Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gwiazunia23

Pytanie do Pań które mają założoną wkładkę antykoncepcyjną

Polecane posty

Gość gwiazunia23

Czytałam, mnóstwo wypowiedzi na forum i opisów takiej wkładki, ale dalej nic nie wiem. Chciałabym się dowiedzieć jak to jest mieć ją w środku, czy podczas stosunku my lub partner coś czuje?

Gość gość
Nic nie jest odczuwalne ani przeze mnie, ani przez niego.Super wygoda i komfort. Czuję się lepiej niż na tabsach :) Urodziłaś już ? :)

Gość gość
Super sprawa, mam Mirene 4 lata. Rewelacja- absolutnie jej nie czuć. Nie myślisz o ciąży, nie martwisz się bolesnymi, obfitymi okresami. Dla mnie bomba, za rok zakładam następną. AAAA- ze skutków ubocznych to chyba tylko bóle głowy (chociaż tak do końca nie wiem czy to przez wkładkę), libido nawet wzrosło bo zniknął stres... POLECAM>

Tak, urodziłam w maju córcię :) Wcześniej byłam na tabletkach, ale strasznie mi wszystko rozregulowały. Chciałam sobie spróbować właśnie wkładki. Już się nawet umówiłam na założenie jej, na środę.

Gość gość
Dobra decyzja. Samo założenie u mnie było bezbolesne- słyszałam, że gorzej jest z usuwaniem... ale raz na 5 lat to wytrzymam. A że do dobrego człowiek się szybko przyzwyczaja to nie wyobrażam sobie teraz "zabawy" z tabsami czy gumkami, a już tym bardziej okresu (od 4 lat zero zużytych podpasek, tamponów- jeśli już coś jest to wystarcz wkładka higieniczna). Powodzenia.

Gość gość
To gratuluję córuni:) Załóż, polecam :) Ja akurat mam Mirenę,zero dolegliwośći a na tabsach tyłam.

Gość gość
Z tym okresem to różnie bywa- ja czasem mam takie bardziej nazwałabym to plamieniem (2-3 dni) co kilka miesięcy, a moja bratowa kompletnie 0. Ale nie tęsknię za tym nic a nic :)

Gość gość
Ja mam zamiast okresu maleńkie plamienie. Nawet podpasek nie używam tylko wkładkę. Super sprawa a też bardzo się bałam.

Ja to chyba najbardziej obawiam się tego założenia, że będzie boleć. A mąż chodzi cały czas obok mnie i się cieszy, że będziemy mogli zawsze i wszędzie, nie myśląc o prezerwatywach itp.

Gość gość
Ja też się bałam,ale da się wytrzymać naprawdę nic sie nie bój :)

Gość gość
nie bój się, zniosłaś poród, to to też przeżyjesz- a tak jak pisałam wcześniej u mnie odbyło się to bezboleśnie.

Gość gość
Dziewczyno- nie szukaj problemu tam gdzie go nie ma- takie są zalecenia i każdy lek gin jest tego świadomy i przyzwyczajony do tego. Wyluzuj, załóż i wtedy jeszcze bardziej wyluzuj- bawcie się, cieszcie się sobą :)

Gość gość
No tak się to zakłada niestety :) To przygotuj sie ,że troszke może Cię boleć skoro nie rodziłaś naturalnie, bo szyjka nie jest tak elastyczna, ale dasz radę ,to tylko chwilka:)

Gość gość
" tylko bóle głowy (chociaż tak do końca nie wiem czy to przez wkładkę)," - jak nie wiesz, to się lepiej dowiedz. np tu: http://ladyinsert.pl/wkladka-hormonalna?gclid=CPLBsKbVuroCFVMbtAodk0cASQ cytat: " Należy rozważyć usunięcie systemu lub konsultację z lekarzem specjalistą w przypadku wystąpienia migreny (szczególnie z tak zwaną aurą), wyjątkowo silnego bólu głowy,(...)"