Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Babcia powiedziała że chce nazwać dziecko jak psa

Polecane posty

Gość gość
gość na dzieciaka też nikt i nigdy nie będzie wolał "Maksymilian"- puknijcie się smiech.gif zawsze będzie Maks lub Maksio[czy też "Maksiu"usmiech.gif xxxxxxx chodziło mi o ten wpis

Gość gość
aha ok :) ja uważam że imiona dla psów to szarik, reksio, kruszyna, azor, puszek, dżeki itp a to że ludize nadają: filip, kuba, maks, sonia, sara, zuza to już trudno, po prostu to sa psy z imionami ludzmi a nie na odwrót.

Gość gość
dokładnie masz rację i nie ma co się przejmować :) tym bardziej ludźmi ze wsi i babciami :)

Gość gość
Przyszla mamo 2013 - moj pies sie nazywal Kaja ;) Mielismy problem z imieniem dla niej, analizowalismy imiona psow w okolicy, imiona dzieci tez bo nie chcielismy miec takiej sytuacji jak gosc powyzej z ta Iza :P Notabene to imie mojej corki ;) W sumie tak na dobra sprawe to ludzi uzywaja ludzkich imion dla zwierzat bo jakich mieliby uzywac, wszak imiona to domena ludzi ;)

Gość gość
nie cierpię starych bab i wieśniaków :o

Gość gość
uzyj głowy kobieto- "Maksymilian" ma za dużo sylab i siłą rzeczy ludzie będą je skracać, takie są prawa języka i tyle. w domu możesz się do niego zwracać nawet dwoma imionami i nazwiskiem, co nie zmieni faktu, że dzieciak pójdzie do szkoły i zostanie "Maksem" czy "Maksiem"

Gość gość
Babcie to dziwny gatunek czlowieka ale pamietajmy, my tez nimi bedziemy ;)

Gość gość
może ty nie używasz głowy kobieto- nawet jak będą wołać w szkole Maksiu czy Maks to mam to gdzieś bo mieszkam w dużym mieście i tu nie ma czegoś takiego jak na wsiach że wyśmiewają takie dzieci.... jeszcze coś?

Gość gość
nie wiem jak można nazwać psa Iza i jeszcze wiedzieć że dziecko sąsiadów się tak nazywa, totalna żenada :o ludzie maja coś z garem

Gość gość
znowu kuba milion dzieci juz o tym imieniu plaga jakas czy co???????????

Gość gość
Co z tego że w szkole będą wołać Maks w końcu to zdrobnienie od Maksymilian, tak samo jak znam dziewczynkę o imieniu Kaja czy Sara i nie widzę problemu, normalne imiona jak Kuba, Tosia - a wiem że ludzie i tak nazywają psy.

Gość gość
a co ci do tego? każdy nazywa jak chce, lepsze Kuba niż Natan, Nataniel itp

Gość gość
gościu z12:28 -dokładnie :)

Gość gość
Kuba i Maks to dwa imiona popularne zarówno wśród ludzi jak i psów :) Imię Jakub jest ładne, ale strasznie oklepane, więc ja bym tak na pewno dziecka nie nazwała.

Gość gość
Dawno temu miałam suczkę o imieniu Maja. W dzisiejszych czasach jakbym ją wołała na ulicy to połowa dzieciaków by się odwracała ;)

Oj tam się przejmujcie. Moja córka ma na imię Kaja tak jak pies sąsiadów :) wiedziałam o tym zanim ja urodziłam i ani przez myśl mi nie przeszło żeby z tego powodu zmienić imię. Mój kot ma na imię Tadeusz :) kuzynki pies to Lena. Kumpel mojego męża miał kiedyś mini sznaucera o imieniu Kasia :) To tylko imię i nie słuchaj babki tylko nazwij dziecko jak chcesz :)

Gość gość
ja miałam psa zuzia kupę lat temu, to imię było totalnie niepopularne, a teraz znam dwie małe zuzie i dalej uważam ze to imie jest piekne, a pieska tak nazwałam bo to imie mi się po prostu bardzo podoba!

Gość gość
rety co za baba, a imie Kaja, Zuzia, Kuba, Maksiu i inne bardzo ładne i mi się wcale z psem nie kojarzą

ja mam głęboko w nosie co kto myśli o imionach moich dzieci. Moi chłopcy akurat noszą takie imiona jakie się także psiakom nadaje ,ale ja je uwielbiam, bardzo mnie się podobają ( w tym jeden ma imię po ojcu) i za nic w świecie bym nie zmieniła Do dziewczynek imion jestem już bardziej krytyczna bo szybko mi przeszła faza upodobania jakie otrzymały

Gość gość
Toksyczna a jak nazwałaś dzieciaczki?

Dziewczynek imion nie będę wypisywać, bo one nie odnoszą się do tematu , zas chłopcow imiona owszem Roger (po ojcu ma imie- czyt. po pl Rodżer ) i Massimiliano ( na polskie Maksio )

Gość gość
bardzo ładnie czyli poruszany tutaj Maksymilian, dla mnie to typowo ludzkie imię i nie wiem jak może się kojarzyć z psem :o myślę że babka autorki raczej chciała jej dopiec, dorzucić swoje "mądre" 3 grosze niż obrazić dziecko.

Gość gość
co was boli że ktos daje ludzkie imiona psom, prawda jest taka że dziecku nikt nie da na imię: azor, reks, dżeki - wtedy to mógłby ktoś zwrócić uwagę że tak się psa nazywa a nie dziecko, ale KUBA, MAKSIU, SARA czy DIANA ??? Normalne imiona!

Gość wifigdańsk
hehe dobre autorka o cos zapytała bo jest jej przykro z powodu tej babci a wszyscy piszą "moja babcia...moja mama...moja tesciowa itd...a moze cos autorce poradzicie?

Gość gość
cały temat dotyczy porad dla autorki, ludzie podają własne przykłady przy tym napominając żeby nie przejmować się tym co mówią babcie czy wieśniaki, ja jestem dumna z mojego Maksika i jak pojadę na wieś to specjalnie przy tych....... będę wołać do niego: Maksymilian może wtedy do tych pustych łbów dotrze że mój syn nie nazywa się jak ich pies (Maks)

Gość gość
No autorko,na tym forum o psach i kotach ,to przy prawie kazdym temacie o imionach ! A babci to nie wolno?:D