Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

spacery a wiatr

Polecane posty

Gość gość

Czy wychodzicie na spacery jak tak wieje?? Mi lekarz powiedział, że najgorsza pogoda kiedy dziecko najszybciej może coś złapać to wiatr. Że bezpieczniej jest wyjść jak jest nawet -15 stopni niż w czasie wiatru.

Gość gość
ja siedze z dzieckiem w ogrodzie gdzie jest osłona od wiatru

Gość gość
wychodzimy. rano ok 30 min zaprowadzajac starszego do przedszkola, potem wracam z malym ok 30min-godziny zalezy czy bardzo sie rozlazi i oglada roznosci. potem kolejny spacer po starszego, ok 40 min do przedszkola i ok godziny powrot. wieczorem z tata na spacer na 15-30 min ida. starszak w przedszkolu normalnie na plac zabaw tez wychodzi na godzine-poltora. tu gdzie mieszkam (teren gorkski) wieje praktycznie caly czas. i to przewaznie bardzo mocno...

Gość gość
ja z 1,5 oczna córka nie wychodzę od wczoraj zaczęła kaszleć i ma lekki katar podaje jej syrop wykrztuśni zaziębiła sie zapewnie przez to ze ściągała czapkę na podwórko. ma taka bez sznurków pod szyja..

Gość gość
tez nie wychodze a jedynie jak musze juz mnie gardlo drapie a co dopiero dzieciaki zalapuja jeszcze szybciej

Gość gość
Ja wychodzę w każda pogodę chyba że bardzo deszcz pada to siedzę w domu.

Gość gość
no ja właśnie też wychodziłam, jak padał deszcz to siedziałam na balkonie, ale teraz już nie wiem

Gość gość
Wychodzimy w każdą pogode - no chyba że pluje żabami(czyli mega ulewa!) lub minus 15stopni. Wiatr? To zakładam lekka czapeczke

Gość gość
Jak wieje tak mocno, że wiatr sam mi wózek pcha i mnie zresztą też to nie wychodzę. Bo co to za przyjemność...

Gość gość
my jak bardzo wieje to nie wychodzimy

Gość gość
On mi to tak tłumaczył, że niby wiatr przenosi choroby...

Gość gość
Wychodzę z założenia, że jeśli jest taka pogoda, że mi się nie chce iść na dwór(wieje, pada etc) to niemowlaka też na siłę nie ciagne. Jestem zwolenniczką noszenia czapki.

Gość gość
wyobraźcie sobie, że moja sąsiadka urodziła 3 sierpnia dziecka i do tej pory była z nim może z 5x na zewnątrz. Mówi, że jej się nie chce. Masakra

Gość gość
Wiatr przenosi choroby...ciekawe:-D Czyli po co wietrzyć mieszkanie? Jeszcze mi jakieś bakterie wejda z zewnątrz! To lekarz debil!

Gość gość
ja też to słyszałam, jak wietrzysz to do mieszkania wchodzi Ci powietrze, a porywisty wiatr przenosi bakterie

Gość gość
Podstawowa zasada profilaktyki - wietrzyć pomieszczenia!

Gość gość
Oczywiście, że wietrzyć. Przecież tutaj chodzi o porywisty wiatr, a nie wietrzenie. To nie to samo.

Gość gość
Wiatr rozprasza bakterie- zmniejsza ich ilość (koncentracje) w powietrzu!

Gość gość
To ja już sama nie wiem.

Gość gość
Jeżeli bardzo mocno wieje i jest ogólnie nieprzyjemnie to lepiej nie wychodzić. Dziecku nic się nie stanie jak jeden dzień posiedzi w domu.

Gość gość
no ale jak wieje tydzień, tak jak teraz to szkoda w domu siedzieć

Gość gość
U nas tak ostatnio wiał halny,ze masakra przez pare dni a mały na dwór wychodził i nic mu nie było ,wręcz się cieszył,ze tak wieje :D:D

Gość gość
mój ma 5 miesięcy i czasami jak jest taki wiatr to traci oddech

Gość gość
up

Gość gość
ja z 20 mc corcia nie wychodze 6 dzien juz ja trzyma kaszel bylismy u pediatry to kazala podawac syrop wykrzusni wit c i psiakc woda orska do nosa i tyle.... a malej nie przechodzi ;/ jak tak dalej bedzie to w poniedzialek ide po antybiotyk....

Gość gość
coz czy wiało czy lało wyjść trzeba było z domu z dzieckiem do szkoły i z powrotem.Zakładałam wtedy folię i z głowy.Wychodzę w każda pogodę.

Gość gość
ale mój mały we wózku nie chce siedzieć, niestety, więc folia odpada :(

Gość gość
Jakbym miala nie wychodzic w wiatr to chyba juz z msc bym siedziala w domu..dziecko ma 19msc :) JAk cieplej to biega a jak zimniej (ze i ja mam czape) to wo wozka i tyle:) Nie przesadzajcie...:/ My mieszkamy w górach....ciekawe,kiedy bym miala wychodzić,jak tu ciągle wieje i wieje...

Gość 3ef3ff
Wysokiej jakośc***antofle znajdziesz w naszym sklepie – www.pantofle-goralskie.pl. Odwiedź naszą stronę i zobacz wspaniałą kolekcję tradycyjnych pantofli. http://pantofle-goralskie.pl/