Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lila001

boląca jedna pierś

Polecane posty

Gość lila001

mam problem zaczęłam brać tabletki ovulastan, teraz jestem w trakcie trzeciego opakowania. Nie wiem czy to ma z tym związek czy nie ale boli mnie lewa pierś. Boli tylko w jednym miejscu kiedy dotykam nic tam nie wyczuwam, jest to miejsce blisko pachy. To nie jest taki ból jak przed okresem wrażliwych piersi tylko w tym jednym miejscu. Czy któraś tak miała?

Gość gość
Mam to samo! biore qlaire 2 opak i juz nie wiem co robic mialam duzo badan itp

Gość lila001
a miałaś robione badanie piersi ? np usg?

Gość lila001
i czy miałaś tak od początku brania tabletek ? czy później czy wcześniej ?

Gość gość
Ja nie biorę żadnych tabletek, ale od jakiś dwóch miesiecy tez tak mam cos jakis czas. Po lewej stronie w okolicy pachy...

Gość gość
wczesniej bralam inne tabletki i czasem mnie bolała ale nie zwracałam na to uwagi Lekarz mowi ze to absolutnie nie przez tabletki , zapytal czy ten kto robil USg skierował mnie na biopsje ale nie.

Gość lila001
kurcze :( ja też mam ten ból z lewej strony lewej piersi. Zaczyna mnie to martwić bo to trwa i trwa już drugi miesiąc. A zaczęło się właśnie odkąd biorę ovulastan

Gość lila001
ja wcześniej brałam yasmin i też miałam jakieś bóle ale to bardziej była tkliwość piersi bo były nabrzmiałe ale to ustąpiło, a teraz piersi są normalne a ból w jednym miejscu

Gość gość
ja juz zrezygnowałam, ide 7 list na kontrole zobaczymy.

Gość lila001
zrezygnowałaś z tabletek tak ? a powiedz mi czy badanie piersi zlecał ginekolog czy poszłaś do innego lekarza?

Gość gość
może to powiekszone wiezly chlonne ktora promieniuje na piers...zamiast isc do ginekologa wybierz sie do onkologa

Gość lila001
kurcze już nie wiem ale zaczyna mnie to coraz bardziej martwić. Tym bardziej że ten ból mogę bardzo dokładnie zlokalizować w dokładnie jednym miejscu przy naciskaniu

Gość gość
biore tabletki dalej:) zrezygnowałam z jakichkolwiek działan w tym kierunku. u mnie mozna isc na USG za 90 zł lub skierowanie od gin. mi akurat dał skierowanie, i węzły chłonne odpadają bo mam je nie powiększone tak wyszło na USG

Gość lila001
ja mam wizytę w listopadzie i chyba tez poproszę o skierowanie ech a najlepiej jakby samo przeszło

Gość gość
może tabletki faktycznie maja jakis wplyw na piersi? nie wiem, najlepiej by było gdybys miala mozliwosc to idz prywatnie, bo podejrzewam ze za nfz to czekalabys dlugo a to i tak zalezy od dnia cyklu wiedz mogloby sie jeszcze przeciagnac...Sama mialam podobny problem, tyle ze wyczulam guzka, zdazylam sie juz usmiercic, przezyc mastektomie i srawdzic ile kosztuja piersi u dr szczyta, po czym po 2 tyg wyjetych z zycia gdzie przebeczalam cale dnie okazalo sie ze to zablokowany gruczol, krory i tak sam mi zanikl:)

Gość gość
acha rak nie boli wiec sie nie martw:))

Gość lila001
a jak to wyszło że to zablokowany gruczoł ? a no właśnie ja też jestem takim czarnowidzem a tym bardziej boję się bo nigdy jeszcze nie rodziłam. Niby w skutkach ubocznych jest że tabl. mogą powodować tkliwość lub ból piersi

Gość lila001
no rak ewentualnie boli w stadium już zaawansowanym

Gość gość
powiem tak ja rodzilam i jestem 5 mies po porodzie przez cc. ale na USG nie wyszlo zeby miala zatkane kanaliki mlekowe lub wgl by one byly. bo przestalam karmic miesiac po urodzeniu dziecka.

Gość gość
w moim przypadku bylo tak, ze poronilam...do 7tc piersi mi juz zdazyly urosnac a gruczoly dzialac, po zabiegu g***townie wszystko sie zahamowalo a piersi po czym takim po prostu nie wrocily do stanu sprzed ciazy...nie martw sie tak, jezeli masz mozliwosc idz do onkologa, mysle ze lepiej Ci poradzi i odpowie na pytania...

Gość lila001
no właśnie a u mnie to na pewno nie jest związane z ciążą bo w niej nigdy nie byłam. Podejrzewam, że to jednak tabletki a czy torbiel można wyczuć badając się samemu ręką ?

Gość gość
pewnie tak, wszystko zalezy od tego gdzie jest umiejscowiona...bedzie dobrze:) zobaczysz!

Gość lila001
dziękuję za wsparcie no cóż nie pozostaje nic innego jak jeśli nie przejdzie iść do lekarza

Gość gość
Na Twoim miejscu i tak bym nie czekala tylko poszla od razu, przynajmniej bedziesz wiedziec na czym stoisz

Gość gość
mnie również boli w tym miejscu co Ciebie . lewa pierśblizko pachy, ale nie myslalam że to od tabletek. jak wracam z pracy to chodzę pod bluzką bez biustonosza, myślałam że to ich wina

Gość gość
* lewa pierś blisko pachy*

Gość lila001
no ja już tez myślałam że od biustonosza ale zaczełam zakładac inne i nadal boli w domu też chodze bez ale mnie tak bolało we wrześniu potem troche przeszlo a teraz znowu i to chyba mocniej

Gość gość
mam to samo tylko, że prawa pierś, w dodatku nie potrafię zlokalizować bólu.raz piecze, raz kłuje, pobolewa czuję też ból ramienia ręki i czasem łopatki... a potem znowu pierś :-(