Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

aborcja farmakologiczna jak przebiega i skutki pomocy

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje pomocy musze usunac dziecko nie mam wsparcia od nikogo nie mam szkoly. Możecie mi mi powiedzieć jak wygląda ta aborcja ? Jak z wasza psychiką po tym wszystkim i czy umialyscie po paru latach zajść w ciąze ?

Gość gość
Żadna z was nie usuwala ciąży ?

Gość gość
ja tez się boje ze jestem w ciąży..dziś czekam na wyniki testu. niestety będę musiała zrobić to samo. Chcesz tabletkami czy zabieg?

Gość gość
Właśnie nie wiem chciałabym urodzic ale nie mam żadnego wsparcia. Z ojcem dziecka napewno nie będę się spotykać nawet po zabiegu. Mowi ze to nie pora ze za pparę lat ale ja nie chce go juz znać. A ciebie co do tego zmusza ? Nie boisz sie powiklan i ktory to tydzień?

Gość gość
Właśnie nie wiem chciałabym urodzic ale nie mam żadnego wsparcia. Z ojcem dziecka napewno nie będę się spotykać nawet po zabiegu. Mowi ze to nie pora ze za pparę lat ale ja nie chce go juz znać. A ciebie co do tego zmusza ? Nie boisz sie powiklan i ktory to tydzień?

Gość gość
Czekam na wyniki testu z krwi.. Ja nie mogę urodzić bo nie jestem z tym facetem...wiem wiem..może to głupie ale zauroczyłam się w nieodpowiednim mezczyznie a teraz nie wiem co będzie dalej. Mam już dziecko i nie chce kolejnego i na pewno nie z nim. zabezpieczyliśmy się no ale dziś okarze się czy skutecznie.

Gość michala22222
Ja piepsze!! miliony osob cierpi fizycznie i psychicznie bo dzieci nie moga miec,a tu takie dwie kutfy rozmawiaja sobie o usunieciu dziecka jak o kupieniu nastepnej kiecki w sklepie!! Ci,py bym wam powyrywala!!! nigdy nie zaznacie spokoju na tym swiecie!!!! jesli to zrobicie to zawsze duszyczka tego dziecka bedzie was gnebic1 zawsze bedziecie miec to na sumieniu! i spiepszac mi z kafeterii za takimi tematami!!!!! zabic takie scierwo to malo!!!

Gość gość
we wszystki krajach uni jest to normalny legalny zabieg..tylko w Polsce nie. Pozostaw to sumieniu każdej z dziewczyn!

Gość gość
we wszystki krajach uni jest to normalny legalny zabieg..tylko w Polsce nie. Pozostaw to sumieniu każdej z dziewczyn!

Gość michala22222
Ale szmacic to sie chcialo,co nie? a co to sredniowiecze ze nie wiecz co to spirala albo tabletki antykoncepcyjne?/ R*****l cie po pijaku a teraz piszesz tu o usuwani ciazy!!??? klepnij sie w glowe prostaczko!! a jak narazie to jestesmy w Polsce! jak jestes taka mega swiatowa,obyta i kulturalna to pierwsze co-ide z facetem do lozka to sie ZABEZPIECZAM!!!!!!!

Gość gość
znajdź idiotko inne forum a nie na macierzyństwie piszesz że chcesz usunąć gdzie tu jest masa osób które starają się o dziecko, bedziesz żałować dzieciobójczynio !!!!

Gość gość
Dziewczyny a nie myślałyście zeby urodzić i oddać dzieci do adopcji? Nie wiem ale chyba ciężko będzie żyć ze świadomością że usunęłyście ciąże

Gość gość
Mam założoną spirale i była tez gumka...tylko obawiam się ze cos z niej wyciekło. Okresu nie mam..dziś obieram wyniki testu z krwi.. także zabezpieczenie bylo

Gość gość
NIE ROBCIE TEGO !!!! Ja usunelam i nie ma chwili zebym nie myslala i nie zalowala, to byla najgorsza decyzja w moim zyciu!!!!! Nie zabijajcie, zal i bol po tym jest nie do opisania !!!

Gość gość
Ja usunęłam i wiem, że to była dobra decyzja. Nie żałuję! Dodam, że mam jedno dziecko, niestety antykoncepcja zawiodła, a drugiego nie planowałam i nie planuję!

Gość gość
Czemu tak od razu po Nich jedziecie? Przecież jedna pisała że się zabezpieczała. Po za tym to sprawa ich sumienia, a forum jest po to żeby pisać

Gość gość
Ja zauje strasznie swojej decyzji nie mowiac o tym ze jestem wyczerpana fizycznie a i psychicznie nie jest najlepiej. Bolu po nie da sie opisac zadnym slowem !!

Gość gość
do dziewczyny która usunęła, możesz napisac cos więcej... Jak się to odbylo dzięki za wszelkie informacje

Gość gość
Jak jesteście pewne decyzji na 100% to nie ma na co czekać. Czym prędzej tym lepiej.

Gość Grzesiek76
Jestem facetem,ale takim sz,ma,tom zrobiłbym krzywde! Najpierw toto puszcza sie byle gdzie,byle z kim,byle jak-a potem....JESTES NIKIM!

Gość Grzesiek76
Jestem facetem,ale takie sz,ma,ty bym zabil!! Puszcza sie totot byle jak,byle gdzie,byle z kim-a potem....JESTES NIKIM!!!

Gość gość
Mialam zabieg na slowacji w lewicach, kosz 370 e, gdyby tylko dalo sir cofnac czas nigdy nie popelnilabym takiego bledu... mialam komplikacje po zabiegu, dostalam silnej goraczki i dreszczy. Teraz jest juz ok

Gość gość
a dawno temu mialas zabieg w którym tyg usunelas?

Gość gość
Jestem ponad 4 tyg po zabiegu, bylam w 7 tyg, podaj mejla porozmawiamy

Gość gość
Zamawiasz tabletki przez internet, czekasz na nie i postępujesz zgodnie z instrukcją, która widnieje na stronie www.womenonweb.org Ja nie zamawiałam z tej strony. Kupiłam tabletki przez internet - co było skrajnie nieodpowiedzialne - ale nie miałam czasu czekać na przesyłkę z zagranicy, więc zaryzykowałam. Odebrałam osobiście i trafiłam na fajną babkę, bo mi dużo podpowiedziała i oczywiście poleciła stronę womenonweb. Opakowanie 12 sztuk leku cytotec. Ja nie brałam pod język tylko bezpośrednio do pochwy. 4 tabletki i po 3h znowu 4 tabletki. Wystąpiło krwawienie - ja przeżyłam to bardzo lajtowo. Zero bólu. Na wszelki wypadek wzięłam ostatnią dawkę i na tym koniec. Intensywne krwawienie, skrzepy i na tym koniec.

Gość gość
Zamówiłam zestaw z WOW, był to 7-8 tydzień. Po krótkim czasie od przyjęcia pierwszej dawki, zaczęło mi się robić zimno i miałam lekkie dreszcze, niedługo później rozbolał mnie brzuch (ból jak w okres). Po ok 2godz nastąpiło krwawienie, przy czym ból brzucha trochę się nasilił (pomogły 2tabletki przeciwbólowe). Zanim przyjęłam drugą dawkę, było już po wszystkim. Poczułam ogromną ulgę. Nigdy nie żałowałam swojej decyzji, chociaż czasem o tym pomyślę to w żaden sposób na mnie nie wpływa. Krwawienie jak w okres, trwało ok 4-5 dni. Wiem, że niektóre dziewczyny nie przechodzą tego "lekko" jak ja. Coś jeszcze chciałabyś wiedzieć?

Gość gość
Ja usunęłam w 10 tygodniu. Nie radzę robić tego sama, bo różnie może zareagować organizm. Ja siedziałam cały dzień w domu z koleżanką, która ewentualnie wiedziała o co chodzi i mogłaby powiadomić pomoc. Cały zabieg trwał również cały dzień. Pierwszą dawkę wzięłam rano.

Gość gość
ja ci moge opisac to co jeszcze pamietam, bo bylo to z 6 lat temu, dostalam tabletki, wzielam je kolo polodnia, a w nocy zaczely sie bole, dostalam skurczy, lzejsze niz porodowe, ale bardzo podobne, no i zaczelo sie, wylatywaly ze mnie skrzepy, cos na rodzaj kurzych watrobek,wydaje mi sie ze widzialam nawet zarodek, to faktycznie wygladalo jak mala biala fasolka, trwalo to caly dzien, musialam jechac do szpitala, bo myslalam ze sie wykrwawiam, ale wszystko bylo ok, dostalam kroplowke na wzmocnienie i tyle, 2 tygodnie pozniej mialam robione usg, wszystko sie oczyscilo samo, byla to ciaza obumarla w 9 tygodniu, nosilam w sobie martwy plod do 13 tygodnia, teraz moge rozmawiac o tym bez emocji, ale wtedy bylo bardzo ciezko, musialam przejsc przez psychoterapie, obecnie mam zdrowa 3 letnia coreczke, i jestem w kolejnej ciazy:) powodzenia autorko,

Gość gość
dziewczyny ja czekam na wyniki z krwi..bede 17 dni po stosunku..myślicie ze już 100% będą wiarygodne jak długo się czeka na tabletki z WOW