Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciemnienucha na brwiach

Polecane posty

Gość gość

powiedzcie mi dziewczyny jak w ogole zwalczylyscie ciemieniuche na głowce dziecka ? poza tym mam pytanie, czy mozliwa jest ciemieniucha na brwiach ? bo moj syn ma takie łuski

Gość gość
Młoda miała tylko na brwiach. Trzeba ją smarować preparatem na ciemieniuchę i delikatnie zdrapywać to zejdzie.

Gość gość
ja nie smarowałam niczym oprócz oliwki.robilismy to zawsze przed kapiela.dosyc dużo lałam na główke dziecka ,rozsmarowałam i wyczesywałam.u nas to pomogło

Gość gość
gdy mój mały miał ciemieniuchę na główce i brwiach ( a miał aż takie duże płaty) to pediatra przepisała nam maść ze sterydami, po 3 smarowaniach zeszło bez problemu, oliwka nie pomagała, po tej kuracji do tej pory nie mamy problemu z ciemieniuchą

Gość gość
Dziecko moze miec ciemieniuche na główe,brwiach a takze za uszami. Nie musisz odrazu leciec po specjalny preparat,wystarczy posmarowac duza iloscia oliwki,odczekac kilkanascie minut i wyczesywac gestym grzebykiem.U Nas po dwoch dniach problem zniknał a corka ma dlugie włosy wiec było jeszcze trudniej to wyczesac.A z brwi i za uszami poprostu delikatnie paznokciem zdzierałam oczywiscie po wczesniejszym posmarowaniu ich oliwka.

Gość gość
Moja miala na brwiach, skroniach I glowce. O ile ta na brwiach I skroniach szybko zniknela to z ta na glowce walczylam ponad 7 m-cy :(

Gość gość
sterydy dla takiego malucha?raczej byłabym ostrozna.lepiej pomeczyc się z oliwka dłuzej

Gość gość
tak, sterydy, ale ostrożnie kazała smarować tylko te miejsca gdzie tych płatów jest dużo, żeby jak najmniej miejsc smarować, i pomogło naprawdę ,wcześniej walczyliśmy długo, długo i nic nie pomogło, wiem że ze sterydami trzeba uważać, ale gdybyście zobaczyły jak mój mały wyglądał to przeraziły byście się, chcecie to podajcie maile to wam wyślę zdjęcie

Gość gość
A mi pediatra powiedziala ze luszczaca sie skora na brwiach to oznaka skazy bialkowej...

Gość gość
krem na ciemieniuche z aa "mama i ja" jest bardzo dobry. smarowalam glowke i czasem brwi. pomogl bardzo szybko - w przeciwienstwie do oliwki. sprawdzil sie u mojej corki i corki kolezanki. z czystym sumieniem polecam

Gość gość
Mój synek też miał na brwiach, czole i główce. Na główce trzymało się długo, zeszło całkowicie koło 4 miesiąca. Na brwiach i czole poradziłam sobie "po swojemu", mechanicznie... brałam chusteczkę nawilżającą i tarłam delikatnie na czole takimi małymi okrężnymi r*****i. Skóra była lekko zaróżowiona z początku, wiadomo, ale bardzo szybko wszystko zeszło (dosłownie w ciągu kilku dni). Na główce nie tarłam ze względu na włosy ;) No i tak jak ktoś już pisał w niektórych miejscach po prostu odrywałam lekko paznokciem (tak jak się odrywa odchodzącą skórę bo opalaniu latem)

Gość gość
My mieliśmy robiona oliwke.

Gość gość
pierwszy syn jak mial to moja mama wysmarowala go masłem;)nie polecam;)a drugiego smarowalam kremem bambino.jak troche zmieklo to delikatnie zcieralam chusteczka