Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

20 tydzien ciąży wyrazne ruchy dziecka

Polecane posty

Gość gość

jestem w 20 tygodniu ciazy, a od 16 juz czulam ruchy. Najpierw "bąbelki", teraz (szczegolnie wieczorem) wyrazne kopniaczki. Zastanawiam się, czy moze to efekt tego, ze moje cykle byly nieregularne i dosc dlugie (37dni). To moja pierwsza ciaza. Moze maluszek jest troche starszy? W badaniach lekarze nic nie mowili.

Gość gość
Ale to przecież jest zupełnie normalna szybkość odczuwania ruchów. I ich intensywność.

Gość gość
czytałam, ze niby dopiero od 20 tygodnia sie czuje, tym bardziej jak to pierwsza ciaza. Dlatego zaczelam sie zastanawiac czy ciaza nie jest "starsza"

Gość gość
Jak masz dlugie cykle to dziecko/plod jest raczej mlodsze a nie starsze. Przeciez liczy sie od dnia miesiaczki umowienie a u Ciebie zaplodnienie moglabyc np w 16-18dniu cyklu a nie ja u tych z 28 dniowym cylem w 13-14 dniu.

wyczytac w necie to mozna rozne glupoty;) ja tez jestem w pierwszej ciazy i w 15tyg czulam juz ruchy,a mocniejsze kopniaki juz 19 ;)

Gość gość
ja pierwsze poczułam w 17 tyg a teraz jestem w 23 i kopniaki są już mocne a nawet widoczne:)to że pierwsza ciąża to nie ma znaczenia ze tak wcześniej mnie lekarz powiedział że to duzo zależy od postury od wielkosci brzusia ogólnie że drobne kobiety mogą wyczuć wcześniejsze ruchy

Gość gość
ja przy 2 ciazach poczulam ruchy w 18 tyg a teraz w 3 ciazy w 16 tyg.obecnie jestem prawie w 19 tyg i tez juz czuje wyrazne:)