Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

bardzo wazne pytanie

Polecane posty

Gość gość

hej mam pytanie. okres mialam 14 pazdziernika. cykle 28-30dni. 27 wystapily u mnie brazowe plamienia. czy to sa plamienia zwiazane z owulacja? lub okoloowulacyjne? kto z was tak ma?

Gość gość
posze was pomozcie mi

Brązowe plamienia mogą oznaczać raczej jakąś zaległą krew która dopiero teraz uchodzi z pochwy. Sprawdź czy nie masz śluzu o podobnym zabarwieniu. Raczej nie masz się czym martwić.

Gość gość
Jaka znowu zaległa krew? Plamienia moga być około owulacyjne ale mogą świadczyć o zaburzeniach hormonalnych.

Gość gość
dodam ze mam mala nadzerke. ale lekarz powiedzial ze zajmie sie nia jak urodze pierwsze dziecko ktore planuje za dwa lata. narazie zrobil mi cytologie i badanie na bakterie w pochwie

Gość gość
A to znowu ty? Plamienie mogło być też od uszkodzenia nadżerki podczas stosunku.

Gość gość
nie bzykalam sie od jej stwierdzenia. a bylo to w piatek

Gość gość
Not o zostają opcje: -zaburzenia hormonalne, -plamienia okołoowulacyjne -ciąża -inne

Gość gość
inne : torbiel jajnika tylozgiecie macicy miesniaki poronienie zapalenie przydatkow chlamydioza klimakterium

Gość gość
Nie zwlekaj z wizytą u ginekologa, jeśli po seksie krwawisz z pochwy, a nawet "tylko plamisz" czy obserwujesz podbarwiony krwią śluz. Chociaż przyczyna bywa banalna, niezwiązana z twoim stanem zdrowia, nie musi jednak tak być. W ten sposób może objawiać się także zmiana nowotworowa. Czasem trudno określić, czy krwawienie jest bezpośrednio związane z seksem, czy właśnie wtedy je zaobserwowałaś. Nie ma to większego znaczenia dla dalszego postępowania. Jeśli plamisz między miesiączkami, sprawę zawsze trzeba wyjaśnić z ginekologiem. Owszem, przyczyną mogą być zmiany hormonalne (np. drobne plamienie podczas owulacji), źle dobrane pigułki antykoncepcyjne, ale i endometrioza, polip, nadżerka, torbiel, inna zmiana nowotworowa (czytaj więcej: 12 pytań o miesiączkę ). Bywa, że sam ginekolog, podczas wizyty kontrolnej, rozpoznaje krwawienie kontaktowe, gdyż dochodzi do niego w trakcie badania ginekologicznego. Wówczas najczęściej zaleca pogłębioną diagnostykę. Rak szyjki macicy wciąż zabija Dzisiaj znów odbierze życie kilku Polkom. Jest przyczyną rozległych, okaleczających operacji. Na Zachodzie profilaktyka znacznie ograniczyła nie tylko skutki choroby, ale i jej występowanie. U nas się nie udaje. Wiesz, co robić, by nie dać się rakowi?

Gość gość
tak to prawda mam tylozgiecie macicy

Gość gość
Jak najbardziej może to być plamienie owulacyjne, ale lepiej żebyś prowadziła dokladniejsze obserwacje. Szybciej będziesz mogła wychwycić anomalie, poznasz swój cykl. Do tego celu mogę polecić mikroskop owulacyjny. Nie jest to drogie urządzenie, a wystarcza na 2 lata