Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zagubiona

Polecane posty

Gość gość

: Mam 42 lata Syn 20 lat Trzy lata temu poznałam obecnego partnera który odszedł od żony ponieważ okazało się że nie może mieć dzieci Uprzedziłam go na początku naszej znajomości że ja już rodzicielstwo mam za sobą Jego marzeniem było mieć dziecko Powiedział że widocznie takie jest jego przeznaczenie i mimo wszystko chce być ze mną Pokochałam go i jest między nami silne uczucie Jednak po roku stwiwrdził że on nie zrezygnuje z marzeń Oszukał mnie Miał nadziwję że jak poznam go to zmienię zdanie Nie wiem co mam zrobić Zależy mi na nim ale też nie chcę aby stawiał mi warunek Proszę pomóżcie mi bo męcze się już os 2 lat z tą decyzją Czy ktoś kto kocha może szantażować że odejdzie jak nie zdecyduje się na dziecko?

Gość gość
za stara jesteś na dzieci bo to jest duże ryzyko a facet jak chce to niech odchodzi spakuj go jeszcze i wyjazd. Kiedy zostaniesz babcią? bo pod tę stronę już niedługo

Gość gość
oj tam zaraz stara;)mam znajoma w twoim wieku ktora tez jest w nowym zwiazku.w ciagu 3 ostatnich lat urodzila 2 fajowych synkow;)a jak odmlodniala przy nich:)oczywiscie roznie mowia ze ryzyko niby.to zalezy od ciebie jak sie nie czujesz to tego nie rob.musisz sobie to przemyslec.pozdrawiam

Gość gość
Też tak myślę że już za póżno na dziecko mimo że nie wyglądam na swoje lata i też dbam o siebię Boje się że już nie pokocham nikogo tak jak obecnego partnera Dziękuję za rade.

Gość gość
moze jednak warto spróbować jesli naprawde go kochasz ,stara to bedziesz jak bedziesz miała 80 lat ,teraz jeszcze możesz i nie kieruj sie tym co powiedza ludzie bo tu opinie zawsze bedą podzielone,patrz na to co dla ciebie będzie dobre i dla twojego związku,życzę dobrego wyboru:)

Gość gość
Wiele kobiet w twoim wieku rodzi dziś dopiero pierwsze dziecko! Nie pytaj o opinie na forum dla nastolatek. Tu większość ma dzieci po liceum i dlatego tu siedzą, bo nie maja zawodu ani pracy. Pytanie tylko czy ty tego chcesz? Jak oceniasz swoje zdrowie? Jak oceniasz przerwę zawodową? Jak oceniasz reakcję syna na rodzeństwo? Jeśli chłopak jest fajny i ma poukładane w głowie to będzie się cieszył. W końcu brak czy siostra to skarb, bo w przyszłości nie jest się samemu jak kołek. Na pewno przez 15 lat nie będą mieli wspólnych tematów, ale to małe kiedyś tez dorośnie i wtedy mogą być serdecznymi przyjaciółmi, odwiedzać się, spędzać razem święta i imprezy, prosić się na chrzestnych swoich dzieci. Znam takie rodzeństwa z kilkunastoma latami różnicy i matki po 40stkach.

Gość gość
Jeśli się kogoś kocha to się z nim będzie bez względu na to, czy ta osoba może mieć dzieci czy nie. Jak widać, nie kochał swojej żony i Ciebie pewnie też nie, skoro ma zamiar odejść, jeśli nie dasz mu dziecka. Jeśli bardzo chcesz z kimś być to poszukaj sobie normalnego mężczyzny, któremu się już nie chce bawić w pieluchy i który naprawdę będzie Cię kochał.

Gość gość
Syn namawia mnie abym zdecydowała się bo kiedyś zostanę sama jak on się wyprowadzi Dziękuję bardzo za tak mądre rady Nadal nie wiem co.mam zrobić ...a czas mi ucieka.

Gość gość
spytaj swojego serca, czy jestes jeszcze w stanie dac jakiejs malej istocie milosc? jesli tak to :) powodzenia :)

Gość gość
Jesteś młodą kobietą w pełni sił, więc dlaczego nie chcesz spróbować? Partner jak ma odejść to odejdzie, czy dziecko będzie czy nie, a tak to przynajmniej będziesz miała jeszcze jedno dziecko a tówj syn rodzeństwo, to piękna sprawa. Jeśli tylko czujesz się na siłach, zdecyduj się na ciążę.

Gość gość
Byłam u dwóch ginekologów Odradzali mi Mimo że wyniki miałam bardzo dobre Dużo osób mi odradza a ja nie potrafię zaryzykować Kocham dzieci i może bym chciała jeszcze raz przeżyć macierzyństwo ale panicznie się boję..

Gość gość
jeśli ginekolodzy odradzają należy ich słuchać, a co zrobisz jak dziecko będzie chore, nie jesteś najmłodsza, starczy Ci sił na taka opiekę? z drugiej strony czego by tu nie napisano i tak zrobisz jak uważasz

Gość gość
Moja mama urodziła mojego brata jak miała 41 lat Siostra w wieku 44 lat została matką Zadręczam się myślami czy powinnam spełnić jego marzenie? Czy to jest normalne że przez Trzy lata nie zapoznał mnie z rodziną ?Jak tylko się zdecyduję na dziecko to dopiero mnie zapozna ze wszystkimi....