Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie imie dla corki

Polecane posty

Gość gość

tylko z tych krystyna irena barbara bozena klara

Gość exdebillmobilny
2,3,5

Gość gość
Klara tak nazywa sie kot u moich dziadków he najlepsze chyba Barbara

Gość gość
Dla mnie tylko Klara z tej listy.I przestancie pieprzyc o kotach,psach i jaszczurkach!!!

Gość gość
chce zeby nie bylo w przedszkolu 10 innych dziewczynek o tym imieniu no i zeby bylo znane wsxystkim a nie jakies udziwnione. mamy miekkie nazwisko wiec imie musi byc twarde zadne elizy czy liliany bo bedzie brzmialo z nazwiskiem jak belkot.

Gość gość
Sluchaj autorko,jezeli tak chcesz,to kazde poza Klara z twojej listy :D

Gość gość
Klara ewentualnie barbara.

Gość gość
...ale tylko Klara fajne ;)

Gość gość
w sumie to krystyna mezowi sie nie podoba bo kojarzy mu sie z reklama tpsa. dla mnie barbara brzmi troche jak rabarbar. bozenka z klanu i najbardziej nam pasuje ta klara albo irena

Gość gość
Moze w takim razie malgorzata albo urszula. Nieudziwnione I znane wszystkim.

Gość gość
nie. juz siedzielismy ze spisem imion i po burzliwych debatach tylko te 5 wchodzi w gre.

Gość gość
a mi się Krysia podoba :)

Gość karolina112212221
ja polecam imiona takie jak: -Diana -Maja -Marietta -Dagmara -Karolina

Gość gość
Moja corka ma na imie Irena (2 latka) i nie znam zadnej innej dziewczynki tym imieniu. Polecam! Aha, i zeby zaraz nie bylo: nikt nigdy nie powiedzial Irka, ale nawet GDYBY to mi by to nie przeszkadzalo, a jej tymbardziej! wszyscy mowia Irenka. A z listy podoba mi sie jeszcze Barbara i Bozena, chyba Bozena najbardziej, al eja nie moglam tak dac, bo t jest typowo poslkie imie, a ja ani maz nie mamy polskich nazwisk ani pochdzneia (choc oboje tutaj wychowani). Wiec wygladoloby to tak samo dziwnie jak Nicoletta czy Jasmine Madzynska

Gość gość
irenka bardzo mi sie podoba irka juz wlasnie nie ale mozna zdrabniac isia albo renia niekniecznie irka.

Gość gość
Dziwny tok myslenia macie. Tylko to 5 wchodzi w gre ale w sumie kryska mezowi sie nie podoba, bozenka to w klanie, potem rabarbar wiec e sumie tylko 2 wchodza w gre a ty nas prosisz zeby z 5 wybrac.

Gość karolina112212221
DO KOBIETY Z CÓRKĄ IRENA. Skąd wiesz, że twojej córce nie będzie przeszkadzać pseudo IRKA jeśli dopiero ma 2 latka, może w ogole jej sie to imie nie bedzie podobac i bedzie płakać w późniejszym życiu. Ja bym radziła dzieciom w tym pokoleniu dawać nieco nowocześniejsze imiona gdyż te starsze raczej nie beda im się podobać.

Gość gość
Najładniejsze KLARA Okropne IRENA A może Karina, Oriana, Daria, Marika Rzadko nadawane i z "charakterem"

Gość gość
Po co szukasz imienia dla corki skoro i tak poronisz nie bawem.Przykre ale prawdziwe :(

Gość gość
Głupim umieniem możecie utrudnić dzieciom drogę do osiągnięcia sukcesu w życiu a w szczególnosci te dźesiki wanessy. Podam przyykład z dnia dzisiejszego szukałam adwokata miałam do wyboru ileś tam osób z mojego miasta z czege od razu skereśliłam z listy zainteresowań p. Maję nie wiem po prostu skojarzenie , że nie jest najlepszym adwokatem kojarzy mi mi się z małą dziewczynka a nie z kompetetną Panią adwokat. Tak poprostu stereotyp. Więc zastanówcie się dobrze nad imieniem, bo każde można imię zdrobnić ale już nie każde nadaje się dla dorosłego człowieka.

Gość gość
ale debilka z ciebie

Gość gość
Jak dla mnie wszystkie paskudne. Ale jak bym już była zmuszona dać któreś, to tylko ta Klara. A może Mirusia by wchodziła w grę :)

Gość gość
chyba Basia:) ladne imie:) u nas bedzie Nela;)

Gość gość
To ja, kobieta z corka Irena. Wiem to stad, ze wychowuje dzieci w tolerancji i poczuciu wlasnej wartosci na tyle duzym, ze z rzeczy tak mialkich jak "brzmienie" wlasnego imienia na pewno nie zrobia tragedii narodowej. Imiona maja znaczenie, imie Irena oznacza "Pokoj".Wybrane swiadomie, z miloscia, po przemysleniu. I moje dzieci takie rzeczy wiedza, imie to jeden z wielu przejawow milosci. Moje wlasne szalu nie robi i jak bylam mala wolalam nazywac sie Kordula (na przyklad), ale coz, mam zwykle imie o pieknym znaczeniu i zadne placze mi do glowy nie przyszly. W moim srodowisku (dosc miedzynarodowym zreszta) absolutnie nie ma problemow I "plakania" z powodu imion. Te problemy widze tylko na otwartych forach internetowych. Nie znam ani jednego dziecka "placzacego" nad swoim imieniem. A w przedszkolu u moich jest i Gustaw, i Bogusia, i STASIA i nawet Wlodek, w roznym wieku, rowniez zerowkowym.

Gość kokojuhgy
a co myślicie o Natalii? do głupiego nazwiska jakie mamy musi być pospolite imię. Autorko najbardziej z Twoich typów podoba mi się Basia i Klara

Gość karolina112212221
to, że wychowujesz dzieci w tolerancji nie oznacza, że zmienisz im gust, bo jednak moze im sie nie podobać imie i to juz nie zaalezy od Ciebie:) a sama jak masz na imie?

Gość gość
O rany.. gdzie Ty mieszkasz... ale imiona dzieciom nadajecie.. nie ma co... Gucio, Irenka i Włodzio.. normalnie cofam się w czasie... brrr

Gość gość
Jessssuuuu, do tego doszlo. To juz wiem czemu tak trudno znalezc prace wam w Polsce. Skoro w HR siedz baba odrzucajaca pania Maje za imie, to juz jest szczyt wszystkiego. Pewnie to samo zrobi z kandydatka zbyt mloda i atrakcyjna (bo sie jeszcze sedza zapatrzy i cooooo wtedy?? Oj biedni klienci tej slicznoty!). W cywilizowanym kraju, gdzie koles moze nazywac sie Mahmed, Krishna czy Otello ta baba nie dostalaby nawet swiadczen socjalnych, co najwyzej wyrok za dyskryminacje albo grzywne i wilczy bilet za brak kompetencji zawodowych.

Gość gość
pani skreslajaca kompetencje osoby po imieniu jest delikatnie mowiac idiotka.zapewne uwaza ,ze zofia albo marzena sa bardziej odpowiedzialne.

Gość gość
wszystkie OKROPNE !!!