Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość młodamamusia20

ANEMIA BOJE SIĘ

Polecane posty

Gość młodamamusia20

Dziś lekarz zdiagnozował u mnie anemie , mam ją już na pewno kolo miesiąca bo miałam wcześniej objawy ale nie pomyślałam ze to może być wlasnie od tego , dal mi tabletki ale jeśli będą mało dzialac ? albo anemia będzie się nawracać co dalej ? Może to być groźne dla dziecka i mnie podczas porodu ? może zmienić się to w białaczke ?

Gość gość
Ja pod koniec ciąży miałam leciutką anemię, brałam żelazo i wszystko było ok, nie martw się :) Jeśli obawiasz się że tabletki będą "mało działać" to dodatkowo wzbogać swoją dietę o produkty zawierające żelazo i tyle.

Gość gość
Ja mialam anemie w ciazy prawie 2 miesiace zanim zaczelam brac leki. Corka ma sie dobrze odpukac ;)

Ja też miałam anemie w ciąży i córka zdrowa jak rybka.:) Bierz żelazo przepisane przez lekarza i popijaj kwasnym- czymś co zawiera dużo witaminy C- wtedy żelazo lepiej sie przyswaja. Np woda z cytryna. Możesz pić sok z buraków- nie każdy lubi więc możesz zamiennie barszcz czerwony (tylko nie z torebki), albo surówke z buraczkow.

Gość gość
ja tez mialam anemie co prawda nie w ciazy ale bralam leki i jadlam szpinak;)mam tez kolezanke ktorej corka miala anemie po urodzeniu.kolezanka tez jadla szpinak i karmila mala piersia i raz dwa mala byla zdrowa.teraz tez jestem w ciazy i odpukac anemia nie wraca chociaz wczoraj robilam badania i sie wszystko okaze;)