Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smutnnaaa

Kolejna trauma teraz już w tej chwili

Polecane posty

Gość Smutnnaaa

Pani doktor zapisała skuteczny ale gorzki jak jasna cholera antybiotyk na zapalenie płuc Pijemy już od 17:45 zmieszany z mlekiem(pewnie nie wolno)do tego cuda magiczne rurki, lizaki,soki byleby tylko nie wymiotowała i w przerwach 5minutowych wypijamy powoli(inaczej wymioty i bezsens podawwać) Nie wiem czy dobrze robię ale chyba lepiej tak niż wcale co?

Gość gość
inny antybiotyk zastrzyki jakas tępa jestes??

Gość gośćaaaaa
zatkac noc,przytrzymac rece i po policzku na sile strzykawka

Gość gość
a dlaczego ty ją wyzywasz ,autorko sprawdź czy można z mlekiem albo z sokiem na ulotce musi być napisane .

Gość gość
zastrzyki sa od tego tępa niedoj****a niedouczona palo

Gość gość
no i a pro po tej strzykawki można też tak ,tak w szpitalach robią ale po co jak dziecko to zwymiotuje to jaki sens na siłę tak podawać .

Gość gość
gość zastrzyki sa od tego tępa niedoj****a niedouczona palo pałą jesteś ty prostaku .

Gość gość
ty skoro masz taki problem tępa pało!!!

Gość coś pozytywnego
powinnas wcisnąc na sile do gardła. Brutalnie, przez taka rurke do syropów, np paracetamolu. Wtedy wiesz, ze dziecko wypilo i nie bedzie czuło gorzkiego smaku na jezyku.

Gość gość
To może odpisze ktoś kto nie choruje na zaburzenia emocjonalne proszę... Na ulotce jest napisane tylko że można z sokami mieszac o leku nie ma wzmianki. Już zwymiotowała ale tak gdzieś po 10min od podania to chyba się przyjmie no nie? Jeszcze nam 40% zostało właśnie je jogurt i potem znowu. Szkoda że nie wypowiedział się ktoś kto ma do czynienia z medycyną:(

Gość gość
haha, to forum dla debilek nie lekarzy wiec ja spadam

Gość violkaxfasolka
Nie wiem w jakim wieku jest Twoje dziecko ale jak moja córka miała zapalenie płuc to dostawała w zastrzykach + inhalacje,wtedy jest pewnosc ze zazyła pełną dawke a zapalenie płuc to poważna choroba.... Ja bym ci proponowala zamienic doustne na zastrzyki:)

Gość gość
Ok wypite!:) czas picia: godzina!

Gość gość
o ja prdl ty jestes zdrowo jednieta albo jaja sobie robisz:D

Gość gość
Strzykawką do lekarstw! Włożyć strzykawkę głęboko przy końcu języka, odchylić głowę i po krzyku. Ważne, żeby się zawartość nie rozchodziła po jamie ustnej bo wtedy czuć niedobry smak, a tak to prawie wcale. Ja w ten sposób podaję tran, bo inaczej się u nas nie da. Po wstrzyknięciu można dać coś smacznego dziecku szybko do zapicia, żeby nie czuło nawet resztek smaku ani żeby mu się nie odbijał ten smak. Byle nie było to coś zimnego.

Gość gość
Myślę że chyba się przyjmuje to co wypija mimo tych wymiotów, bo nie wymiotuje podczas picia, tylko dziś akurat było w czasie dłuższej przerwy trwającej minimum 10min. Ten antybiotyk podobno działa przez 24h podobno tak lekarz mówił więc musi się dobrze wchłaniać chyba

Gość gość
A w ogóle to zamiast antybiotyku lepszy jest czosnek. Ja daję od początku sezonów infekcyjnych co roku i mam z bani choroby i antybiotyki, po których tylko się łapie kolejne infekcje.

Gość mama mai maiia
antybiotyk można podać w soku czy mleku jesli nic nie pomaga, trzeba łapać się czegokolwiek by dziecko wypiło. lepsze w soku lepsze podanie nawet [polowy niż nic. ile dziecko ma lat? jaka jest nazwa antybiotyku??

Gość violkaxfasolka
Zamiast antybiotyku lepszy czosnek:D:Dna zapalenie płuc:D:D toś jej doradziła hahaha

Gość gość
trzy latka azitrolek przyjmuje

Gość gość
Jezuuu(nie dotyczy autorki!)kobiety wy macie dzieci??? O zgrozo! Świat czeka zagłada!