Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gosc_euthyroxia

Hashimoto

Polecane posty

Gość gosc_euthyroxia

Witajcie. Czy jest tu moze jakas osoba z Hashimoto albo niedoczynnoscia tarczycy? Mi rok temu zdiagnozowano Hashi i poczatkowa niedoczynnosc. Mialam TSH 2,36 i FT4 1,26. Dostalam Euthyrox, najpierw 25, potem 50, bo wyniki sie nie poprawialy. Po przejsciu na 50 bylo najpierw ok, bo tsh spadlo troche, a ft4 uroslo. Ale ostatnie dwa wyniki (z wczoraj i 2 miesiace temu) sa znow kiepskie :/ TSH rosnie, jest juz 2,56, FT4 maleje 1,04. Endo sie tym nie przejmuje, mowi ze to jest ciagle w normie i moze byc.. Jest w normie, ale skoro dostalam Euthyrox przy lepszych wynikach to czemu teraz lekarz np. nie zwieksza dawki, skoro sie pogarszaja? Czy ktos moze tak mial i moze mi wytlumaczyc?

Gość gość
w jaki sposób zdiagnozowali ci hashimoto? robiłaś najpierw samo tsh, a potem dostałaś skierowanie na resztę badań?

Gość gosc_euthyroxia
Najpierw miałam robione usg tarczycy przy zupełnie innej okazji. Lekarka wykonująca usg powiedziała, że jak nie mam innych objawów to nic złego się nie dzieje na razie. Na usg były nacieki autoimmunologiczne. Rok później poszłam do lekarza, bo miałam takie chyba typowe objawy Hashi - wiecznie zimno, spać się chciało, spowolniony tryb życia (już wcześniej tak miałam ale myślałam, że to stres, itp.). Pokazałam to usg i dostałam skierowanie na hormony tarczycy. A po wynikach skierowanie do endo.

Gość gość
a masz powiekszona tarczyce? jakies wyczuwalne wole

Gość gosc_euthyroxia
Raczej nie, nie wiem..

Gość gość
pamietaj dieta ewy dąmbrowskiej cie uleczy z hasimoto

Gość gość
wiesz co, hormony reaguja z opoznieniem na leki, a dopoki poziomy sa w normie, to nie ma co zwiekszac dawki

Gość gosc_euthyroxia
Niby z opóźnieniem, ale ja biorę tą 50kę ponad pół roku już i nawet nie że to TSH nie maleje, tylko rośnie :/ Po prostu nie rozumiem tego..

Gość gosc_euthyroxia
Fanka Realu, a jakie masz wyniki teraz?

Gość gosc_euthyroxia
up