Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andzia200

Bóle brzucha na początku ciąży czy któraś też tak miała

Polecane posty

Gość Andzia200

Witam proszę o jakieś odpowiedzi czy taki ból jest normalny i nie powinnam się martwić zacznę od tego że jestem w 5 tygodniu ciąży tydzień temu miałam plamienia 3 dniowe zaczeły się one gdzieś 7-8 dni po owulacji na początku były jasno brązowe potem ciemniejsze brązowe a nawet bordowe ale nie duże np. zauważalne krople pobiegłam do ginekologa dostałam duphaston i no-spe ale mam kujące bóle czasami w dole po lewej stronie bardziej po prawej mniej ale też się zdarzają plamień narazie nie mam :-(

Gość Andzia200
odpukać nie chcę już ich zobaczyć !!

Gość gość
Ja tez mialam tak do 9 tyg bole brzucha jak na okres, lekarz powiedzial ze to normalne:) gorzej z tym krwawieniem u ciebie... powinnas isc koniecznie do lekarza jesli sie powtorzy

Gość Andzia200
Jutro mam wizyte u ginekologa mam nadzieję że wiecej coś powie mi byłam tydzień temu i przepisał duphaston2*1 i no-spe i kazał się oszczedzać i tak robię ale martwią mnie te bóle :-( plamienia ustąpiły mam nadzieję żę nie zobacze ich na oczka !! ;-)

Gość gość
Trzymam kciuki zeby wszystko bylo dobrze :) sama wiem ile to nerwow, ja jestem dopiero w 14 tygodniu, tak jak pisalam wyzej bole brzucha tez mialam, lekkie brazowe plamienie tez. Bylam u lekarza i powiedzial ze bol brzucha to normalne, a plamienia nie znalazl przyczyny i powiedzial ze po prostu tak czasem bywa. Ja nie dostalam dupastonu bo mieszkam w UK a tutaj nie przepisuja czegos takiego, a co do nospy to troche bym sie bala, to jednak lek... mi lekarz nic na bole nie pozwolil brac, zwlaszcza w tak wczesniej ciazy kiedy wszystko sie ksztaltuje.

Gość gość
ja też tak miałam rwało strasznie. Co chwile biegałam i sprawdzałam czy to okres:) potem ból był taki,że miałam wrażenie że nosze kamień w brzuchu i strasznie mi on ciąży-coś jak wzdęcie;p będzie dobrze:)

ja miałam na początku bóle jak na okres, też co chwilę latałam sprawdzać czy nie dostałam. Moja gin przepisała na te bóle luteinę, ale i tak jeszcze przez jakiś czas bolało. Teraz jestem w 16 tyg, ostatnio próbowaliśmy najpierw zmniejszyć dawkę a potem odstawić luteinę, ale brzuch zaczął spowrotem boleć, więc biorę dalej

Gość gość
ja mialam plamienia w 6 tyg.i tez bralam duphaston do 14 tyg jakos.brzuch tez czesto bolal.teraz jestem w 18 tyg i jest dobrze.czasem zaboli ale juz nie tak jak na poczatku.nospa jest chyba bezpieczna skoro kazdy lekarz ja przepisuje.bedzie dobrze.pozdrawiam

Gość gość
ja jestem w 10tc i tez czasami brzuch boli a bardziej jak dluzej cos robie i chodze.od poczatku ciazy biore duphaston na podtrzymanie i na krwiaka ktory naszczescie sie wchlonal ale lekarz mowil ze za jakies2tygodnie przestane go brac.chyba ze cos bedzie sie dalej dzialo to bnede go ciagnac dalej

ja jestem w 23tc i tez tak miałam na przełomie 5 6 tygodnia.plamienia ból brzucha ale dostałam duphaston i ustało a co do bóli to równie dobrze może to być macica która się powiększa a niestety w większości przypadków towarzyszy temu ból

Gość Martaa_26
Też tak miałam, lekarz zalecił mi przyjmowanie rozkurczowej galospy (odpowiednik nospy, ale jak dla mnie lepszy). Jeżeli bóle nie miną, koniecznie udaj się do lekarza. Powodzenia.