektórzy 80 latkowie chyba... Koszmar jakiś. A dziecko zdrowe jak rydz a mamusia szuka i szuka. Zamiast cieszyć się macierzyństwem :-)

Gość gość
Jest duze prawdopodobienstwo, ze twoje dziecko jest po prostu glupie. Geny sie dziedziczy a po matce kretynce trudno odziedziczyc cokolwiek dobrego. Wyrazy wspolczucia dla bachorka :O