Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam

Polecane posty

Gość gość

Jestem w trakcie kompletowania wyprawki dla niemowlaka. Wszędzie słyszę i czytam o rożkach i mam w związku z tym pytanie, czy w ogóle warto go kupować? Powiem szczerze, że mnie one w ogóle się nie podobają. Mam już kombinezon i 2 kocyki. Czy jest sens kupowania rożka, jak sprawdzają się one w praktyce?

Gość gość
Wg mnie warto. Rożek to wydatek 30 zł. Nie umiałam trzymać noworodka bo nie miałam doświadczenia z noworodkiem. I młoda spała w rożku przez jakiś miesiąc pierwszy. Po kilku dniach jak nauczyłam sie ją łapać to wyjęłam usztywnienie .

Gość gość
ja nie mialam, zawijalam maluchy w kocyk. szczerze jak kiedys kolezanka dala mi dziecko w rozku usztywnianym to balam sie go wziac, dopiero jak mi wyjela maluszka to wzielam na rece. jakos tak pewniej sie czulam bez tego rozka.

Gość gość
A co ma kombinezon i koce do rożka?Mi się bardzo przydał W DOMU. Np jak dziecię spało to dawałam go do rożka.Dziecko się pewniej czuje.

Gość gość
wg mnie warto. jak sie nie przyda to trudno- 30zł to żaden pieniąd a najczesciej sie własnie przydaje

Gość hej7777
Nie wiem jak będzie, ale u mnie sprawdził się idealnie. Sama byłam, jeśli nie przeciwniczką, o na pewno nie zwolenniczką rożków, ale kupiłam w komplecie z pościelą-gratis. I okazało się to strzałem w 10! Odkryłam, że jak śpi tylko pod kołderką albo kocykiem to po prostu budził się co chwila z płaczem, a jak go zawijałam w rożek i ściskałam (nie tak strasznie mocno, ale żeby czuł, że jest w czymś) to potrafił spać długo i w dodatku spokojnie.Tak do 3-4 m-ca, później już nie miało znaczenia. No ale to mój syn, nie wiem jak będzie w twoim przypadku.

Gość gość
Ja miałam 2 i nie używałam żadnego. Moje dziecko nie miało najmniejszego zamiaru leżeć w żadnej ciasnocie i potrzebowało swobody od urodzenia. Równie dobrze można owinąć w kocyk tak myślę.

Gość gość
mi się przydały ,z pierwszym dzieckiem i z drugim tak samo żadne tam pakowanie w kocyki ale właśnie do rożka ,zwykły rożek jest tani ,są też lepsze z wkładkami sztywnymi ,ja miałam oba ale do tego drugiego nie dokupiłam sztywnej wkładki ale i tak lepiej mi dziecko było trzymać .

Gość hej7777
Ale chodzi mi o rożek- NIEUSZTYWANIANY. Często też zawijałam go w kocyk tak jak w rożek - bo właśnie tak czuł się najbezpieczniej::)

Gość gość
U mnie starszy syn spal w rozku nie dokrywal się co chwila a mlodszy duży się urodzil i rozek robi za kolderke...

Gość mmmm25
dla mnie w domu był niezbędny. nie jakiś usztywniany ale zwykły rożek z grubej bawełny, przez pierwszy miesiąc w nim ją w domu nosiliśmy nie trzeba było się martwić że ktoś źle maleństwo chwyci bo w rożku jest ustabilizowana i główka jej nie latała, no i spała w nim do trzech miesięcy bo czuła się bezpiecznie jak była w nim opatulona i spała spokojnie w nocy...na początek kupiłam jeden ale jak zobaczyłam że są takie wygodne dokupiłam jeszcze dwa bo wiadomo dzidziusiowi czasem się uleje więc miałam na zmianę jak zabrudziła....

Gość gość
Miała 3 i żadnego nie użyłam. Też nie miałam doswiadczenia z noworodkiem i bez problemu go podnosiłam i trzymałam na rękach. syn urodził się latem i jakbym go wpakowała do rożka to chyba by się ugotował w nim.

Ja też gorąco polecam. Dla mnie rożek był niezbędny przy dwójce moich dzieci. Taki najzwyklejszy, bawełniany, bez usztywnień. Zawija się dzidziusia na noc i on smacznie i bezpiecznie sobie w nim śpi.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi, może jednak się zdecyduję.

Gość gość
ja tez polecam. nie mialam zamiaru kupowac ale byl w zestawie i sprawdzil sie w 100% w pierwszych dniach nie umialam dobrze trzymac synka,wiec rozek odwalil za mnie cala robote, a teraz sprawdza sie przy karmieniu i syn smacznie sobie w nim spi

Gość gość
ja tez bylam zadowolona z rozka zreszta w szpitalu chyba byl potrzebny...

Gość gość
Dla mnie rożek też był niezbędny przez pierwszy miesiąc.