Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamasala

przepis i jak dlugo smazyc buraczki

Polecane posty

Gość kamasala

móglby mi ktos podac przepis na pyszne buraczki na ciepło?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
kilka dużych buraczków ugotować w łupinie,ostudzone obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. 2 winne jabłka zetrzeć na tarce o najmniejszych oczkach 1 marchew dużą i 1 dużą marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach,dać na patelnię i na maśle(1 łyżka)podsmażyć i podlewając wodą poddusić do miękkości. 1/2 szklanki słodkiej śmietanki kremówki. Na duża patelnię wyłożyć buraczki,z jabłkami i cebulą oraz marchewką,dobrze wymieszać i podsmażać na maleńkim ogniu ok 5 minut,wlać śmietanę i podsmażać ok.10 minut,aż śmietana się zredukuje,doprawić pieprzem,solą,odrobiną cukru i w razie potrzeby sokiem z cytryny,na koniec dodać garstkę drobno pokrojonego zielonego koperku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość osoba wyzej kapletnie
Nie zna się na kuchni:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kamasala
dzieki a dlaczego uwazasz ze sie nie zna masz jakis lepszy przepis?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość osoba wyzej kapletnie
A dlatego że buraków się nie gotuje tylko w folię zawija i piecze 45 min. W piekarniku dlatego żeby zachować wszystkie witaminy w wodzie się wygotowują :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gotujesz całe buraki w łupinkach, obierasz, ścierasz na tarce (wg. upodobania na drobnych lub grubszych oczkach). Na patelni przesmaż trochę masła z odrobiną mąki, dodaj starte buraki. Przypraw solą, pieprzem, sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym. Można też dodać zeszkloną pokrojoną w kostkę cebulkę - jeśli ktoś lubi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja Ci podam na takie zwykłe buraczki przepis ;D - zawinąć w folię aluminiową i upiec w piekarniku, wyciągnąć jak będą miękkie - po nakłuciu patyczkiem. Po ostygnięciu obrać ze skórki, zetrzeć na grubych oczkach, do smaku: sól, pieprz, jeżeli lubisz cukier i sok z cytryny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dokładnie tak
Tak buraki się piecze w folii zawinięte. Dziwię się że niektórzy gotują buraki jeszcze ale pewno to z domu pamiętają

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja buraki gotuje na parze w szybkowarze ok.30 min i sa super

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goscia
mozna na rozne sposoby, ale ja np. tre surowe i dusze z dodatkiem masla, potem dodaje troche kwasnej smietany, sol i pieprz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Uwielbiam smazone buraczki!:D a wlasnie co do smazenia na oleju, ja czasem glowie się z tym co zrobic z zuzytm olejem, nie jestem zwolenniczka wylewania go od tak do zlewu. Poczytalam nieco w necie i znalazłam kontakt do firmy http://www.euro-eko-polska.pl/ która zjamuje się zbieraniem takiego zuzytego tłuszczu.:) a wy macie jakies swoje metody na pozbywanie się takich duzych ilości oleju?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×