Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

test ciążowy

Polecane posty

Gość gość

test ciazowy!!! czy ktos moze doradzic jakas dobra firme/marke/nazwe nie wiem jak to okreslic wiem ze moga byc mylne te testy ale czy ktos ma juz sprawdzone ktore np sie nigdy (w waszym wypadku) nie pomylily? jaki jest koszt takiego testu? lepiej kupic w aptece czy sklepie np drogerii? prosze o radyjezyk.gif

Gość gość
W aptece są tańsze. Ja robiłam Pink Test Eco (jakoś tak się nazywał) i się nie pomylił. Dwa dni wcześniej zrobiłam chyba test Komfort i był negatywny mimo, że w ciąży byłam. I nie zrobiłam go za wcześnie, bo dzień po spodziewanej miesiączce. Nie kupuj paskowych, najlepsze są chyba strumieniowe. W aptece pani na pewno Ci doradzi jak zapytasz o jakiś czuły test.

Gość gość
Test nie pokazuje pozytywu bo: za mało masz beta HCG w krwi lub masz go już za duzo! Ważna jest tez pora robienia testu (rano!) i koniecznie bez picia dużych ilości płynu. Pre testy czesto zawodzą. Natomiast miesiączka z przyczyn obiektywnych może spóźniać sie 7 a nawet 10 dni (silne stresy, choroba itd) Zatem robienie testu zbyt wcześnie daje błędne wyniki. Może tez być tzw ciąża biochemiczna, która samoistnie ulegnie poronieniu.

Gość gość
dziekuje:* pozdrawiam

Gość gość
Nie ważne jaki czy strumieniowy czy paskowy nie ważne jakiej firmy ważne w jakim czasie go wykonujesz