Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

klara konstancja

Polecane posty

Gość gość

całą noc te imiona miałam w głowie!!!!!!!!!!!

Gość gość
No ale co w związku z tym?

Gość gość
ze chce miec corke z tym imieniem

Gość gość
ja mam klare :) wszystko zalezy czy wolisz dlugie czy krotkie imiona.czy jestes zwolenniczka skracania i zdrabniania immienia czy nie :) ja nie znosze zdrobnien wiec mam klare zeby jezyka sobie nie polamac wolajac na placu zabaw :)

Gość gość
ale czy te imie nie bedzie takie jak julia. ze wszyscy sie na nie rzucą

Gość ostatnio w sklepie
kobieta wołała za córką "Klarka! Klarka!" :D głupio to brzmiało

Gość gość
u nas tez bedzie klara juz za 3 tyg. o jeny zeby to nie byla druga zuzia bo szukalam czegos oryginalnego.

Gość gość
nie mieszkam w polsce wiec nie powiem ci czy jest popularne czy nie.czytalam pare razy tu na kafe i stwierdzam ,ze faktycznie jest cos na rzeczy.czesto czytam o tym imieniu.niemniej jednak nie sadze ,ze jakie kolwiek imie bedzie w stanie choc odrobine doruwnac popularnoscia julce.ta juz chyba rekord guiness'a pobila ;)

Gość gość
kurde bedzie niedlugo chyba bardzo popularne:(

Gość gość
niewazne czy julka czy wiki amelka czy zuzia moja coreczka nie bedzie 30 klara w szkole, juz wole jedna czesie. dlaczego? bo nic mnie bardziej nie wkurzalo niz wolanie do mnie aneta-a odwracalo sie ze 4

Gość gość
a mi tam klara sie podoba i tez sie nad tym imieniem zastanawialismy z mezem, jednak wygrala kasia

Gość gość
niestety niektore kobiety wrecz uwielbiaja zdrabniac i skracac imiona.nadawanie imienia antonina bo sie pieknie zdrabnia na Tosia jest dosc popularne :( zdrabnianie krotkiego imienia jak klara juz w ogole jakas pomylka.jak chce pieszczotliwie odezwac sie do dziecka to wolam skarbie albo kochanie a nie klarka albo klareczka :( autorko moze jest cos takiego jak ranking najpopularniejszych imion w twoim regionie ze szpitali czy usc.to ,ze imie jest generalnie popularne nie znaczy ,ze ta popularnosc dotyczy twojego miasta.

Gość gość
nadia tez jest ladne,aale co 5 dziewczynka tez tak sie nazywa.

Gość gość
A mnie te imiona kojarzą się z babciami i prababciami , spotykam je w domach koleżanek:Klara,Eugenia,Konstancja, Bonifacja, kwestia gustu, dla dziewczynki imię powinno brzmieć delikatnie i ciepło bo w życiu dorosłym będzie miało ono duże znaczenie.

Gość gość
gustowne dzwieczne i ladne

ja jestem w 6mc i nie wie co będzie bo dzidzia robi psikusy na usg ale jeżeli będzie dziewczynka to będzie Hania a jezeli chłopak to Ksawery albo Dawid i szczerze powiedziawszy mało ważne jest dla mnie to czy imię jest popularne czy nie bo tak naprawdę które bys nie wybrała to i tak może się zdarzyc że nagle wokół Ciebie pojawi się 10 innych dzieci z tym imieniem więc nie ma reguły.a co do popularności to dziś Klara moze nie jest popularna ale za 3 miesiące może być i tego raczej nie unikniesz jakiekolwiek wybierzesz imię dla dziecka.

Gość gość
"dla dziewczynki imię powinno brzmieć delikatnie i ciepło" Doprawdy, to żenujące żeby kobieta powtarzała tak seksistowskie uwagi, propagujące stereotypy. Imię -delikatne i ciepłe (na przykład słabo brzmiące i niewyraziste, takie w sam raz dla ofiary losu), do zabawy, kuchnia i zestaw sprzątaczki, z obowiązkowym przeżegnaniem się jeśli dziewczynka przybąknie o samochodzie i pistolecie. Myśl co piszesz, autorko tej żałosnej porady, bo obrażasz wiele kobiet, które mają prawo wypinać się na podkreślanie akurat "delikatności" i "ciepła" imionami.

Gość gość
Ani jedno, ani drugie imię nie zdrabnia się ładnie. Za to wg mnie każde dobrze nadaje się na drugie imię, Klara jako uzupełnienie dla imion długich, Konstancja dla krótkich. (Wykorzystałam tę wskazówkę, nadając imię swojej córce, gdzie pierwsze jest trzyliterowe a "Konstancja" je dopełnia.)

Gość gość
Fajne dwa,ale wole Konstancje...

Gość gość
Super imiona ja jestem na tak.

Gość gość
Klara kojarzy mi się z Klakierem :P Od dziecka tak mam :P