Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Milenka

Polecane posty

Gość gość

Witam proszę o pomoc w zadaniu z wnioskowania staystycznego: Zadanie 1: Czas realizacji połączenia telefonicznego wykonywanego przez 5 pracowników firmy A kształtował się następująco: 4, 6, 7, 11 oraz 12 minut. Przyjmując współczynnik ufności 1-L=0,95 oraz poziom istntności L=0,05 L (czyli alfa) a) zbuduj przedział ufności dla nienzanego śrdniego czasu rozmowy w całej firmie b) podaj wzgledną precyzję tego szacunku c) zweryfikuj hipotezę że sredni czas rozmowy w całej firmie wynosi 10 minut d) oszacuj odchylenie standardowe czasu rozmowy w calej firmie e) czy prawdziwe jest przypuszczenie że wariacja tego czasu w całej firmie różni się od 5 minut? Teraz tak wiem jak obliczyć punkt a b i c. Nie wiem jak obliczyć punkt d i e i proszę o pomoc. Podaje dane do punkty a b i c średnia wynosi x= 8 odchylenie starn s=3,03 przedzial ufnosci 3,79-12,21 wzgledna precyzja B = 52,6 % hipoteza t=-1,32 brak podstaw do odrzucenia Prosze o pomoc w obliczeniu podpunktu d i e

Gość gość
Myślę, że powinnas od niego odejść, za dużo niedopowiedzeń, gierek i znaków zapytania, ktoś taki wogóle nie potrafi kochać - jednym słowem człowiek zagadka.