Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie lubię swojego psa

Polecane posty

Gość Jatojaija

Jesli nie chcesz tego psa. Daj mi go. Bedzie zylo Ci sie lzej a i ja bede szczesliwa.

Gość Gość

Nie mówicie, że ludzie, którzy nie czują ogromnej miłości do psa nie są ludźmi. Zawsze lubiłam zwierzęta i pałałam do nich miłością, choć sama psa nigdy nie posiadałam- tylko gryzonie i koty. Zakochałam się i wzięłam ślub, a wraz z mężem w posagu dostał mi się pies. Zostałam wrzucona na zbyt głęboką wodę. Pies jest nadpobudliwy, nie radzi sobie z emocjami i nie sposób go okiełznać (mimo kilku konsultacji z behawiorystami). Owczarek ma jakieś 50kg, więc wyjście z nim na spacer jest dla mnie ogromnym stresem, bo wszystkie inne żyjące stworzenia (ludzie, psy, koty) wywołują u niego nadzwyczaj silne emocje i szarpie się tak, że ciężko go utrzymać (wygląda to mniej więcej jak przeciąganie liny). Zaprzestałam wyprowadzania go po tym, jak upadłam na ulicy uderzając głową w bruk, bo nie byłam w stanie go okiełznać. Gości w domu przyjmować nie mogę, bo nie dość, że szczeka jak opętany, to później chodzi, posapuje, warczy, a i ludzie boją się tak wielkiego bydlęcia. Nienawidzi się przytulać, być głaskanym, szczotka to dla niego najgorsze zło. Często choruje, a ja niejednokrotnie płakałam rzewnymi łzami dezynfekując mieszkanie po sromotnej biegunce, czy wymiotach. W domu jest wiecznie syf, piach, błoto, smród, sierść, choć sprzątam codziennie... zapomniałam już, jakie to uczucie przejść się bosą stopą po czystej podłodze. Nie ma ani jednego pozytywu z jego obecności w moim życiu, za to zdrowie psychiczne jest nadszarpniete do granic możliwości. Trzeba męczyć się dalej 😕

Gość szok

SZOK JAKIE WREDOTY KTORE SIE ZLE WYPOWIADAJA O SWOICH PSACH, ZIMNE RYBY BEZ SERCA

Gość gosc

Ja też nie cierpię mojego psa , maz fo przywiózł i siedzi z nsmi już długi czas . Sama jego obecność mnie wkurza . Balkonu nie mogę mieć dla gości bo pies się rozkizy achcialsbym tam stolik postawić ikanape ale gdzie tam zaraz wskoczy, nie cierpię sierści w hwdzeniu i tego ze zawsze muszę myśleć go  nom zrobić jak wyjeżdżamy 

Gość Pies to bakterie i grzyby
Dnia 26.08.2016 o 12:49, Gość gość napisał:

Boże co z Ciebie za człowiek...

Pies udowodniono jest nosicielem wielu chorób. Nie nadaje się do spania razem z człowiekiem.