Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madagaskar8349

Jeśli ktoś po tej informacji dalej uważa że państwo Polskie

Polecane posty

Gość lenina
głupi jesteś, wszystko powinno być państwowe, bo inaczej tylko bogacze się bogacą a zwykli ludzie klepią biedę

Gość gość
lemingi są za prywatyzacją. prawaki, pisowcy sa za utrzymaniem panstwowych firm i państwowego monopolu

Gość gość
komuchy są jak prawaki i pisowcy

Gość madagaskar8349
lemingi w sensie osoby niemyślące

Gość lemingeee
Trzeba być idiotą żeby głosować na PO🖐️

Gość gość
no to nie bo lemingi głosują na PO czyl;i są myślące. popierają prywatyzacje, wolność a prawaki są za ograniczeniami, za państwową własnością jak komuchy

Gość gość
Trzeba być idiotą żeby głosować na PiS

Gość lemingeee
Najpierw sprzedać KGHM, a następnie Azoty Tarnów z patentem na grafen! Trzeba ubić dwie k***y znoszące złote jaja. P********y lemingu.,

Gość Himmuś
Prawica jest za prywatyzacją. I tym się różnią od lewicy. Nie wiem jak Wy, ale ja wolę np. zapłacić za lekarza i mieć wizytę od ręki u specjalisty, a nie płacić za niego w podatkach i czekać kupę czasu.

Gość gość
pis to prawica i jest za własnością państwową jak cała prawa strona. prawica jak komuchy misi mieć pełną kontrolę i wtedy czuje się najlepiej.

Gość gość
Smutna prawda jest taka że każdy z was jest petem nic nie osiągnęliście a polityka to ostatnia rzecz o której powinniście się wypowiadać won na wp a nie powtarzać tu to co usłyszeli na tvn nie pozdrawiam

Gość madagaskar8349
To, że pis mówi o sobie "prawica" nie oznacza, że nią jest:)

Gość madagaskar8349
Ala w tym wątku nie chodzi ani o PiS ani o PO, tylko o że państwowe spółki są obsadzane nie o umiejętnościach tylko po znajomościach i dlatego należy prywatyzować wszystkie przedsiębiorstwa

Gość Himmuś
No co Ty nie powiesz :D W prywatnych również tak się robi, tylko na mniejszą skalę.

przecież to jest właśnie postkomunistyczne zagranie przed-prywatyzacyjne. zresztą KGHM już jest spółką akcyjną, kwestią czasu jest gdy Vincent sprzeda większościowy pakiet żeby pokryć ogromne "potrzeby bieżące" partii i kraju.

Gość madagaskar8349
nie prawa, jak zakładam firmę za własne pieniądze, to chcę żeby pracowali w niej fachowcy. A jak jestem politykiem i zarządzam państwową spółką to mam na tą firmę wyj***ne, i chcę się tylko nachapać, żeby mieć forsę jak się kadencja skończy

Gość madagaskar8349
a jeśli ktoś w prywatnej firmie zatrudni tumanów i przez to firma splajtuje to tylko właściciel na tym straci, a w przypadku firmy państwowej tracą wszyscy obywatele

firmy o charakterze strategicznym powinny mimo wszystko pozostać w rękach państwa. zresztą o jakiej alternatywie my tu mówimy? gdyby KGHM został sprzedany, to pierwsze co to by przenieśli siedzibę na Cypr, zmniejszyli płace o połowę i domagali się (prośbą i groźbą) rozmaitych ulg podatkowych. faktycznie interes stulecia by był.

Gość madagaskar8349
złoża miedzi przenieśli by na Cypr? Pracownicy by mieli pensję rynkowe, przecież nie można wykwalifikowanym górnikom tak po prostu pensji obciąć o połowę. O ulgach podatkowych to osobny temat. Moim zdaniem wszyscy powinni płacić jednakowo niskie podatki (bez żadnych ulg). Strategiczne spółki powinny mieć strategiczny zarząd myślący długofalowo, a nie tylko do najbliższych wyborów;)