Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktoska123

Wada wzroku u dziecka

Polecane posty

Gość ktoska123

Witam. Mój syn ma 7 lat. W maju poszłam z nim do okulisty mimo, że nikt nie zauważył u niego wady wzroku. Okazało się, że dobrze zrobiłam ponieważ dziecko ma wadę +8,5 oraz +8,75. Pani dr przepisała okularki +6 na oba oczka. We wrześniu syn poszedł do szkoły i wychowawczyni zamonitowała, że syn ma problem z rozróżnianiem literek ale mam nie panikować bo to dopiero 2 miesiące nauki. Pierwsze gdzie się udałam to okulista. Okazało się, że dziecko ma wadę +9 oraz +9,25 i dostaliśmy receptę na nowe okulary +8 na oba oczka. W poradni psychologiczno-pedagogicznej poradzili, abym wyrobiła dziecku zaświadczenie o niepełnosprawności. Okazuje się, że wada ponad +6 kwalifikuje się na orzeczenie o niepełnosprawności. Jestem załamana. Zapytałam w szkole, do której chodzi syn czy to orzeczenie będzie jakimś problemem. Stwierdzili, że nie będzie problemem, ale z orzeczeniem lepiej gdybym go zabrała do szkoły integracyjnej. Nie wiem co robić. Dodam jeszcze, że klasa syna to 33 dzieci.

Gość ktoska123
nigdy wcześnej nie byłam z Nim u ukolisty. Na bilansie jak to pani nazwala "w granicy błędu". Sama poszłam prywatnie z dzieckiem do okulisty. Mysmy jako rodzice nic nie zauwazyli, nie zauwazylo przedszkole, logopeda -NIKT.

Gość gość
musi pic durzo czerwonych owoców marchewkę dynie jagody aronie buraki czerwone to oczy mu sie poprawia i i ciagu puł roku wada zmniejszy sie o do+3 to omega 3 to jest wypraktowane przez moja siostrzenice ale ona piła tylko marchewke sok

Gość gość
borowka amerykanska, jagody, jezyny,

Gość gość
to bardzo duza wada, bardzo wspolczuje maluszkowi I ewidetnie sie powieksza. Jezeli to plusy to jest szansa na minimalne cofniecie wady