Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maszyna do kawy na kapsułki Martello zna ktoś

Polecane posty

Gość gość

Witam dziewczyny. Mam pytanie jak w temacie. Czy w Pl dostanę maszynę Martello i kapsułki ? Tu gdzie mieszkam jest sklep który w Pl jest odpowiednikiem sklepu ALDI i u nas są te maszyny a kapsuły wypadają dużo korzystkiej cenowo od cafissimo, tassimo itp. Dla przykładu u mnie za 8 kapsułek jacobs tassimo płacę 4,5 euro (18 zł) a za martello 2,5 euro (10 zł) w czym jest ich tam 20 sztuk. Pytam bo mam koleżankę w Pl i ona zastanawia się na kupnem tej maszyny ale nie stać ją na drogie kapsułki.

Gość gość
A co to za sieć? W Biedzie są u nas w tym roku jakieś kapsułki i ekspres i musiałabyś rzucić okiem, bo może się inaczej nazywa ale być może ten sam producent i ten sam system.

Gość gość
Dzięki, powiem znajomej. Wiem że ten Aldi nie jest w każdym mieście w Pl ale chyba w Krakowie jest. Może jeszcze ktoś się wypowie? Martello to sieć sklepowa sklepu Hofer a to ten sam co w Pl Aldi.

Gość gość
Są, widziałam na internecie kapsułki. Niech znajoma poszuka a co do ekspresu to nie wiem bo na necie są do sprzedaży używki . Sklep Aldi jest ale w nim jeszcze nie byłam więc nie mam pojęcia.

Gość gość
Ale wiesz co Cafissimo nie wychodzą wcale tak drogo, bo w PL za 10 szt płacisz 13 zł a to jest 1,3 zł za kapsułkę. Jak się kupuje wielkie zestawy to wychodzi 1 zł za kapsułkę, a ty płacisz za Tassimo 2,25 czyli 2x tyle. Te dyskontowe kosztuję 50 gr za kaps. ale zastanów się czemu tak tanio? Może to nie jest arabica tylko wymieszana z robustą.

Gość gość
A to ty w Austrii siedzisz, ok. Myślałam, że w Niemczech i że piszesz o innym dyskoncie, jakiejś konkurencji Aldika.

Gość gość
Może w takim razie są w sklepach Aldi, z tym że u nas Aldi jest tylko na północy i zachodzie kraju. Jak koleżanka ma gdzieś niedaleko Aldi albo jest w stanie dojechać to niech zadzwoni do sklepu i zapyta a potem niech się tam ewentualnie wybierze.

Gość gość
Tak mieszkam w At. O dzięki , ktoś tu fajnie obliczył. Właśnie nie wiem jaka jest jakość tych martello. Powiem jej że u niej nie wychodzi tak drogo za lepszą jakość. Dzięki .

Gość gość
To ja obliczyłam. Ta sama osoba. To prawda Tchibo wychodzi tanio, a ekspresy kosztują śmieszną kasę. Na wyprzedaży najprostsze modele kosztują około 120 zł, a na droższe czasem są różne akcje promocyjne w sklepie internetowym i czasem jest akcja np "zakupy nocne" na których podobno zdarzają się nawet okazje za 60-90 zł (te ostatnie to info. od pani ze sklepu, której klientka się niedawno chwaliła, że za tyle kupiła Cafissiomo) A jak i to jest za drogie to zostaje jeszcze Biedronka

Gość gość
I jeszcze raz ja: Sprawdziłam zdjęcia na Google tyc twoich ekspresów z Hofeta/Aldiego i porównałam z Biedronkowym I TO JEST TO SAMO!!!!! :D

Gość gość
Tak jak myslałam. :D Wpisz sobie w wyszukiwarkę Biedronka Italico i porównaj z Martello! :)

Gość gość
Dzięki że sprawdziłaś :). To teraz już wszystko wiadomo :).

Gość frue Blegvad
Cafissimo jest teraz za 99,- i darmowa przesyłka. Ten najprostszy najmniejszy model.